Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

A D-vitaminszint fontossága

Közzétéve: 2021.11.28. 4:00

Az alábbi képen egy 72 éves hölgy D-vitaminszintjét látjuk:


Sajnos jóval a referenciatartomány alatti érték, ami 150-250 nmol/L, de min. 100 nmol/L. Továbbá jóval a komoly influenza-kockázatok elkerüléséhez szükséges tartomány alatt. Ez az érték norvég kutatások szerint min. 60 nmol/L lenne.

Többek között ezért is ennyire kitett ez a korcsoport.

Amennyiben ebben a korcsoportban (70+) idehaza is (!) sikerül kilapítani a vonatkozó járványügyi görbéket (egyelőre jó úton haladunk), azaz időben úgy elnyújtani a fertőzés terjedését, hogy a betegek ne egyszerre zúduljanak rá az egészségügyi ellátórendszerre, akkor sikerülhet elkerülnünk az egészségügy megbénulását. Ezáltal gyorsan kilábalhatunk a kialakult válságból és pánikhelyzetből.

Az arra érzékenyek (70+ korosztály és egészségügyi tekintetben érintettek) maradjanak otthon, szedjünk egy adag D-vitamint (és esetleg legyünk napközben a napon).

A D-vitamin aktuális szintjének vizsgálata is változatlanul elérhető akár magán vérvételi pontokon (olcsó, célzott megoldás – igény esetén szelénstátusszal együtt is): https://www.synlab.hu/…/locati…/74/services/11/opening-hours

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-d-vitaminszint-fontossaga/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/2996621270388617

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

  • GAL_K-komplex_D3_nutribalance
    GAL K-komplex + D3
    3.890 Ft
  • GAL D3 vitamin
    GAL D3 vitamin
    3.190 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások