Részletes termékinformációk
Polinézia népe több mint 2000 éve használja a gyógynövények királynőjét, a noni gyümölcsöt egészsége támogatására. A noni előnyei emberek millióinak életére gyakoroltak már pozitív hatást. Egy igazi kincs, amit te is élvezhetsz!
Az édenkert szépségével megáldott polinéz szigeteket kristálytiszta vizű óceánok veszik körül. Fekvésüknek köszönhetően távol esnek a modern világ szennyezésétől. A tápanyagokban gazdag, vulkanikus talaj, a buja növényzet, az éppen tökéletes mennyiségű eső és napsütés teszik ideálissá a kiváló minőségű noni termés számára.
Minden noni szállítmány frissen, kézzel szedett, polinéziai gyümölcsből áll, hogy a lehető legjobb minőségű terméket vehesd kézbe. Szüret után a gyümölcs fermentálódik, majd eltávolítják a magjait, hogy elkészítsék a noni pürét. A noni püré nem azonos az olcsó noni nektárral, ami általában elérhető az üzletekben. A Magical Noni püréből készül, a valódi gyümölcsből, aminek köszönhetően magasabb a rosttartalma.
Kellemes ízét egy kevés áfonya és vörös szőlő hozzáadása garantálja. A pasztőrözésnek köszönhetően tartósítószermentes gyümölcslé kerül előállításra, európai manufaktúrában. A kevesebb hőkezelés egy kíméletesebb gyártási folyamatot tesz lehetővé, így magasabb a végtermék tápanyagtartalma.
Nem tartalmaz hozzáadott cukrot és édesítőszert, sem színezéket vagy mesterséges aromát. Gluténmentes, tejmentes, GMO-mentes. Cukorbetegek, gyerekek is fogyaszthatják.
A polinéziaiak a Noni egyes alkotóit, mint gyógynövényt különböző kombinációkban használták számos betegség kezelésére. A gyümölcslé igen keresett az alternatív gyógyászatban a különböző betegségek és állapotok kezelésének támogatására, mint például ízületi gyulladás, cukorbetegség, magas vérnyomás, izomfájdalmak, menstruációs problémák, fejfájás, szívbetegségek, AIDS, rák, gyomorfekély, rándulás, depresszió, szenilitás, rossz emésztés, érelmeszesedés, érproblémák és neurológiai betegségek.
A Noni adaptogén (az adaptogének olyan anyagok, amelyek az általános egyensúly és a normális működés támogatásával fokozzák a szervezet azon képességét, hogy ellenálljon a különböző stresszhatásoknak, legyenek azok fizikai, kémiai vagy biológiai jellegűek) tulajdonságait nagyrészt gazdag fitokémiai profiljának tulajdonítják, azaz antioxidáns-, szkopoletin- és számos más bioaktív vegyület tartalmának. Ezek az összetevők hozzájárulnak a Noni azon képességéhez, hogy modulálja az immunrendszert, és védelmet nyújtson a sejtek stressz okozta károsodása ellen. Az immunrendszerre gyakorolt hatása különösen jelentős, mivel az adaptogének segíthetnek a szervezetnek fenntartani az optimális homeosztázist. A Noni a tanulmányok szerint javítja a fizikai állóképességet, növeli az energiaszintet, és fokozza az általános jó közérzetet – ezek mind kulcsfontosságú mutatói a Noni adaptogén tulajdonságainak. Továbbá a Noniban található specifikus biokémiai anyagok jelenléte segít a fiziológiai stresszreakciók kezelésében, valamint segíti a szervezet rendszereinek helyreállítását és megújulását, fokozva az alkalmazkodó képességet és az ellenálló képességet különböző stresszhelyzetekben.
Napjainkig számos tanulmány jelent meg a Noni fitokémiai és farmakológiai tulajdonságairól. A metabolitok számos osztályát írták le, beleértve a savakat, fenolokat, antrakinonokat, antrakinon-glikozidokat, karotinoidokat, észtereket, flavonoidokat, iridoidokat, ketonokat, laktonokat, lignánokat, nukleozidokat, triterpenoidokat, szterolokat, számos kisebb vegyületet, valamint vitaminokat (C, B1, B2, B6, B12, folsav, biotin, niacin, pantoténsav, E, karotin), ásványi anyagokat (vas, foszfor, magnézium, kalcium, molibdén, nátrium, kálium, mangán, króm) és aminosavakat: összesen körülbelül 250 fitonutrienst.
Kutatási források:
-
D. R. Singh, Morinda citrifolia L. (Noni), A review of the scientific validation for its nutritional and therapeutic properties, Journal of Diabetes and Endocrinology Vol. 3 (6), pp. 77-91, December 2012,
-
Ubirajara Lanza Júnior, Marcelo Fossa da Paz, Muhammad Waqar Azeem and Shafaq Nisar, Chemical compounds, pharmacological activity and toxicity of Morinda citrifolia: A review, International Journal of Chemical and Biochemical Sciences, 18(2020):26-50
-
Chaiyavat Chaiyasuti, Bhagavathi Sundaram Sivamaruthii, Changes in the Total Polyphenolic Content and Antioxidant Activity of fermented Morinda Citrifolia L., Asian J Pharm Clin Res, Vol11, Issue 6, 2018, 228-231
-
Durgesam Ramya, Sabbella Venkata Prasanna, Challa Haritha, Vijayapandi Pandy Rama Rao Nadendla, A systematic review on neuropharmacological activities of Morinda citrifolia Linn fruit, International Journal of Botany Studies, Volume 6, Issue 4, 2021, Page No. 643-647
-
Marina Silalahi, Morinda Citrifolia: Bioactivity and Utilization as Traditional Medicine and Food for the Community, International Journal of Business, Economics and Social Development Vol. 1, No. 28, pp. 81-89, 2020
-
Mohammad All, Mruthunjaya Kenganora, Santhepete Nanjundaiah Manjula, Health Benefits of Morinda citrifolia (Noni): A Review, Pharmacognosy Journal, Vol 8, Issue 4, Jul-Aug, 2016
-
Moazzam Ali, Prabhat Singh, Lubhan Singh and Sokindra Kumar, Phytochemical Constituents and Pharmacological Activities, Profile of Morinda Citrifolia: A Review, World Journal of Pharmaceutical Research, Vol 9, Issue 14, 2020.
-
Selina Ama Saah, David Adu-Poku, Phytochemical, Proximate, and Vitamin C Content in Morinda citrifolia (Noni), J. Trop. Pharm. Chem. 2021. Vol 5. No. 3.
-
Desai Nivas, Gaikwad D. K., P. D. Chavan, A Review On Ethnobotanical and Medicobiological Applications of Genus Morinda, Inventi Rapid: Ethnopharmacology Vol. 2, Issue, 2010
-
Muhammad Yassir, Welda Nita.R, Suriani Siregar, Rika Aswarita, Through the Utilization of Natural Ingredients Noni Fruit Extract (Morinda citrifolia L.), Journal of Scientific Information and Educational Creativity, Volume 22, Number 2, Edisi September 2021
-
Brett J. West, Shixin Deng, Morinda citrifolia (Noni) fruit juice inhibits SARS-CoV-2 spike protein binding of angiotensin-converting enzyme 2 (ACE2); Research and Development Department, NewAge, Inc., American Fork, Utah, USA, 2020
-
Irfan Navabshan, Balasubramaniyan Sakthivel….. Computational Lock and Key and Dynamic Trajectory Analysis of Natural Biophors Against COVID-19 Spike Protein to Identify Effective Lead Molecules; Molecular Biotechnology, June 2021,
-
MA Magdalena Filcek, MD Mayank Vats, MD Anna Skrzyniarz-Plutecka; Discovery of the Mechanism of COVID-19, SIRS and SEPSIS, Defense and Treatment; Journal of MAR Pulmonology (Volume 3, Issue 5) October 01, 2021
-
Kazuya Murata, Yumi Abe, Kaito Shinohara, Megumi Futamura-Masuda, Akemi Uwaya, Fumiyuki Isami, Hideaki Matsuda; Anti-allergic activity of the Morinda citrifolia extract and its constituents; PhcogRes 2014;6:260-5; Faculty of Pharmacy, Kinki University.
-
Beatriz Coutinho de Sousa, 1 Juliana Reis Machado, 2 Marcos Vinicius da Silva,
-
Thiago Alvares da Costa, Morinda citrifolia (Noni) Fruit Juice Reduces Inflammatory Cytokines Expression and Contributes to the Maintenance of Intestinal Mucosal Integrity in DSS Experimental Colitis, Hindawi Publishing Corporation Mediators of Inflammation Volume 2017, Article ID 6567432, 10 pages
-
Dahae Lee 1, y, Jae Sik Yu 2,y, Peng Huang 3, Mallique Qader 3, Arulmani Manavalan, Identification of Anti-Inflammatory Compounds from Hawaiian Noni (Morinda citrifolia L.) Fruit Juice, Molecules 2020, 25, 4968
-
Reem Abou Assi, Yusrida Darwis, Ibrahim M. Abdulbaqi, Arshad A. Khan, Lim Vuanghao, M.H. Laghari, Morinda citrifolia (Noni): A comprehensive review on its industrial uses, pharmacological activities, and clinical trials, Arabian Journal of Chemistry, Elsevier, 2015
-
Rakesh Kumar Gupta1, Amit Kumar Patel, Do the Health Claims Made for Morinda citrifolia (Noni) Harmonize with Current Scientific Knowledge and Evaluation of its Biological Effects, Asian Pacific Journal of Cancer Prevention, Vol 14, 2013
-
Sarinee Kalandakanond-Thongsong, Jantarima Charoenphandhu, Anxiolytic-like Effects of Noni juice (Morinda citrifolia L.) on the Respective Changes of Neurotransmitters in Rat Brain in the Elevated Plus-maze Test, Thai J Vet Med. 2012. 42(3): 275-280
-
Srikanth Jeyabalan1, Kavimani Subramanian, Uma Maheswara Reddy Cheekala, Chitra Krishnan, GC-MS analysis and in-silico antipsychotic activity of Morinda citrifolia (Indian Noni), Journal of Applied Pharmaceutical Science Vol. 7 (04), pp. 089-095, April, 2017
-
Shixin Deng and Brett J. West, Antidepressant Effects of Noni Fruit and its Active Principals, Asian Journal of Medical Sciences 3(2): 79-83, 2011
-
Petra Algenstaedt, Alexandra Stumpenhagen and Johannes Westendorf, The Effect of Morinda citrifolia L. Fruit Juice on the Blood Sugar Level and Other Serum Parameters in Patients with Diabetes Type 2, Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, Volume 2018, 10 pages
-
Amit K. Shrivastava, Anuj K. Srivastava and Dev Prakash, Herbal Immunomodulators: A Review, International Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, 2014; Vol. 5(4): 1192-1207
-
Palu AK, Kim AH, West BJ, Deng S, Jensen J, White L., The effects of Morinda citrifolia L. (Noni) on the immune system: its molecular mechanisms of action, Journal of Ethnopharmacology, 2008 Feb 12;115(3):502-6, Epub 2007
-
Sridharan Kannan, Shanti Manickam, Meher Ali Raja Mohammed, Anxiolytic, sedative, and hypnotic activities of aqueous extract of Morinda citrifolia fruit, Journal of Ayurveda & Integrative Medicine | April-June 2014 | Vol 5 | Issue 2
-
Srikanth Jeyabalan, Kavimani Subramanian, Uma Maheswara Reddy Cheekala, Chitra Krishnan, In vitro & ex vivo Acetylcholinesterase Inhibitory Activity of Morinda citrifolia Linn (Noni) Fruit Extract, Pharmacognosy Journal, Vol 9, Issue 6, Nov-Dec, 2017
-
Kamiya K, Tanaka Y, Endang H, Umar M, Satake T. Chemical constituents of Morinda citrifolia fruits inhibit copper induced low-density lipoprotein oxidation. Journal of Agriculture and Food Chemistry. 2004;52(19):5843-8
-
P.S. Mahantesh*, J.S. Hiremath., C.H. Lokesh, Y. Ravi., M.D. Sameer Hussain and M.R. Pooja, Noni a Wonder Plant (Therapeutic Properties): A Review, International Journal of Current Microbiology and Applied Sciences ISSN: 2319-7706 Volume 7 Number 02 (2018)
-
Brett J. West 1, Shixin Deng, Fumiyuki Isami, Akemi Uwaya and C. Jarakae Jensen, The Potential Health Benefits of Noni Juice: A Review of Human Intervention Studies, Foods 2018, 7, 58
-
Palu AK, Raevonne AS, West BJ, Norman K, Jensen J. The effects of Morinda citrifolia L. Noni on High Blood Pressure: A Mechanistic Investigation and Case Study. Functional Food and Health. 2008c;993(39):446-53
-
Jin-Su Oh, Geum-Su Seong, Yong-Deok Kim and Se-Young Choung, Deacetylasperulosidic Acid Ameliorates Pruritus, Immune Imbalance, and Skin Barrier Dysfunction in 2,4-Dinitrochlorobenzene-Induced Atopic Dermatitis NC/Nga Mice, International Journal of Molecular Science, 2022, 23, 226
-
Emilie Dussossoy, Florence Bichon, Emilie Bony, Pulmonary anti-inflammatory effects and spasmolytic properties of Costa Rican Noni juice (Morinda citrifolia L.), Journal of Ethnopharmacology, Volume 192, 4 November 2016, Pages 264-272
-
Hiroshi Okamoto, Morinda Citrifolia (Noni) in the Treatment of Psoriasis, The Open General and Internal Medicine Journal, 2012, Volume 5, Japan
-
Wang MY, Lutfiyya NM, Vicki WH, Lin P, Martin SL, Anderson G. Morinda citrifolia L. (Noni) improves the quality of life in adults with osteoarthritis. Functional Foods in Health and Disease. 2011;1(2):1-21.
-
Dyah Aninta Kustiarini, Toshiaki Nishigaki, Hiroyuki Kanno, and Hideto To, Effects of Morinda citrifolia on Rheumatoid Arthritis in SKG Mice, Biol. Pharm. Bull. 42, 496–500 (2019)
-
Brett J. West, Shixin Deng, C. Jarakae Jensen, Morinda citrifolia (Noni) Fruit Juice Inhibits Endocannabinoid Degradation Enzymes, Journal of Biosciences and Medicines, 2019, 7, 22-34
-
Javier A Garcia-Vilas , Miguel A Medina , Fabio R Melo, Gunnar Pejler , Gianni Garcia-Faroldi, Damnacanthal inhibits IgE receptor-mediated activation of mast cells, Molecular Immunology, 2015 May;65(1):86-93
-
Nualsanit, Thararat; Rojanapanthu, Pleumchitt; Gritsanapan, Wandee, Damnacanthal-Induced Anti-Inflammation is Associated with Inhibition of NF-κB Activity, Inflammation & Allergy, Volume 10, Number 6, 2011, pp. 455-463(9)
-
Olivier Potterat , Matthias Hamburger, Morinda citrifolia (Noni) fruit--phytochemistry, pharmacology, safety, Planta Medica, 2007 Mar;73(3):191-9
Brett J West, Leland D White, C Jarakae Jensen, Afa K Palu, A double-blind clinical safety study of Noni fruit juice, Pacific Health Dialog. 2009 Nov;15(2):21-32.
Eszter –
Nagyon jó termék, sokkal jobban alszom, mióta fogyasztom, elkerülnek a megfázások, szuper elsősegély égés esetén, és fájdalomcsillapító helyett is nagy segítség!
Karolina –
Fantasztikus termék!!!! Amióta csak az eszemet tudom, mindig is szenvedtem a menstruációs görcsök miatt, de amióta rendszeresen fogyasztom a terméket, nincsenek fájdalmas pillanatok!
Sz.L. –
A Magical Noni évek óta a napi rutinunk része. Gyerekeim pici, pár hónapos koruk óta isszák. Nekünk a megelőzés nagyon fontos, így a Magical Noni tökéletes választásnak bizonyult.