Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

A péksütemények fogyasztásáról

Közzétéve: 2022.03.07. 9:44

A KSH friss kutatási eredményeiből szemezgettünk a péksütemények kapcsán:

„A péksütemények fogyasztása dinamikus növekedést mutatott az elmúlt években. 2014 és 2019 között, vagyis mindössze 5 év alatt szinte megduplázódott: minden egyes magyar 10,4 kilogramm helyett immár 19,9 kilogrammot fogyaszt évente.”

„Átlagosan közel 20 kilogramm péksüteményt fogyaszt évente minden egyes magyar. Ez a szám megduplázódott az elmúlt 5 évben, miközben a kenyérfogyasztás jelentős csökkenést mutat.”

„Jellemző trend a különféle „mentes” és reform termékek piacának évi kétszámjegyű bővülése, valamint a koronavírus-járvány miatt a fogyasztói szokások átalakulása is…”

„Egy átlagos gyermekes háztartás a KSH adatai szerint 18,5 kilogramm péksüteményt fogyaszt el egy esztendő alatt. Ezzel párhuzamosan a korábbiakhoz képest jóval kevesebb kenyér fogy: évi 38,5 kilogramm helyett már csak 28,3.”

„A legtöbb kenyeret és péksüteményt az egyedülálló férfiak fogyasztják: 62, illetve 40,8 kilogrammot évente. Náluk is hasonlóan jellemző a kenyér térvesztése a péksüteményekkel szemben.”

Táplálkozás-Beállítás megjegyzése: a péksütemények, finompékáruk jellemzően extrémen ultrafeldolgozott, tápanyagszegény “élvezeti cikkek”. Emellett úgy tűnik, hogy a “teljes kiőrlésű” pékáruk közegészségügyi propagálása sem ért célt az elmúlt 5 évben; gyermekes családoknál és egyedülálló férfiaknál biztosan nem…
Ez a tendencia nagyon frusztráló jövőt vetít előre mind az anyagcsere-zavarokkal (túlsúly, inzulinrezisztencia, stb.), mind egyes emésztési panaszokkal összefüggésben.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-peksutemenyekrol/

(Fotó: Csudai Sándor – We Love Budapest)

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/5100580673325989

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások