15%-os csomagakciók, valamint 25.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

YiYa Rhodiola & Ashwagandha komplex

4.500 Ft

60 db kapszula

YiYa Rhodiola (rózsagyökér) – adaptogén gyógynövény komplex¹
A rhodiola véd a szellemi kimerültség, túlhajszoltság és a stressz ellen. Segíti a kiegyensúlyozott közérzetet.¹
Felgyorsult tempójú, rohanó életvitelünk elkerülhetetlen velejárója a túlhajszoltság, szellemi kimerültség, a stressz, és az ezzel járó enerváltság, ingerlékenység, valamint legyengült immunitás. Hosszú távon mindezek az állapotok komoly és súlyos következményekkel járhatnak szellemi és fizikai egészségünk tekintetében. A hosszú távú stressz növeli a szervezet gyulladásszintjét, a szorongás, depresszió, túlsúly, szellemi tompaság, alvászavar és szexuális diszfunkció kialakulásának kockázatát. Ahhoz, hogy környezetünk megnövekedett elvárásaihoz alkalmazkodni tudjunk, szükségünk van kiemelkedően hatékony gyógynövények segítségére és korszerű védekezési technikákra.

A Rhodiola (rózsagyökér, aranygyökér) egy különleges gyógynövény, mely Európa és Ázsia magas sarkvidéki részein honos. Szovjet tudósok körében régóta ismeretes volt, hogy ez a növény többek között hatékonyan energetizál, csökkenti a mentális fáradtságot, és kiválóan használható a stresszel terhelt időszakokban a fizikai és szellemi koncentráció helyreállítására.


Alkalmazása:

Az optimális dózis napi 1-2 kapszula étkezésekkel. Érdemes a reggeli/délelőtti órákban bevenni vagy kora délután. Este, lefekvés előtt nem javasolt. 2 hónap használat után tartsunk 2-3 hét szünetet, hogy ne szokjon hozzá a szervezetünk.

További részletek

23 készleten

Kérdésed lenne a termékkel kapcsolatban? Írd meg nekünk!

Cikkszám: 5999991200375 Termékkategóriák: , Címkék: , ,

ELŐNYÖK

HAZAI TERMÉKEK IS
HAZAI TERMÉKEK IS
Magyarországon fejlesztett és gyártott termékek
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
Természetes összetevőkkel
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
Termékeink minőségére szakértelmünk a garancia
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
Rendelkezésre álló kutatások figyelembe vételével

Részletes termékinformációk

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Rhodiola?

 • Mellékvese optimális működésének támogatásában¹
 • A “mellékvese fáradtság”, krónikus stressz tüneteinek enyhítésében, a kortizolszint kiegyenlítésében.¹ Lehetséges tünetek: reggeli energiahiány (pl. koffein nélkül sikertelen a napkezdés), alvászavarok, ingerlékenység, frusztráció, hangulatingadozás, koncentrációs nehézségek, “ködös” gondolkodás, csökkent libidó, hasi elhízás, inzulinrezisztencia, fokozott vágy a sós ételek, snackek iránt.
 • Energikusság fokozásában, fizikai teljesítmény növelésében¹
 • Termékenység megőrzésében¹ (a fokozott stresszhatások negatívan befolyásolják a progeszteronszintet, a petefészek működését)
 • Pajzsmirigy alulműködés kiegészítő kezelésében¹
 • Immunrendszer általános támogatásában¹

A szellemi koncentráció helyreállítása¹

 • A Rhodiola (aranygyökér, rózsagyökér) csökkenti a fáradtságot, helyreállítja a szellemi funkciókat [6,7].
 • Túlhajszolt és stresszes egyének (éjszakai műszakban dolgozó orvosok, vizsgára készülő diákok, cégvezető menedzserek) esetén jelentős javulás volt észrevehető fáradtság, neuromotoros teljesítmény, érzékszervi és kognitív funkciók terén, még a stressz folyamatos fennállása közbeni kezelés esetén is [8-10].
 • Ezek az eredmények már két órával egy adag Rhodiola, Szibériai ginzeng és Schisandra elfogyasztását követően megfigyelhetőek voltak. Sem ebben, sem a Rhodiola hatásait vizsgáló egyéb kísérletben nem számoltak be észlelhető mellékhatásról [12].

Védekezés a stressz és szorongás ellen¹

 • A Rhodiola szintén ígéretes a stressz által kiváltott tünetek enyhítésében, mint a szorongás és étvágytalanság.
 • A Rhodiola képes az általános szorongásos zavar tüneteit, illetve súlyosságát is csökkenteni. Ez a probléma a mindennapi dolgok miatti túlzott és gyakori aggódással jár, tünetei a koncentrációs nehézségek, ingerlékenység, izomfeszülés, alvászavarok és problémakezelési aggodalmak [13].
 • Fiataltól középkorú korosztályú nőkön végzett tanulmány szerint, akik pszichikailag stresszes környezetben dolgoztak, a stresszes kognitív feladatok végzése terén javult a figyelem, a gyorsaság és a pontosság tekintetében elért teljesítmény [11].

Az alvászavarok leküzdésére¹

 • Oroszországban és Skandináviában évszázadok óta használják a Rhodiolát az álmatlanság tüneteinek enyhítésére.
 • A Rhodiola segíti az idősebb emberek gyorsabb álomba szenderülését, valamint a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás biztosítását [22, 23].
 • Egy alvászavarokkal küzdő férfiakat vizsgáló tanulmány szerint a Rhodiola növelte a REM fázisban töltött időt, csökkentette a teljesen ébren töltött idő mennyiségét éjszakánként, valamint jelentősen javította az alvásciklusokat [23]. Továbbá alvás közben jobb véroxigén ellátottság is megfigyelhető volt, mely kulcsparamétere az alvás időtartamának.

Állóképesség, fizikai teljesítmény növelése¹

 • A Rhodiola fajok segítik a hosszabb időn át tartó testmozgást, mivel növelik az oxigénfelvételt és csökkentik az izomkárosodást [24, 25].
 • Hosszú távon alkalmazva növelik az energia raktározási kapacitást, valamint a testmozgás előtti véroxigén szintet, mellyel hosszabb idejű és hatékonyabb testmozgást tesznek lehetővé [26].
 • Az orosz atléták régóta alkalmaznak adaptogéneket fizikai teljesítményük növelése érdekében. A Rhodiola növelte a vér antioxidáns szintjét és minimalizálta az oxidatív stressz okozta izomkárosodást az atlétákban még 24 órával a kimerítő edzést követően is [24].
 • Egy másik tanulmány a fáradtság későbbi bekövetkezéséről számolt be, valamint edzés közben jelentősen megemelkedő, az izomszövethez történő oxigénszállításról [25].

Ellenállóképesség, immunitás növelése¹

 • A Rhodiola fajok közvetlen antibakteriális és antivirális hatásokkal bírnak, melyek csökkenthetik a fertőzések kockázatát [29-33]. Például a Rhodiola rosea gátolja azt az enzimet, melynek segítségével az influenza vírus kapcsolódik a légzőszerv sejtjeihez, ezzel csökkenti az esélyét annak, hogy az egyén elkapja az influenzát, még ha ki is volt téve expozíciónak [30].
 • Ezen felül gyulladáscsökkentő hatást fejtenek ki kóros gyulladásos állapotok esetén is [28,34], stimulálják a megfelelő immunválaszt [30, 31], növelik a vakciákra adott immunválaszt [28]
 • Antivirális hatással bírnak a hepatitis C és az influenza ellen [29-31], antibakteriális hatást fejtenek ki a TBC ellen, a kemoterápiát követően segítik az immunrendszer helyreállítását más adaptogénekkel együtt [32]

Az agy öregedése ellen, a szív egészségének támogatása¹

 • Rhodiolával való kezelés esetén az agy memória központjában lévő idegsejtek ellenállnak az öregedéssel összefüggő károsodásoknak és több jótékony neurotranszmittert termelnek [14, 15].
 • Rövid, valamint hosszú távú memóriajavulásról is beszámoltak. [16, 18] A szellemi teljesítmény és az elme élessége szintén javultak, még különféle mostoha kísérleti körülmények között is (tesztelés, alvás megvonás)[19-21, 1].
 • A stressz, függetlenül attól, hogy fizikai vagy érzelmi jellegű, többlet terhet ró a szív izomzatára és egyéb izmokra. Számos tanulmány szerint nyújt védő hatást a Rhodiola a szív számára [38].
 • Megakadályozhatja a stressz és ischémia (oxigénhiányos állapot) okozta szívizom károsodást [39-41], a stressz és szívroham okozta szívritmuszavart [42-46], valamint a toxinok és oxidatív stressz okozta májkárosodást [47-50].

Források:

[1] Gouin JP et al. Chronic stress, daily stressors, and circulating inflammatory markers. Health Psychol. 2011 Sep 19.

[2] Roepke SK et al. Relationship between chronic stress and carotid intima-media thickness (IMT) in elderly Alzheimer's disease caregivers. Stress. 2011 Jul 26.

[3] McEwen BS. Protection and damage from acute and chronic stress: allostasis and allostatic overload and relevance to the pathophysiology of psychiatric disorders. Ann N Y Acad Sci. 2004 Dec;1032:1-7.

[4] Liu RT et al. Stress generation in depression: A systematic review of the empirical literature and recommendations for future study. Clin Psychol Rev. 2010 Jul;30(5):582-93. Epub 2010 May 15.

[5] Kyrou I et al. Chronic stress, visceral obesity and gonadal dysfunction. Hormones (Athens). 2008 Oct-Dec;7(4):287-93.

[6] Wiegant FA, Surinova S, Ytsma E, Langelaar-Makkinje M, Wikman G, Post JA. Plant adaptogens increase lifespan and stress resistance in C. elegans. Biogerontology. 2009 Feb;10(1):27-42.

[7] Schutgens FW, Neogi P, van Wijk EP, van Wijk R, Wikman G, Wiegant FA. The influence of adaptogens on ultraweak biophoton emission: a pilot-experiment. Phytother Res. 2009 Aug;23(8):1103-

[8] Shevtsov VA, Zholus BI, Shervarly VI, et al. A randomized trial of two different doses of a SHR-5 Rhodiola rosea extract versus placebo and control of capacity for mental work. Phytomedicine. 2003 Mar;10(2-3):95-105.

[9] Spasov AA, Mandrikov VB, Mironova IA. The effect of the preparation rodakson on the psychophysiological and physical adaptation of students to an academic load. Eksp Klin Farmakol. 2000 Jan-Feb;63(1):76-8.

[10] Darbinyan V, Kteyan A, Panossian A, Gabrielian E, Wikman G, Wagner H. Rhodiola rosea in stress induced fatigue--a double blind cross-over study of a standardized extract SHR-5 with a repeated low-dose regimen on the mental performance of healthy physicians during night duty. Phytomedicine. 2000 Oct;7(5):365-71.

[11] Aslanyan G, Amroyan E, Gabrielyan E, Nylander M, Wikman G, Panossian A. Double-blind, placebo-controlled, randomised study of single dose effects of ADAPT-232 on cognitive functions. Phytomedicine. 2010 Jun;17(7):494-9.

[12] Panossian A, Wikman G, Sarris J. Rosenroot (Rhodiola rosea): traditional use, chemical composition, pharmacology and clinical efficacy. Phytomedicine. 2010 Jun;17(7):481-93.

[13] Bystritsky A, Kerwin L, Feusner JD. A Pilot Study of Rhodiola rosea (Rhodax((R))) for Generalized Anxiety Disorder (GAD). J Altern Complement Med. 2008 Mar;14(2):175-80.

[14] Qin YJ, Zeng YS, Zhou CC, Li Y, Zhong ZQ. Effects of Rhodiola rosea on level of 5-hydroxytryptamine, cell proliferation and differentiation, and number of neuron in cerebral hippocampus of rats with depression induced by chronic mild stress. Zhongguo Zhong Yao Za Zhi. 2008 Dec;33(23):2842-6.

[15] Chen QG, Zeng YS, Qu ZQ, et al. The effects of Rhodiola rosea extract on 5-HT level, cell proliferation and quantity of neurons at cerebral hippocampus of depressive rats. Phytomedicine. 2009 Sep;16(9):830-8.

[16] Panossian A, Wagner H. Stimulating effect of adaptogens: an overview with particular reference to their efficacy following single dose administration. Phytother Res. 2005 Oct;19(10):819-38.

[17] Walker TB, Robergs RA. Does Rhodiola rosea possess ergogenic properties? Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2006 Jun;16(3):305-15.

[18] Hung SK, Perry R, Ernst E. The effectiveness and efficacy of Rhodiola rosea L.: a systematic review of randomized clinical trials. Phytomedicine. 2011 Feb 15;18(4):235-44.

[19] Schutgens FW, Neogi P, van Wijk EP, van Wijk R, Wikman G, Wiegant FA. The influence of adaptogens on ultraweak biophoton emission: a pilot-experiment. Phytother Res. 2009 Aug;23(8):1103-8.

[20] Shevtsov VA, Zholus BI, Shervarly VI, et al. A randomized trial of two different doses of a SHR-5 Rhodiola rosea extract versus placebo and control of capacity for mental work. Phytomedicine. 2003 Mar;10(2-3):95-105.

[21] Spasov AA, Mandrikov VB, Mironova IA. The effect of the preparation rodakson on the psychophysiological and physical adaptation of students to an academic load. Eksp Klin Farmakol. 2000 Jan-Feb;63(1):76-8.

[22] Li T, Xu G, Wu L, Sun C. Pharmacological studies on the sedative and hypnotic effect of salidroside from the Chinese medicinal plant Rhodiola sachalinensis. Phytomedicine. 2007 Sep;14(9):601-4.

[23] Ha Z, Zhu Y, Zhang X, et al. The effect of rhodiola and acetazolamide on the sleep architecture and blood oxygen saturation in men living at high altitude. Zhonghua Jie He He Hu Xi Za Zhi. 2002 Sep;25(9):527-30.

[24] Parisi A, Tranchita E, Duranti G, et al. Effects of chronic Rhodiola Rosea supplementation on sport performance and antioxidant capacity in trained male: preliminary results. J Sports Med Phys Fitness. 2010 Mar;50(1):57-63.

[25] De Bock K, Eijnde BO, Ramaekers M, Hespel P. Acute Rhodiola rosea intake can improve endurance exercise performance. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2004 Jun;14(3):298-307.

[26] Zhang ZH, Feng SH, Hu GD, Cao ZK, Wang LY. Effect of Rhodiola kirilowii (Regel.) Maxim on preventing high altitude reactions. A comparison of cardiopulmonary function in villagers at various altitudes. Zhongguo Zhong Yao Za Zhi. 1989 Nov;14(11):687-90, 704.

[27] Pooja, Bawa AS, Khanum F. Anti-inflammatory activity of Rhodiola rosea--”a second-generation adaptogen.” Phytother Res. 2009 Aug;23(8):1099-102.

[28] Mishra KP, Chanda S, Shukla K, Ganju L. Adjuvant effect of aqueous extract of Rhodiola imbricata rhizome on the immune responses to tetanus toxoid and ovalbumin in rats. Immunopharmacol Immunotoxicol. 2010 Mar;32(1):141-6.

[29] Wang H, Ding Y, Zhou J, Sun X, Wang S. The in vitro and in vivo antiviral effects of salidroside from Rhodiola rosea L. against coxsackievirus B3. Phytomedicine. 2009 Mar;16(2-3):146-55.

[30] Jeong HJ, Ryu YB, Park SJ, et al. Neuraminidase inhibitory activities of flavonols isolated from Rhodiola rosea roots and their in vitro anti-influenza viral activities. Bioorg Med Chem. 2009 Oct 1;17(19):6816-23.

[31] Zuo G, Li Z, Chen L, Xu X. Activity of compounds from Chinese herbal medicine Rhodiola kirilowii (Regel) Maxim against HCV NS3 serine protease. Antiviral Res. 2007 Oct;76(1):86-92.

[32] Wong YC, Zhao M, Zong YY, Chan CY, Che CT. Chemical constituents and anti-tuberculosis activity of root of Rhodiola kirilowii. Zhongguo Zhong Yao Za Zhi. 2008 Jul;33(13):1561-5.

[33] Ming DS, Hillhouse BJ, Guns ES, et al. Bioactive compounds from Rhodiola rosea (Crassulaceae). Phytother Res. 2005 Sep;19(9):740-3.

[34] Chen X, Zhang Q, Cheng Q, Ding F. Protective effect of salidroside against H2O2-induced cell apoptosis in primary culture of rat hippocampal neurons. Mol Cell Biochem. 2009 Dec;332(1-2):85-93.

[35] Mishra KP, Ganju L, Chanda S, Karan D, Sawhney RC. Aqueous extract of Rhodiola imbricata rhizome stimulates Toll-like receptor 4, granzyme-B and Th1 cytokines in vitro. Immunobiology. 2009;214(1):27-31.

[36] Li HX, Sze SC, Tong Y, Ng TB. Production of Th1- and Th2-dependent cytokines induced by the Chinese medicine herb, Rhodiola algida, on human peripheral blood monocytes. J Ethnopharmacol. 2009 Jun 22;123(2):257-66.

[37] Kormosh N, Laktionov K, Antoshechkina M. Effect of a combination of extract from several plants on cell-mediated and humoral immunity of patients with advanced ovarian cancer. Phytother Res. 2006 May;20(5):424-5.

[38] Maslova L, Kondrafav B, Maslov L, Lishmanov I. The cardioprotective and antiadrengic activity of an extract of Rhodiola rosea in stress. Eksp Klin Farmakol. 1994 Nov;57(6);61-3.

[39] Maslov LN, Lishmanov Iu B. Cardioprotective and antiarrhythmic properties of Rhodiolae roseae preparations. Eksp Klin Farmakol. 2007 Sep-Oct;70(5):59-67.

[40] Zhang J, Liu A, Hou R, Jia X, Jiang W, Chen J. Salidroside protects cardiomyocyte against hypoxia-induced death: a HIF-1alpha-activated and VEGF-mediated pathway. Eur J Pharmacol. 2009 Apr 1;607(1-3):6-14.

[41] Zhong H, Xin H, Wu LX, Zhu YZ. Salidroside attenuates apoptosis in ischemic cardiomyocytes: a mechanism through a mitochondria-dependent pathway. J Pharmacol Sci. 2010;114(4):399-408.

[42] Wu YL, Lian LH, Jiang YZ, Nan JX. Hepatoprotective effects of salidroside on fulminant hepatic failure induced by D-galactosamine and lipopolysaccharide in mice. J Pharm Pharmacol. 2009 Oct;61(10):1375-82.

[43] Lishmanov Iu B, Maslova LV, Maslov LN, Dan’shina EN. The anti-arrhythmia effect of Rhodiola rosea and its possible mechanism. Biull Eksp Biol Med. 1993 Aug;116(8):175-6.

[44] Maimeskulova LA, Maslov LN, Lishmanov Iu B, Krasnov EA. The participation of the mu-, delta- and kappa-opioid receptors in the realization of the anti-arrhythmia effect of Rhodiola rosea. Eksp Klin Farmakol. 1997 Jan-Feb;60(1):38-9.

[45] Maimeskulova LA, Maslov LN. The anti-arrhythmia action of an extract of Rhodiola rosea and of n-tyrosol in models of experimental arrhythmias. Eksp Klin Farmakol. 1998 Mar-Apr;61(2):37-40.

[46] Maslov LN, Lishmanov YB, Arbuzov AG, et al. Antiarrhythmic activity of phytoadaptogens in short-term ischemia-reperfusion of the heart and postinfarction cardiosclerosis. Bull Exp Biol Med. 2009 Mar;147(3):331-4.

[47] Wu YL, Lian LH, Jiang YZ, Nan JX. Hepatoprotective effects of salidroside on fulminant hepatic failure induced by D-galactosamine and lipopolysaccharide in mice. J Pharm Pharmacol. 2009 Oct;61(10):1375-82.

[48] Nakamura S, Li X, Matsuda H, et al. Bioactive constituents from Chinese natural medicines. XXVI. Chemical structures and hepatoprotective effects of constituents from roots of Rhodiola sachalinensis. Chem Pharm Bull (Tokyo). 2007 Oct;55(10):1505-11.

[49] Song EK, Kim JH, Kim JS, et al. Hepatoprotective phenolic constituents of Rhodiola sachalinensis on tacrine-induced cytotoxicity in Hep G2 cells. Phytother Res. 2003 May;17(5):563-5.

[50] Udintsev SN, Krylova SG, Fomina TI. The enhancement of the efficacy of adriamycin by using hepatoprotectors of plant origin in metastases of Ehrlich’s adenocarcinoma to the liver in mice. Vopr Onkol. 1992;38(10):1217-22.

Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban: élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

További információk

Tömeg 0.1 kg
Kiszerelés

60 db kapszula

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„YiYa Rhodiola & Ashwagandha komplex” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

FAQs

Szedhető, azonban a több adaptogén gyógynövény nem feltétlenül jobb is.
Azaz egyszerre dupla adag Ashwagandha-tól nem feltétlenül leszünk nyugodtabbak (mindkét készítmény nagy hatóanyag-tartalmú). Inkább 1 adag reggel, 1 adag még délelőtt.

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások
Kiút a pajzsmirigy problémákból!

"RÉS A PAJZSON" 2022.06.03.

Bartha Ákos táplálkozás-kutató előadása a pajzsmirigyműködés és a táplálkozás összefüggéseiről. Pajzsmirigy problémák kezelése természetes módon!

NutriBalance kedvezmény:

-500 Ft OFF!

kuponkód: NB0603