Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

A folsav és egyéb mikrotápanyagokról várandósság alatt

Közzétéve: 2021.11.20. 6:47

A szintetikus folsav NEM elegendő a velőcsőzáródási rendellenességek megelőzésében.

Pascal Groenen holland kutató úgy véli, hogy a velőcsőzáródási rendellenességek megelőzése a kiegyensúlyozott étrenden alapszik (mi is így gondoljuk). A velőcsőzáródási rendellenességek a központi idegrendszer rendellenességei és egykor a fejlett világ leggyakoribb születési rendellenességei voltak. A velőcsőhibák nagymértékben csökkentek azóta, hogy bevezették a B-vitaminok közé tartozó folsavval dúsított élelmiszereket az Egyesült Államokban, Kanadában és máshol a világban is. Azonban még mindig születnek gyermekek ezzel az állapottal, ami a kutatókat egyéb lehetséges okok felkutatására készteti.

Rágcsálókkal végzett vizsgálatok során Dr. Gorenen felfedezte, hogy a myo-inostiol – az emberi szervezetben is előállított – B-vitaminok családjába tartozó inositol biológiailag aktív formája megakadályozza az egyébként bekövetkező velőcsőhibák 70 százalékát. Ezen megállapítások alapján a holland Radboud Egyetem Nijmegeni Orvosi Központja más kutatókkal együttműködve nagyszabású klinikai vizsgálatot indított, hogy tanulmányozza a táplálkozás, az életmód és a gének szerepét az emberekben kialakuló rendellenességeknél.

A kutatásban 132 velőcsőzáródási rendellenességgel és 236 egészségesen született gyermekes család vett részt. A folsav és a myo-inositol hiánya mellett az anya kolin, cink- és B12-vitaminhiánya, vagy kissé megemelkedett vércukorszintje növelheti a kockázatát az idegcsőzáródási rendellenesség előfordulásának a születendő gyermeknél. Ez rámutat a kiegyensúlyozott étrend szükségességére a terhesség előtt és alatt. A további kutatások azt igazolták, hogy a várandós nőknek, vagy azoknak, akik gyermekvállalásra készülnek, kellene inositol, cink (étrend és szerves formák) vagy B12-vitamin (mi javaslataink fényében hidroxo-, metil vagy adenozilcobalamin formában) kiegészítőket szedniük a jelenleg ajánlott folsav (mindenképp metil-folát formában is) mellett.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-folsav-es-egyeb-mikrotapanyagokrol-varandossag-alatt/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/3654393754611362

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

  • GAL_Babaváró_30_uj_recept_2_nutribalance
    GAL Babaváró (új recept)
    8.390 Ft
  • GAL_Babaváró_50_1
    GAL Babaváró [50 adag]
    10.990 Ft
  • GAL+_Babaváró_multivitamin_nutribalance_2
    GAL+ Babaváró (új recept)
    13.490 Ft
  • Co-Enzyme B-Complex - 60 Veg Capsules
    NOW Co-Enzyme B-Complex – 60 Veg Capsules
    10.120 Ft
  • Pharma_Nord_Bio-Szelénium_100+cink+vitaminok
    Pharma Nord Bio-Szelénium 100 +cink+vitaminok 60 tabletta
    5.135 Ft
  • YIYA_B-vitamin_komplex_nutribalance
    YiYa B-vitamin komplex
    5.280 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások