15%-os csomagakciók, valamint 28.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

A magnézium kiegészítésről

Közzétéve: 2021.11.04. 7:08
Magnézium kiegészítés – magnézium-malát (azaz magnézium almasav)

A magnézium-malát “magában foglalja” az almasavat, amely természetesen fordul elő olyan ételekben, mint a gyümölcsök. Emellett az emberi sejtekben is megtalálható. Kutatások szerint a magnézium-malát nagyon jól szívódik fel az emésztőrendszerben, így remek lehetőség a magnéziumszint normalizálására; továbbá kevésbé hashajtó hatású bizonyos más formákkal szemben. Azaz érzékeny emésztés esetén is ajánlható. A mellékelt gyógyszeripari kutatás (F) szerint a magnézium-szulfát, magnézium-oxid, magnézium-taurát, magnézium-citrát és magnézium-malát szakmai összehasonlítást a magnézium-malát nyerte biológiai hasznosulás és emészthetőség szerint is.

A magnézium-malát különösen jól “vizsgázhat” a nagy imitátor megbetegedések körében, mint az endometriózis, a fibromialgia, a krónikus fáradság szindrómával járó tünetek (HPA-tengely) vagy az MSIDS (ilyen például a Lyme-kór). Gyűlnek a tudományos bizonyítékok ezen összefüggések és hatások alátámasztására.

Összegzés: A magnézium-malát könnyen felszívódik és kevésbé hashajtó hatású mint egyes más magnéziumformák. Mindezek fényében és érzékenyebb emésztés esetén, – természetesen a megfelelő Táplálkozás-Beállítás protokollal összhangban – magnézium kiegészítés célból elsődlegesen a magnézium-malátot és/vagy magnézium-biszglicinátot javasoljuk célzottan, akár megelőzési célból is (ez utóbbit már régóta, változatlanul).

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-magnezium-kiegeszitesrol/


  • Bartha_Magnézium__nutribalance
    Freyagena Balance Bartha Mg2+ (magnézium-malát)
    4.850 Ft
  • GAL Magnézium-biszglicinát
    GAL Magnézium-biszglicinát
    4.690 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások
Kiút az emésztőrendszeri panaszokból!

Tisztázatlan eredetű emésztési vagy emésztéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdesz? Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!

ELŐADÁS Bartha Ákossal 10.17-én - online is!

NutriBalance kedvezmény:

-1000 Ft OFF!