Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

A D3-vitamin jelentősége PCOS esetén

Közzétéve: 2022.12.03. 10:43

D3-vitamin jelentősége PCOS esetén: a célzott pótlás csökkenti az AMH szintet.

A PCOS-ben szenvedő nőknek általában kórosan emelkedett (!) a szérum AMH (anti-müllerian hormon) szintje, ami a megváltozott tüsződinamikát tükrözi, és hozzájárulhat a petefészkek túlstimulációjához az IVF (lombik-program) során. Egy vizsgálatban 77 D-vitamin-hiányos nőt (ebből 20 fő szenvedett PCOS-ben) kezeltek heti egyszeri 50.000 NE D3-vitaminnal 8 héten keresztül, illetve volt egy kontroll csoport is, akik nem kaptak D3-vitamin pótlást. A PCOS-ben szenvedő nők AMH-szintje a kiinduláskor magasabb volt, azokhoz képest, akiknek nem volt PCOS-e, majd csökkent a D3-vitamin pótlást követően. Ez az eredmény azt jelzi, hogy a PCOS-ban szenvedő D-vitamin-hiányos nőknél a megfelelő D3-pótlás javíthatja a tüszőfejlődést és az ovulációs funkciókat, ami a szérum AMH normalizálódásában tükröződik.

A D3-vitaminnal történő pótlás csökkentette az alanyok AGE szintjét is, ezzel is javítva a tüszőnövekedést és csökkentve a petefészkek szöveti gyulladását.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-d3-vitamin-jelentosege-pcos-eseten/

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

  • GAL_K-komplex_D3_nutribalance
    GAL K-komplex + D3
    3.890 Ft
  • GAL D3 vitamin
    GAL D3 vitamin
    3.190 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások