Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

Alacsony FODMAP-étrend – Elmélet és gyakorlat könyv

Most 700 Ft kedvezménnyel vásárolhatod meg!
5.290 Ft
5.990 Ft

Bartha Ákos – Mezei Elmira

Hiánypótló, hasznos és különlegesen gyakorlati táplálkozási “tanácsadót” ad az olvasók kezébe BARTHA ÁKOS és MEZEI ELMIRA. Azoknak kívánnak segítséget nyújtani, akik valamilyen emésztési problémával küszködnek, ami napjainkban, életmódunk és táplálékaink változásával sajnos egyre gyakoribb.
Az orvostudománynak megvannak a válaszai a fenti problémákra, de ezek leginkább a gyógyszeres kezelésben merülnek ki. A szerzőpáros a bajok gyökeréhez nyúl vissza, amikor mindennapi táplálékainkat veszi szemügyre.


Kiadó: JAFFA KIADÓ ÉS KERESKEDELMI KFT.
Oldalak száma: 268
Borító: KARTONÁLT
ISBN: 9789634752066
Kiadás éve: 2019

 

További részletek

4 készleten

Kérdésed lenne a termékkel kapcsolatban? Írd meg nekünk!

Cikkszám: 9789634752066 Termékkategória:

ELŐNYÖK

HAZAI TERMÉKEK IS
HAZAI TERMÉKEK IS
Magyarországon fejlesztett és gyártott termékek
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
Természetes összetevőkkel
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
Termékeink minőségére szakértelmünk a garancia
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
Rendelkezésre álló kutatások figyelembe vételével

Részletes termékinformációk

Az ausztrál Monash Egyetem kutatói által tudományos alapon kidolgozott módszer alapja az ún. erjedő szénhidrátok – kezdőbetűikből alkotott nevükön: FODMAP-ok – kerülése, mivel az arra érzékenyeknél ezek komoly bélpanaszokat okozhatnak.
A leggyakoribb ilyen jellegű emésztőszervi egyensúlytalanság az IBS (irritábilisbél-szindróma), melynek kezelésében ezzel a módszerrel óriási sikereket érnek el. Ezenkívül hatékony lehet még IBD (gyulladásos bélbetegségek), funkcionális emésztőszervi rendellenességek, bélflóra-egyensúlytalanságok, felszívódási és emésztési zavarok, laktózérzékenység, valamint NCGS (nem cöliákiás gluténérzékenység) esetén.
A terápiás célú étrend lényege, hogy kerüljük a magas FODMAP-tartalmú táplálékokat – többek között a laktóztartalmú tejtermékeket, a gluténtartalmú gabonaféléket, bizonyos zöldségeket és olajos magvakat, valamint némelyik gyümölcsöt is. Nem kell azonban megijedni, mert igen változatos a fogyasztható ételek sora – idetartozik minden hús- és halféle, a laktózmentes tejtermékek, a tojás, illetve sokféle zöldség és gyümölcs. A szerzők az alacsony FODMAP-étrend tudományos alaposságú és részletes bemutatása mellett kitérnek egyes betegségtípusok (endometriózis, ekcéma stb.) és a táplálkozás összefüggéseire, az igénybe vehető diagnosztikai eljárásokra, a manapság heves viták tárgyát képező probiotikumok hasznára, a modern kori édesítők, valamint a prebiotikus rostok és a gyógynövények szerepére.
A kötet második részében szereplő ínycsiklandó és főképp egészséges receptek pedig azt bizonyítják, hogy egy diéta nemcsak változatos, hanem igazán élvezetes is lehet!

BARTHA ÁKOS az élelmiszer- és a táplálkozástudomány több területén is tevékenykedett, hosszú évek óta foglalkozik az ételek, a táplálkozás bonyolult témakörével. Tapasztalataira és tanulmányaira alapozva kutatja a különböző diétákat és terápiás célú étrendeket. Küldetésének tekinti, hogy kiutakat mutasson a táplálkozási tanácsok útvesztőiből, valamint hidakat építsen a hagyományos orvosi szemlélet és a tudományosan is alátámasztott, természetes módszerek között.

MEZEI ELMIRA táplálkozási tanácsadó és reformszakács, számtalan egészséges és ínycsiklandó étel megálmodója, tucatnyi nagy sikerű szakácskönyv szerzője. Specialitása a szűkített keresztmetszetű táplálkozáson belül a teljesség megtalálása. Főzőtanfolyamain és könyveiben arra tanít, hogy hogyan lehet egy diéta keretein belül ínyenc és teljes értékű kulináris élményt létrehozni. Inspirációt leginkább az ősi alapokon nyugvó, természetes és szezonális táplálkozásból merít.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Alacsony FODMAP-étrend – Elmélet és gyakorlat könyv” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FAQs

Alacsony FODMAP-étrend - Elmélet és gyakorlat könyv (3)

Érdemes lenne a könyv segítségével kipróbálnia az alacsony FODMAP-étrendet is, ha még ez nem merült volna fel.

Nem javasoljuk 1,5 hónapnál napi 1×1 adagban hosszabb ideig szedni a Fito SIB(OX) 3-at, habár többször kiderült, hogy sokan szedték hónapokon át. Mindenképpen szükséges legalább 1,5 hónap szünetet is tartani.

Magunk ellen beszélünk, de elvileg kutatásokkal igazoltan több ideig szedhető ez: https://schwabe.hu/termekek/gastropan/a-gastropan-olyan-fitoterapias-gyogyszer-melynek-hatoanyagai

Jóval gyengébb is, így 2 havonta csinálható 1 doboznyi kúra Fito SIB(OX) 3: 2×1.

2 heti adag a Fito SIB(OX) 3, napi 2×1 közvetlenül főétkezés előtt – ez egy kúra. Ebben a két hétben érdemes emellé toxinkötőt is szednie (aktív szén vagy zeolit-por) – kb. 1,5 órára mindentől (étkezés, étrendkiegészítő).
Emellett már szedheti folyamatosan a PRE- és PRObiotikumot is, majd azokat tovább (akár hosszú hónapokig).
Javasoljuk, hogy az Alacsony FODMAP-étrend című könyvünket is szerezze be (Bartha-Mezei). És igen, a CN-X Lacto7 használható hisztaminózis esetén.

Célzottan javasoljuk a Pre-Pro pakkunkat: https://nutribalance.hu/termek/pre-pro-pakk/ Javasoljuk a leírás alapján ezt is: https://nutribalance.hu/termek/now-super-enzymes-90-capsules/ És esetleg olvassa el a könyvünket bélpanaszok ügyben: https://nutribalance.hu/termek/alacsony-fodmap-etrend-elmelet-es-gyakorlat-konyv/

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások