Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

“Érdekességek”, tovább erősítve a megoldásokat és a mielőbbi kilábalást

Közzétéve: 2021.11.29. 12:58

Finnországban, 2020 március végén, 244 koronavírusos (COVID-19) esetből SENKI SEM vesztette életét!

Táplálkozástudományi hipotézis: a finnek a 80-as évek óta kötelező módon dúsítják a termőtalajaikat SZELÉNNEL, ebből is kifolyólag bizonyítottan kiváló a szelénellátottságuk (minden szelénről szóló nemzetközi konferencián őket emeljük ki kiváló európai példaként).

A szelén jelentős mértékben járul hozzá nemcsak az IMMUNRENDSZER erős működéséhez, hanem bizonyítottan előnyös a szív- és érrendszer számára is (KiSel tanulmány).

A hazai lakosság szelénhiánya és szelénhiányos táplálkozása ugyancsak bizonyított (sok más európai országhoz hasonlóan mi NEM követtük a finn példát).

MEGOLDÁSI JAVASLAT JELEN HELYZETBEN A FINN HIPOTÉZISBŐL MERÍTVE:

60 éves kor felett (és eü-dolgozóként) MINDENKÉPP pótoljuk tehát napi min. 200-300 mcg szerves, azaz jó biológiai hasznosulású szelént (testsúlykilogrammok fényében).
Jó minőségű, pl. élesztős szelénkészítmények kaphatóak minden hazai gyógyszertárban. Aki nem fogyaszt heti min. ötször tengeri eredetű ételeket (60 év alatt), az is pótoljon napi min. 100-200 mcg szelént.

Szauna? Fejlett közegészségügyi infrastruktúra? Nem tudjuk pontosan, a szelénhipotézis viszont alkalmazott táplálkozástudományi és immunológiai szempontból szépen felállítható.

Támogassuk tehát az idősek és érzékenyebbek szervezetét, valamint vértezzük fel a közegészségügyben dolgozókat ugyancsak!

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/erdekessegek-tovabb-erositve-a-megoldasokat-es-a-mielobbi-kilabalast/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/2989605907756820

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások