Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

Új termék: Freyagena Balance Kálium Malát

Közzétéve: 2023.01.13. 1:11

FREYAGENA Balance Kálium-malát
(a jól megszokott és méltán népszerű magnézium-malát testvére, fiziológiai értelmében is)

A magnézium jótékony hatásainak maradéktalan kihasználása/kiaknázása és az esetleges káliumhiány rendezése céljából.

Az elmúlt 10-12 év során felismertük, hogy férfiaknál kifejezetten gyakori a magnéziumhiány mellett a káliumhiány is (az alacsony zöldségfogyasztás miatt); illetve azt is, hogy emelt, napi min. 3-400 mg elemi magnéziumbevitel mellé, soknak jól jön a kb. 1:2 arányú káliumkiegészítés is, pl. stresszes életmód, intenzív fizikai aktivitás vagy gyakori kávéfogyasztás kapcsán.

Ha valaki sok káliumban gazdag ételt fogyaszt (női ügyfeleinknél ez a remek helyzet igen gyakori), pl. avokádót, szárított paradicsomot, turmixolt/préselt zöld leveles zöldségeket, gyökérzöldségeket, banánt/főzőbanánt, akkor megfelelő a káliumbevitel, NINCS szükség külön pótlásra.
Például: ha az izomgörcsöket nem oldja meg a magnézium pótlása (ami persze a fontosabb), akkor nagy valószínűséggel a magnézium-kálium kombó fogja megoldani. Sportolókkal régóta “kísérletezünk” az ügyön, ezért jött először létre a FREYAGENA Cocos-Iso, most pedig a magnézium-malát mellé a kálium-malát. A kávéfogyasztás is erősen növelheti a szervezet káliumigényét.
Egy tudományos kutatásban, amelyen a mi vizsgálatunk is alapszik, kimutatták, hogy a WNK1 gén egyik változata befolyásolja a káliumszintet a szervezetben. A WNK1 egy olyan gén, amely a kálium “közlekedését” szabályozza, és ezért kapcsolata a káliumszinttel nem meglepő. A fent említett kutatások azt támasztották alá, hogy a WNK1 gén minden egyes ilyen változata körülbelül 5-10 százalékkal csökkentheti a káliumszintet. A legkevésbé kedvező genetikai felépítéssel rendelkező egyéneknek ezért min. 10 százalékkal alacsonyabb a káliumszintjük.

Az én (Bartha Ákos) genetikai vizsgálatom is azt mutatta, hogy a WNK1 gén mindkét kedvezőtlen példányát hordozom, amely alacsonyabb káliumszintet határoz meg. Azóta az is kiderült a rendelkezésünkre álló adatokból, hogy körülbelül az emberek 40-45 százalékának van hasonló genetikai felépítése.
A kávézás negatív hatásai gyakran nem is a koffeinérzékenységre utalnak, hanem az egyszerre fennálló kezeletlen magnézium- és káliumhiányra.

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

  • Freyagena_Lacto7_front_nutribalance
    Freyagena Kálium Malát
    4.490 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások