15%-os csomagakciók, valamint 28.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

A pajzsmirigy-alulműködés következményei 2. rész

Közzétéve: 2021.12.21. 10:21

A pajzsmirigy-alulműködés következményei lehetnek anyagcsere, azaz metabolikus zavarok:

A pajzsmirigy alulműködése és az inzulinrezisztencia (IR) gyakran jár kéz a kézben. A metabolikus szindrómákban érintetteknek magasabb a TSH értékük. A normál pajzsmirigy-alulműködés is összefüggésben állhat az emelkedett összkoleszterin- és triglicerid-szinttel, valamint hosszútávon több szív- és érrendszeri panasszal is. Már kismértékű TSH emelkedés is magasabb kockázatot eredményez a súlyproblémák kialakulására (főleg hölgyeknél), valamint az IR ugyancsak visszahat a pajzsmirigy működésére. Jó hír, hogy élelmiszer- és táplálkozástudományi szempontból ugyancsak komplexen közelíthető meg mind a pajzsmirigy, mind az anyagcsere támogatása, pl. az étkezési algákról és alga-kivonatokról bizonyított, hogy IR esetében is jótékony hatásúak.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-pajzsmirigy-alulmukodes-kovetkezmenyei-2-resz/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/3793963300654406

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

  • GAL_K1_nutribalance3
    GAL K1-Vitamin
    3.990 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások
Kiút az emésztőrendszeri panaszokból!

Tisztázatlan eredetű emésztési vagy emésztéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdesz? Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!

ELŐADÁS Bartha Ákossal 10.17-én - online is!

NutriBalance kedvezmény:

-1000 Ft OFF!