Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

Gyógyhatású, alternatív készítmények ízületi gyulladás esetén

Közzétéve: 2021.12.14. 9:21

A World Journal of Orthopedics 2018. novemberi számában megjelenő beszámoló összefoglalta az ízületi gyulladás kezelésében használt táplálék-kiegészítők alátámasztására szolgáló bizonyítékokat. Az ízületi gyulladás krónikus jellege miatt is érdemes a bizonyítottan hosszú távon is biztonsággal alkalmazható kiegészítők használatára gondolni, különösen azért, mert a jelenlegi kezelések, például a nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel elérhető ugyan fájdalomcsillapítás, de nincsenek hatással a degeneratív progresszióra (!), és súlyos mellékhatásokat is okozhatnak. – jegyzik meg konkrétan a szerzők.

Noha sok étel és étrend-kiegészítő hasznos lehet, a felülvizsgálat az olívaolajra, a D3-vitaminra, a kurkuminra és a karnozinsavra összpontosított, mely utóbbi a zsályában és a rozmaringban fordul elő. Az olívaolaj csökkenti a gyulladáskeltő citokinek felszabadulását, és fokozza az ízületi folyadékban jelenlévő “síkosító” fehérje termelődését. Az olajfalevél kivonatról kimutatták, hogy stimulálja a hialuronsav szintézisét, amely szintén részt vesz az ízületek “kenésében”. A kurkumin nemcsak gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású, de egyik metabolitja javíthatja a vércukor-toleranciát, ezáltal csökkentve a káros, előrehaladott glikációs végtermékek (AGE) képződését.

Megállapították még, hogy az ízületi gyulladásban szenvedő betegek esetén a D-vitamin-hiány hozzájárul a betegség kialakulásához! A karnozinsav hozzájárulhat a porcok egészségéhez, emiatt a rozmaring-kivonat (és a rendszeres rozmaring fogyasztás) is hasznos lehet.

“Ezek a természetes étrend-kiegészítők a legkorszerűbb megoldást jelenthetik erre a nehéz és komplex egészségügyi problémára” – jegyzik meg a szerzők. “Érdemes megjegyezni, hogy ezen kiegészítők közös pozitív tulajdonsága a természetben való hozzáférhetőségük, amely hatalmas előnyt jelent az élelmiszer- és gyógyszeripar számára, valamint az, hogy kevés a mellékhatásuk, amely lehetővé teszi a biztonságos felhasználásuk széles körét”.
Ezen a kutatási területen egyik kedvenc, összetett hatású alapanyagunk az indiai tömjénfa-kivonat (boswellia serrata – pl. Forte-Boswellex). Egy kettős vak, placebo-kontrollos klinikai vizsgálatban a Boswellia kivonat igen jótékony hatásúnak bizonyult térd osteoarthritisben szenvedő betegeknél. A placebo csoporthoz viszonyítva a Boswellia csoport betegeinél jelentősen csökkent a térdfájdalom valamint a duzzanat is, és csökkent a mozgásbeli korlátozottságuk. Egy további vizsgálat során a Boswellia hatását szintén placeboval hasonlították össze rheumatoid arthritisben (RA) szenvedőknél.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/gyogyhatasu-alternativ-keszitmenyek-izuleti-gyulladas-eseten/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4006633632720704

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

  • Boswellex_front_nutribalance
    Freyagena Forte Boswellex
    5.490 Ft
  • GAL Biocurcumin+
    GAL Biocurcumin+
    4.890 Ft
  • GAL Biocurcumin+ Forte
    GAL Biocurcumin+ Forte
    9.490 Ft
  • GAL D3 vitamin
    GAL D3 vitamin
    3.190 Ft
  • GAL_K-komplex_D3_nutribalance
    GAL K-komplex + D3
    3.890 Ft
  • GAL Q10 lazacolaj
    GAL Q10 lazacolaj
    8.890 Ft
  • Pharma_Nord_Bio-Omega_7_nutribalance
    Pharma Nord Bio-Omega 7 60db kapszula
    12.495 Ft

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások