Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

A magnézium kiegészítésről

Közzétéve: 2021.11.04. 7:08
Magnézium kiegészítés – magnézium-malát (azaz magnézium almasav)

A magnézium-malát “magában foglalja” az almasavat, amely természetesen fordul elő olyan ételekben, mint a gyümölcsök. Emellett az emberi sejtekben is megtalálható. Kutatások szerint a magnézium-malát nagyon jól szívódik fel az emésztőrendszerben, így remek lehetőség a magnéziumszint normalizálására; továbbá kevésbé hashajtó hatású bizonyos más formákkal szemben. Azaz érzékeny emésztés esetén is ajánlható. A mellékelt gyógyszeripari kutatás (F) szerint a magnézium-szulfát, magnézium-oxid, magnézium-taurát, magnézium-citrát és magnézium-malát szakmai összehasonlítást a magnézium-malát nyerte biológiai hasznosulás és emészthetőség szerint is.

A magnézium-malát különösen jól “vizsgázhat” a nagy imitátor megbetegedések körében, mint az endometriózis, a fibromialgia, a krónikus fáradság szindrómával járó tünetek (HPA-tengely) vagy az MSIDS (ilyen például a Lyme-kór). Gyűlnek a tudományos bizonyítékok ezen összefüggések és hatások alátámasztására.

Összegzés: A magnézium-malát könnyen felszívódik és kevésbé hashajtó hatású mint egyes más magnéziumformák. Mindezek fényében és érzékenyebb emésztés esetén, – természetesen a megfelelő Táplálkozás-Beállítás protokollal összhangban – magnézium kiegészítés célból elsődlegesen a magnézium-malátot és/vagy magnézium-biszglicinátot javasoljuk célzottan, akár megelőzési célból is (ez utóbbit már régóta, változatlanul).

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-magnezium-kiegeszitesrol/


Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások