Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

A D-vitamin normalizálása vagy pótlása javíthatja az IBS tüneteit

Közzétéve: 2021.12.09. 10:34

Az European Journal of Clinical Nutrition-ben közzétett áttekintő tanulmány bizonyítékot szolgáltat a D-vitamin kedvező hatására irritábilis bél szindrómában (IBS) szenvedő egyének esetében.

Az IBS krónikus, funkcionális bélbetegség, amelyet leginkább puffadás, hasi fájdalom, hasmenés és/vagy székrekedés jellemez, és amely tüneteket a stressz és az étrendi tényezők súlyosbítanak.
A szakirodalomi adatok alapján a D-vitamin szerepet játszik az IBS-ben, ezért a kutatók hét tanulmányt tekintettek át, amelyből négy megfigyeléses vizsgálat, három randomizált kontrollált vizsgálat volt. Minden megfigyelési tanulmány arról számolt be, hogy az IBS-ben szenvedők jelentős részének D-vitamin-hiánya volt. Két intervenciós vizsgálat pedig azt mutatta ki, hogy az IBS tünetek súlyossági mutatói és az életminőség javult a D-vitamin-kiegészítés hatására. Az eredmények azt sugallják, hogy az IBS-ben szenvedő betegeknél gyakran fordul elő alacsony D-vitamin szint, és hogy a D-vitamin-kiegészítés segíthet a tünetek javításában.

„A tanulmány betekintést nyújt az IBS állapotába és egy új módját mutatja annak kiegészítő kezelésére” – jelentette ki Dr. Corfe, a cikk szerzője. „Az áttekintett kutatások megállapításaiból nyilvánvaló, hogy minden IBS-ben szenvedő betegnek tesztelni kellene a D-vitamin szintjét, és nagy többségüknek előnyös lehet annak kiegészítése”.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-d-vitamin-normalizalasa-vagy-potlasa-javithatja-az-ibs-tuneteit/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4072868546097212

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

  • GAL_K-komplex_D3_nutribalance
    GAL K-komplex + D3
    3.890 Ft
  • GAL D3 vitamin
    GAL D3 vitamin
    3.190 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások