Részletes termékinformációk
Ribodiet®: a megfelelő immunitás nukleotidokkal történő támogatása
A Ribodiet® egy természetes készítmény, amelyet élesztősejtekből vonnak ki standardizált, szigorúan ellenőrzött és kíméletes (szerves) eljárással, oldószermentesen.
A nukleotidokat már évtizedek óta használják az anyatej-helyettesítő tápszerekben a gyomor és béltraktus fejlődésének és a korai immunrendszer működésének támogatáshoz. (Helembai et al., 2006; Ruihua et al., 2006).
A Ribodiet® a nukleotidok, nukleozidok, oligonukleotidok, ribonukleinsav-fragmensek, aminosavak és B-vitaminok forrása.
Nukleotidok
A nukleotidok számos biokémiai folyamatban vesznek részt. A sejtekben a nukleotidoknak számos funkciójuk van: nukleinsavak (RNS, DNS) felépítése, energiaszállítás (ATP, ADP, AMP), kulcsszerep a fehérje-, zsír- és szénhidrát-anyagcsere szintézisében, sejten belüli jelátvitel.
A nukleotidokat nem tartalmazó étrendekről kimutatták, hogy rontják az immunválaszokat; amelyek magukban foglalják a csökkent makrofág és természetes ölő- (NK) sejtaktivitást, késleltetett típusú túlérzékenységi válaszokat, citokinszinteket, alacsonyabb antitest-termelést, amelyek mind a fertőzésekre való fokozott fogékonysághoz vezethetnek (Gil, 2002; Sanchez-Pozo és Gil, 2002). Ezek a változások visszafordíthatók lehetnek nukleotid-kiegészítéssel (Gil, 2002; Navarro et al., 1996).
A Ribodiet®-ről
A szervezeten belüli újrahasznosítás nem minden esetben elégíti ki számos szövet és bizonyos élettani fázisok nukleotidszükségletét, ezért étrendi forrásból történő kiegészítésre lehet szükség.
Különösen például a bélrendszeri, az immunrendszeri és az agyi sejtek (limfociták, eritrociták, csontvelősejtek; gliasejtek) nem képesek elegendő nukleotidot termelni ahhoz, hogy fedezzék szükségleteiket.
Tudományos bizonyítékok
Egyre több bizonyíték áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy az étrendi nukleotidok befolyásolhatják a bél morfológiáját és működését, az immunválaszt, a bél mikrobiota összetételét (kifejezetten az e. Coli aktivitását), a máj funkcióit és az agy működését.
A RIBODIET® alkalmazásának indikációi:
– Immunrendszer komplex támogatása
– Bélgát és mikrobiom egyensúlya
– Sporttáplálkozás
– Kognitív funkciók/Koncentráció
– Vas és cink felszívódás
– Gyulladáscsökkentés
Még egyszer fontos azt is kiemelnünk, hogy a nukleotidokat régóta célzottan alkalmazzák már csecsemőknek és kisgyermekeknek szánt tápszerekben.
Források: Agazzi A, Caputo JM, et al. (2013) Intestinal proinflammatory citokines could be modulated by dietary nucleotides in post weaning piglets Italian Journal of Animal Science vol 12 s1 Chiofalo B., Lo Presti V., et al. (2011) Nucleotides in broiler chicken diet: effect on breast muscles quality. Czech J. Food Sci., 29: 308–317. Domeneghini C, Di Giancamillo A, et al. (2004) Structural patterns of swine ileal mucosa following L-glutamine and nucleotide administration during the weaning period. An histochemical and histometrical study. Histol Histopathol 19, 49–58. Gil, A., (2002) Modulation of the immune response mediated by dietary nucleotides. Eur. J. Clin. Nutr. 56 (S3), S1–S4. Hess J R. and Greenberg N A. (2012) The Role of Nucleotides in the Immune and Gastrointestinal Systems : Potential Clinical Applications Nutr Clin Pract 2012 27: 281 Martinez-Augustin, O., Boza, J.J., et al. (1997) Dietary nucleotides may influence the humoral immunity in immunocompromised children. Nutrition 13, 465–469. Navarro, J., Ruiz-Bravo, A., et al. (1996) Modulation of antibody-forming cell and mitogen-driven lymphoproliferative responses by dietary nucleotides in mice. Immunol. Lett. 53, 141–145. Ortega MA, Gil A & Sanchez-Pozo A (1995) Maturation status of small intestine epithelium in rats deprived of dietary nucleotides. Life Sci 56, 1623–1630. Rutherfurd-Markwicka et al. (2013) The potential for enhancement of immunity in cats by dietary supplementation Veterinary Immunology and Immunopathology 152 (2013) 333–340 Sanchez-Pozo A., Gil, A., 2002. Nucleotides as semiessential nutritional components. Br. J. Nutr. 87 (S1), S135–S137. Sauer N, Mosenthin R et al. (2011) The role of dietary nucleotides in single-stomached animals Nutrition Research Reviews (2011), 24, 46–59
Értékelések
Még nincsenek értékelések.