A fokhagyma rendszeres fogyasztása és a vastagbélrák rizikóról vázlatpontokban
Közzétéve: 2021.11.20. 4:29- Egy nagy populációs vizsgálatban kimutatták, hogy az étrendjükből, valamint táplálékkiegészítőkből a legnagyobb mennyiségű folátot fogyasztóknak (>900mcg / d) 30%-kal kisebb a vastagbélrák kockázatuk, mint a legkevesebb folátot fogyasztóknak. (<200mcg / d) (Gibson 2011).
- A fokhagyma rendszeres fogyasztása összefüggésbe hozható az alacsonyabb vastagbélrák rizikóval.(Fleischauer, 2000).
- Kimutatták, hogy a fokhagyma csökkenti az olyan rákkeltő vegyületeknek a hatását, mint a nitrozaminok, valamint sejtburjánzást gátló hatással bír. (Milner 2001a; Milner 2001b). A fokhagyma rákellenes védőhatásaiért felelős komponensei közé tartoznak a szerves kénvegyületek és a flavonoidok.
A spenót folátban gazdag élelmiszer, amihez nagyon jól illik a fokhagyma. Ajánljuk szeretettel a fokhagymás spenót fogyasztását egy szelet sült hallal.
A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-fokhagyma-rendszeres-fogyasztasa-es-a-vastagbelrak-rizikoja/
https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/2405998249450925
Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/
Kapcsolódó, ajánlott termékeink: