15%-os csomagakciók, valamint 28.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

A fukoidánok hatása az immunrendszerre

Közzétéve: 2021.11.08. 12:00

Mik azok a Fucoidánok és miért hoztuk létre Európa egyik legegyedülállóbb készítményét a segítségükkel?
Tengeri moszatfajtákból kivont bioaktív vegyületek: a fucoidánok természetes előfordulási helye a barnamoszatok sejtfalában található, és az a funkciójuk, hogy megvédjék a növényt a vízben élő kórokozóktól és egyéb káros környezeti hatásoktól. A fucoidánok hosszú láncú poliszacharidok, amelyeket összetett molekulaszerkezet jellemez.

A bizonyítékok: Több mint 2000 (!) független, szakmailag lektorált kutatási anyag jelent meg a fucoidánok bioaktív tulajdonságairól. A kiterjedt, tudományos alaposságú bizonyítékok átfogó in vitro, valamint állat- és humán klinikai vizsgálatokat is tartalmaznak. A fucoidánok terápiás tulajdonságainak eddigi kutatása nagyrészt hét egészségügyi indikációra és területre összpontosított (a teljesség igénye nélkül):

 • Immunmoduláció és immunregeneráció, ezen belül gyulladáscsökkentés
 • Allergiás reakciók csillapítása
 • Őssejt moduláció
 • Vírusellenes aktivitás
 • Emésztőrendszeri egészség
 • Anti-ageing, azaz az öregedési folyamatok lassítása
 • Kardiovaszkuláris (szív- és érrendszer) egészség

Az immunfunkciók támogatása: (F) Kimutatták, hogy konkrétan az általunk felhasznált fucoidán helyreállítja az antimikrobiális peptidek szekrécióját* és hozzájárul a nyálkahártyák immunológiai egészségének és egységének szabályozásához (F).

Ez az ausztrál tanulmány a bél-immunitás és gyulladás markereit vizsgálta, beleértve a lizozim-szintet is, amely a veleszületett immunfunkció ismert mutatója. Az élsportolók intenzív fizikai aktivitása gyakran mutat összefüggést a csökkent lizozim-szinttel és az immunfunkciók megváltozásával (“nyitott ablak szindróma”). A bizonyos Táplálkozás-Beállítás protokollok során is alkalmazott Bartha-Fucoidanhoz hasonló fucoidánnal történő táplálékkiegészítés eredményeképpen a kutatás az élsportolók széklet lizozim-szintjében 45%-os növekedést mutatott ki. Lizozim-szintjük normalizálódott és az egészséges kontrollcsoport szintjével megegyező értékeket mutatott. (Hasonló immunológiai elváltozások következnek be például alvászavarok vagy egyéb, krónikusnak tekinthető stresszorok hatására – HPA, azaz stressztengely és nyitott ablak szindróma.)

*Az antimikrobiális peptidek (röviden: AMP) a szervezetbe került idegen mikroorganizmusok (pl. baktériumok és vírusok) elleni védekezés szempontjából fontosak. Tulajdonképpen aminosavak, belőlük épülnek fel a fehérjék. Szekréció: kiválasztás.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-fukoidanok-hatasai/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/3861573467226722

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

 • Fucoidan__nutribalance
  Freyagena Balance Bartha Fucoidan
  7.990 Ft
 • IR-csomag Nutribalance
  IR-csomag
  Akciós termék
  28.025 Ft
  32.970 Ft
 • defense_immun_csomag_nutribalance
  DEFENSE IMMUN csomag
  Akciós termék
  21.050 Ft
  24.760 Ft
 • babahhozó csomag nutribalance
  BABAHOZÓ-csomag
  Akciós termék
  24.075 Ft
  28.320 Ft

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások
Kiút az emésztőrendszeri panaszokból!

Tisztázatlan eredetű emésztési vagy emésztéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdesz? Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!

ELŐADÁS Bartha Ákossal 10.17-én - online is!

NutriBalance kedvezmény:

-1000 Ft OFF!