Részletes termékinformációk
Táplálkozás-Beállítás™ SZAKÁCSKÖNYV I.
Ebben a könyvben szeretnénk megmutatni, illetve segítséget nyújtani a szűkített keresztmetszetű táplálkozást követők számára, hogy lehet színes és ízekben gazdag ételeket készíteni. A receptek egy része hazai ízvilágot tükröz, másik része a világ konyháira nyitott klasszikus és egyéni kedvencek.
A szakácskönyv 100%-ban gluténmentes recepteket tartalmaz, továbbá az alábbi “gyógyétrendek”/protokollok és anyagcsere-profilok szerint soroltuk az ételeket.
- Mérsékelt anyagcsere ≤≥ Markáns anyagcsere
- Paleolit szemléletű autoimmun-protokoll (AIP)
- Inzulinrezisztencia-protokoll (IR)
- Alacsony FODMAP-étrend
- “Babahozó” ételek
6 fejezettel: Reggelik, Levesek, Főételek,
ISBN: 978-615-00-8368-1
Táplálkozás-Beállítás™ SZAKÁCSKÖNYV II.
Szakácskönyv PCOS-, Inzulinrezisztencia-, Pajzsmirigy és Alacsony FODMAP-protokollokhoz
Ez a könyv azért született meg, hogy a mindennapokba beépíthető receptek és ötletek által nyújtsunk segítséget a gyógyuláshoz vezető úton. A szakácskönyv két részre oszlik, az első fejezetben az Alacsony FODMAP-étrendé a főszerep (a bélrendszer természetes mikroflórájának helyreállításához javasolt étrend), a második fejezetben pedig a pajzsmirigy- és inzulinrezisztencia protokoll követői számára alkottunk recepteket. A könyvben található 90 recepttel szeretnénk
megmutatni, hogy ez a fajta étkezés igenis lehet sokszínű, változatos és legfőképpen: finom.
A szakácskönyv 100%-ban gluténmentes recepteket tartalmaz, továbbá az alábbi protokollok szerint soroltuk az ételeket;
– Alacsony FODMAP-étrend (FODMAP)
– Pajzsmirigy protokoll (PM)
– PCOS és Inzulinrezisztencia-protokoll (PCOS – IR)
– Paleolit szemléletű autoimmun-protokoll (AIP)
Két nagy fejezet:
1. fejezet: Alacsony FODMAP-étrend
2. fejezet: PCOS, Inzulinrezisztencia és Pajzsmirigy
A fejezeteken belül pedig az alábbi témák szerint:
Reggelik, Levesek, Húsételek, Halételek, Köretek, Desszertek
ISBN: 978-615-00-9732-9
Táplálkozás-Beállítás™ SZAKÁCSKÖNYV III.
– Ételöröm/Életöröm – Nutri-Funkcionális receptek
Színes zöldségek, bogyós gyümölcsök, tojás, csontleves, illatos fűszerek, minőségi húsok, belsőségek, tengeri algák, kakaó… Hogy mi a közös ezekben a csodálatos alapanyagokban? Mindegyik az úgynevezett Nutri-Funkcionális™ táplálkozás eleme. Úgy is lehetne definiálni őket, hogy ezek a legtápanyagdúsabb, természetes élelmiszerek. Rendszeres fogyasztásuk hozzájárul az optimális tápanyag ellátottság eléréséhez, a vitalitás fenntartásához.
A szezonalitás természetes ritmusát követve:
Tavasz, Nyár, Ősz és Tél fejezetekkel alkottuk meg a könyvben található 60 receptet, melyeket gyönyörű étel fotókkal koronáztunk meg.
A receptek stílusa elég változatos, pont, mint amilyen a mi ízlésünk is. A saját kreációinkat részben nemzetközi tapasztalatok ihlették, de ezeken túl igyekeztünk egy olyan ízvilágot létrehozni, ami a hazai gasztronómia hagyományaiba is jól illeszkedik. Szerintünk egy nemzet konyhája akkor él, ha képes a klasszikusai tiszteletben tartása mellett folyamatosan megújulni és haladni a korral.
ISBN: 978-615-01-2640-1
Értékelések
Még nincsenek értékelések.