Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

Omega-3 szint és akne összefüggései

Közzétéve: 2022.07.01. 2:45

Omega-3 szint akne összefüggései: akne esetén gyakori az alacsony omega-3 szint

Az Európai Bőrgyógyászati Akadémia 2022-es tavaszi szimpóziumán ismertetett tanulmány szerint az omega-3 zsírsavaknak védő szerepe van a pattanásokkal szemben. “A táplálkozás kulcsfontosságú szerepet játszik számos betegség megelőzésében, kialakulásában és lefolyásában, beleértve az olyan bőrgyógyászati rendellenességeket, mint az acne vulgaris” – jelentette ki Anne Gϋrtler, a Ludwig-Maximilian Egyetem munkatársa, a tanulmány vezető szerzője. A vizsgálat kimutatta, hogy 100 aknés alanyból 94-nek alacsonyabb volt az omega3-zsírsavszintje, mint az ideális/ajánlott.

Az omega-3 zsírsavak csökkentik a pattanásoknál fellépő gyulladást azáltal, hogy stimulálják a gyulladáscsökkentő eikozanoidokat és csökkentik az inzulinszerű növekedési faktor-1 (IGF-1) szintjét. Azoknak, akiknél az omega-3 zsírsavak mennyisége nem érte el az ideális/ajánlott szintet, magasabb volt a szérum IGF-1 koncentrációja, mint azoknak, akiknek nem volt omega-3 hiányuk. A súlyos hiányban szenvedőknél még magasabb volt az IGF-1 szint.

“Évek óta a nyugati étrendnek tulajdonítják az akne vulgaris kialakulását, mivel az közvetlenül befolyásolja az IGF-1 szintjét” – magyarázta Dr. Gürtler. “Jelen tanulmány célja az volt, hogy feltárjuk az aknés betegek vérének omega-3 zsírsavszintjét az eritrocitákban (vörösvértestekben), és összefüggésbe hozzuk a betegség klinikai súlyosságával és a betegek táplálkozási szokásaival. Míg az adatok az omega-3 zsírsavak hiányára utaló tendenciát mutatnak az általános populációban is, addig tanulmányunk az aknés betegeknél még nagyobb hiányt jelzett.”

Táplálkozás-Beállítás megjegyzés: az omega-3 bevitelünket igyekezzünk zsíros-bőrös tengeri halak fogyasztásával növelni, mint például lazac, makréla, szardínia, hering vagy tőkehal és mája (illetve télen édesvízi, hazai halak is).

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/omega-3-szint-es-akne-osszefuggesei/

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

  • life_extension_Super_Omega
    Life Extension Super Omega-3 EPA/DHA Fish Oil, Sesame Lignans & Olive Extract
    11.530 Ft
  • GAL Omega-3 Eco
    GAL Omega-3 Eco
    5.990 Ft
  • GAL Ω3 Halolaj
    GAL Ω3 Halolaj
    6.890 Ft
Címkék: ,

Kategória:

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások