15%-os csomagakciók!

A fukoidánok hatása az immunrendszerre

Közzétéve: 2021.11.08. 12:00

Mik azok a Fucoidánok és miért hoztuk létre Európa egyik legegyedülállóbb készítményét a segítségükkel?
Tengeri moszatfajtákból kivont bioaktív vegyületek: a fucoidánok természetes előfordulási helye a barnamoszatok sejtfalában található, és az a funkciójuk, hogy megvédjék a növényt a vízben élő kórokozóktól és egyéb káros környezeti hatásoktól. A fucoidánok hosszú láncú poliszacharidok, amelyeket összetett molekulaszerkezet jellemez.

A bizonyítékok: Több mint 2000 (!) független, szakmailag lektorált kutatási anyag jelent meg a fucoidánok bioaktív tulajdonságairól. A kiterjedt, tudományos alaposságú bizonyítékok átfogó in vitro, valamint állat- és humán klinikai vizsgálatokat is tartalmaznak. A fucoidánok terápiás tulajdonságainak eddigi kutatása nagyrészt hét egészségügyi indikációra és területre összpontosított (a teljesség igénye nélkül):

 • Immunmoduláció és immunregeneráció, ezen belül gyulladáscsökkentés
 • Allergiás reakciók csillapítása
 • Őssejt moduláció
 • Vírusellenes aktivitás
 • Emésztőrendszeri egészség
 • Anti-ageing, azaz az öregedési folyamatok lassítása
 • Kardiovaszkuláris (szív- és érrendszer) egészség

Az immunfunkciók támogatása: (F) Kimutatták, hogy konkrétan az általunk felhasznált fucoidán helyreállítja az antimikrobiális peptidek szekrécióját* és hozzájárul a nyálkahártyák immunológiai egészségének és egységének szabályozásához (F).

Ez az ausztrál tanulmány a bél-immunitás és gyulladás markereit vizsgálta, beleértve a lizozim-szintet is, amely a veleszületett immunfunkció ismert mutatója. Az élsportolók intenzív fizikai aktivitása gyakran mutat összefüggést a csökkent lizozim-szinttel és az immunfunkciók megváltozásával (“nyitott ablak szindróma”). A bizonyos Táplálkozás-Beállítás protokollok során is alkalmazott Bartha-Fucoidanhoz hasonló fucoidánnal történő táplálékkiegészítés eredményeképpen a kutatás az élsportolók széklet lizozim-szintjében 45%-os növekedést mutatott ki. Lizozim-szintjük normalizálódott és az egészséges kontrollcsoport szintjével megegyező értékeket mutatott. (Hasonló immunológiai elváltozások következnek be például alvászavarok vagy egyéb, krónikusnak tekinthető stresszorok hatására – HPA, azaz stressztengely és nyitott ablak szindróma.)

*Az antimikrobiális peptidek (röviden: AMP) a szervezetbe került idegen mikroorganizmusok (pl. baktériumok és vírusok) elleni védekezés szempontjából fontosak. Tulajdonképpen aminosavak, belőlük épülnek fel a fehérjék. Szekréció: kiválasztás.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-fukoidanok-hatasai/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/3861573467226722

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

 • Fucoidan__nutribalance
  Freyagena Balance Bartha Fucoidan
  Akciós termék
  8.790 Ft
  9.590 Ft
 • IR-csomag Nutribalance
  IR-csomag
  Akciós termék
  30.100 Ft
  35.410 Ft
 • defense_immun_csomag_nutribalance
  DEFENSE IMMUN csomag
  Akciós termék
  24.100 Ft
  28.360 Ft
 • babahhozó csomag nutribalance
  BABAHOZÓ-csomag
  Akciós termék
  25.940 Ft
  30.520 Ft

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások