15%-os csomagakciók!

Freyagena Bartha DOPA

9.790 Ft

30 db kapszula

  • Nyugalom, Koncentráció és Kiegyensúlyozottság
  • Stratégia partnerünk , a Japán Taiyo cég alapanyaga
  • Min. 240mg természetes L-Teanin: Standardizáld Zöld Tea kivonatokból
  • Az L-Teanin természetes formája, elsőként idehaza a Freyagena Balance-nál
  • Prémium kivonatok Magnézium-Tauráttal, adalékok nélkül

Az L-Teanin lehetséges lehetséges előnyei:

  • segíthet a szorongás és a stressz csökkentésében
  • segíthet a koncentráció fokozásában
  • javíthatja az immunrendszer működését
  • segíthet a vérnyomás szabályozásában
  • segítheti a pihentető alvást

 

További részletek

44 készleten

Kérdésed lenne a termékkel kapcsolatban? Írd meg nekünk!

ELŐNYÖK

HAZAI TERMÉKEK IS
HAZAI TERMÉKEK IS
Magyarországon fejlesztett és gyártott termékek
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
Természetes összetevőkkel
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
Termékeink minőségére szakértelmünk a garancia
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
Rendelkezésre álló kutatások figyelembe vételével

Részletes termékinformációk

Bartha_ DOPA_2_nutribalance

Az L-teanin egy különleges aminosav, amely természetes formában szinte kizárólag csak a teanövényben (Camellia sinensis) fordul elő, és amelyet számos formában évtizedek óta biztonságosan használnak Japánban. Kimutatták, hogy az L-teanin pozitívan módosítja az agyhullámokat és a hangulatban, koncentrációban, memóriában résztvevő kulcsfontosságú ingerületátvivő anyagokat.
Az L-teanin fokozza a dopamin és a szerotonin ingerületátvivő anyagok termelését, és úgy tűnik, hogy szerepet játszik a GABA – ugyancsak egy ingerületátvivő anyag, ami “fékként” működik az elszabadult stressz idején – szinten tartásában is. Az L-teanin fokozza továbbá az agy relaxációjakor domináns alfa-hullám aktivitását is. Megfigyelték, hogy ez a hatás ráadásul a leghangsúlyosabb azoknál az egyéneknél, akik magas fokú stresszt élnek át.
Egy egyetemi hallgatók körében végzett japán kutatás szerint 200mg L-teanin növelte az agy alfa hullámait és a relaxáció szubjektív érzetét. Ugyan ebben a tanulmányban az L-teanin az adott dózisban nyugodt, mégis éber lelkiállapotot eredményezett szedáció nélkül, körülbelül 40 perccel a lenyelés után. (F1)
Az L-teanin tehát segíthet egyensúlyt teremteni a neurotranszmitter rendszerben, ami javulást eredményez a túlzott stresszből eredő mentális / érzelmi és fizikai zavarokban.
A termékünkben felhasznált Sunphenon TH30 az egyik első és eredeti, kutatásokban is tanulmányozott L-teanin aminosav tartalmú szabadalmaztatott zöld tea kivonat. (F2)
Előnyei:
• Nyugtatóan hat anélkül, hogy elálmosítana
• Enyhítheti a stresszt és a mindennapi ideges feszültséget
• Jó hangulatot és éberséget biztosít
• Csökkentheti a premenstruációs szindróma (PMS) tüneteit
Készítményünk 240 mg természetes L-teanin aminosavat juttat a szervezetbe, emellett egy speciális, szakmai tapasztalataink szerint szinergikus magnézium-formát is tartalmaz – magnézium-taurátot: a magnézium-taurát egy tudományosan “megtervezett” magnézium-komplex, amely egyrészről biztosítja az esszenciális magnézium kiváló biológiai hozzáférhetőségét. A magnézium-taurát másrészről egy aktivált komplex, és nem egyszerűen a két anyag keveréke. Emiatt ugyan elemi magnéziumtartalma alacsonyabb, azonban a taurin ugyancsak komoly értéket képvisel a komplexben!

FORRÁS 1:

Randomized Controlled Trial: Pharmacol Biochem Behav. 2013 Oct;111:128-35.

Anti-stress effect of theanine on students during pharmacy practice: positive correlation among salivary α-amylase activity, trait anxiety and subjective stress

Keiko Unno, Naoki Tanida, Naoto Ishii, Hiroyuki Yamamoto, Kazuaki Iguchi, Minoru Hoshino, Atsushi Takeda, Hayato Ozawa, Tsutomu Ohkubo, Lekh Raj Juneja, Hiroshi YamadaFORRÁS 2:

Randomized Controlled Trial: Altern Med Rev. 2011 Dec;16(4):348-54.

The effects of L-theanine (Suntheanine®) on objective sleep quality in boys with attention deficit hyperactivity disorder (ADHD): a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial

Michael R Lyon, Mahendra P Kapoor, Lekh R Juneja


További források:

Crit Rev Food Sci Nutr. 2017;57(8):1681-1687.

Biomed Pharmacother. 2017;95:1260-1275.

Trends in Food Science & Technology. 1999;10(6):199-204.

Alternative and Complementary Therapies. 2001;7(2):91-95

További információk

Tömeg 0,2 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Freyagena Bartha DOPA” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FAQs

Freyagena Bartha DOPA (8)

Igen, javasoljuk.

A Bartha DOPA tartalmaz némi magnéziumot is, de nyugodtan kaphat mellé pl. Bartha magnézium-malátot minden nap, és 3 naponta 1×1 adagolásban ezt is főétkezéssel: https://nutribalance.hu/termek/now-p-5-p-50-mg-90-veg-capsules/

Igen, szedhető.

Még “nagy” szakmai Parkinson-os oldalak is említik az esetleges jótékony hatását, valamint konkrét orvosi tanulmányok is vannak a témában: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31145971/

Tehetnek vele 1 dobozzal egy próbát.
Ha esetleg nem válna be, a Bartha DOPA működhet.

Magnézium valóban fontos, érdemes lenne a jövőben laborban minimum pajzsmirigy vizsgálatot, B12-, vas-transzferrin-ferritin- és homocisztein-szintet is nézetni.

Sajnos konkrétan, pontosan erre irányuló kutatási eredményeket nem ismerünk, de az összetevők alapján nincs akadálya egy próbát tenni, mert működhet.

Kényszerek kapcsán a legfontosabb egy magas omega-3-tartalmú, mindenképpen gluténmentes mediterrán jellegű étrendet (tengeri herkentyűkkel, belsőségekkel és csontlevessel) tartani, valamint elsők között szedni:

Szabad, igen.

A labordokumentumok alapján kevesebb, mint 3-4 mg koffein van 1db termékben (1 kapszulában), ez jóval kevesebb, mint egy koffeinmentes kávé.

És igen, alacsony DAO-enzim szinttel szedhető, eleve a szimpatikus-paraszimpatikus idegrendszer egyensúlyát segíti.

Igen, ekkor már szedhető.

Igen, nagyon hatásos! Vannak róla konkrét klinikai tanulmányok: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27396868/
8 hét után hatott legjobban ebben a vizsgálatban.

Mivel élelmi anyag kivonata és magnézium, így folyamatosan is szedhető. Általában 1×1 vagy 2×1 a napi adag, étkezések között vagy kávé/ tea fogyasztása előtt.
Alvásjavítás céljából 1×1 lefekvés előtt 1-2 órával, ekkor érdemes kiegészíteni glicinnel és kollagénnel (ezeket vacsora után).

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások