Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

Egészség, megelőzés és koronavírus (COVID-19)

Közzétéve: 2021.11.28. 11:43

Már egy 2017-es globális metaanalízis is megerősítette, hogy a D-vitamin-kiegészítés hozzájárulhat az influenzaszerű és akut légzőszervi fertőzések elleni védelemhez. Ez az összefoglaló-tanulmány 25 randomizált, placebo-kontrollos vizsgálat metaanalízise, ​​több mint 11.000 résztvevővel (közzétette a The BMJ szaklap).

“Elemzésünk azt is megállapította, hogy a D-vitamin segít a szervezetnek az akut légzőszervi fertőzések leküzdésében, amelyek évente világszerte több millió halálos kimenetelű fertőzésért felelősek.” – mondta Carlos Camargo, a Massachusetts Általános Kórház (MGH) Sürgősségi Orvostudományi Tanszékének vezetője és a tanulmány fő szerzője.

A kutatók megállapították, hogy a napi vagy heti kiegészítés a legjobb azoknak, akiknek a legjelentősebb volt a D-vitaminhiánya. Ezekben az esetekben a pótlás – felére csökkentve a légzőszervi fertőzések kockázatát (!) – és minden résztvevő tapasztalt néhány egyéb jótékony hatást is a rendszeres D-vitaminpótlás kapcsán. Az esetenként beadott nagyobb D-vitamin-adagok nem eredményeztek jelentős előnyt.

“Az influenzaszerű és akut légzőszervi fertőzések felelősek az amerikai egyesült államokbeli sürgősségi osztályok látogatásainak nagy részéért” – mondta Camargo, aki a Harvard Medical School sürgősségi osztályának is professzora. “Ezek az eredmények komoly hatással lehetnek egyes egészségügyi rendszerekre, és támogathatják az ételek D-vitaminnal történő dúsítására irányuló erőfeszítéseket is. Különösen azokban a betegségekben, ahol magas a D-vitaminhiány kockázata.”

*Még egyszer: 2017-ben járunk (a vizsgált tanulmányok pedig ez előtt készültek).
A D-vitaminszint vizsgálata jóval olcsóbb, mint egy PCR-teszt. A hiányállapot ráadásul azonnal és szinte fillérekből rendezhető.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/egeszseg-megelozes-es-koronavirus-covid-19/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/3332806883436719

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

  • GAL_K-komplex_D3_nutribalance
    GAL K-komplex + D3
    3.890 Ft
  • GAL D3 vitamin
    GAL D3 vitamin
    3.190 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások