Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

A multivitaminok használata segíthet a mellrák túlélésében

Közzétéve: 2021.11.16. 10:10

Egy kutatás szerint úgy tűnik, hogy a multivitaminok használata segíthet mellrák túlélésében: nagyobb eséllyel élik túl a mellrákot azok a nők, akik multivitamint, illetve ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazó étrendkiegészítőket szednek. Kutatók szerint mindezek 30 százalékkal csökkentik a rák okozta halálozás valószínűségét.

A kiegészítők azoknál a menopauzán átesett nőknél mutattak védelmi hatást, akiknél invazívvá vált a mellrák, vagyis behatolt a mellszövetekbe. Azok a nők, akik heti legalább egyszer multivitamint/ásványi anyag táplálékkiegészítőket szednek, 30 százalékkal kisebb eséllyel halnak bele a mellrákba, mint azok, akik nem szednek semmit. A New York-i Albert Einstein Orvostudományi Karon akkor jöttek rá az összefüggésre, amikor a Női Egészségügyi Kezdeményezés (WHI) és 7728, invazív mellráktól szenvedő nő adatait elemezték. A nők kb. 38 százaléka multivitamint szedett, legtöbbjük már azelőtt is, hogy felfedezték náluk a mellrákot.

A Táplálkozás-Beállítás megjegyzése: ezen készítmények összetétele és minősége nagyon fontos tényező (MTHFR-mutáció és pl. a nyomelemek miatt is). Kérdés valamint, hogy mennyien szedtek vajon jódot is…?!

Néhány további fontos kiegészítő tanulmány kapcsolódó eredménye:

  • A cukorbetegeknek átlagosan másfélszer nagyobb a kockázata a mellrákra (F1), de számos vizsgálat mutatott már ki ennél magasabb kockázatot is (F2). Érdekes tény, hogy a mellrákosok 16 százaléka cukorbeteg (F3), míg az átlagnépességben a cukorbetegek aránya jelenleg 6 százalék körüli.
  • Az elhízás emlődaganat esetében igen drasztikus előjellel bír. A legmagasabb testtömegindexű betegek 2,5-ször valószínűbben haltak meg öt éven belül, mint az alacsony BMI-vel rendelkezők (F4).

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-multivitaminok-hasznalata-segithet-a-noknek-a-mellrak-tuleleseben/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/2364168546967229

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/

Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

  • GAL_Multivitamin_30+60+30_nutribalance
    GAL Multivitamin [30+60+30]
    8.490 Ft
  • Arktisz_jod_front_nutribalance
    Freyagena Arktisz Jód
    4.890 Ft
  • GAL_Babaváró_30_uj_recept_2_nutribalance
    GAL Babaváró (új recept)
    8.390 Ft
  • GAL_+_Multivitamin_60+30+italpor_nutribalance
    GAL+ Multivitamin
    13.690 Ft
  • GAL+_Babaváró_multivitamin_nutribalance_2
    GAL+ Babaváró (új recept)
    13.490 Ft
  • GAL_Babaváró_50_1
    GAL Babaváró [50 adag]
    10.990 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások