Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

D-chiro-inositol szerepe a megfelelő inzulinválasz közvetítésében

Közzétéve: 2022.06.02. 3:57

Az elmúlt évek klinikai bizonyítékai arra utalnak, hogy a D-chiro-inositol (továbbiakban DCI) fontos szerepet játszik a megfelelő inzulinválasz közvetítésében, vércukor- és inzulinszint-csökkentő terápiás hatása igen ígéretesnek tűnik kifejezetten PCOS (policisztás ovárium szindróma)-ben szenvedő nőknél.

Az inzulinrezisztencia alacsony szérum DCI-szinttel jár, valamint megnövekedett a DCI-vesztés a vizeletben. PCOS-ben szenvedő nőknél a DCI-hiányát figyelték meg akkor is, amikor a Myo-inositol (MI) elérhetősége normális volt. Úgy tűnik tehát, hogy a DCI kifejezetten előnyös lehet PCOS-sel küzdő nők számára.

Egy kontrollált vizsgálatban 44 túlsúllyal küzdő és PCOS-sel diagnosztizált nő kapott napi 1200 mg DCI-t vagy placebót hat-nyolc héten keresztül. A DCI-csoportban szignifikánsan csökkent a glükóz által kiváltott inzulinfelszabadulás, a vérnyomás, valamint a triglicerid- és tesztoszteronszint; míg ezen paraméterek egyike sem változott jelentősen a placebo-csoportban. Ezenkívül a DCI-t kapó alanyok 86%-a ovulált a vizsgálati időszak alatt, szemben a placebocsoport 27%-ával. (F1) Hasonló eredményeket tapasztaltak normál testsúlyú PCOS-betegeknél, akiket hat-nyolc héten keresztül napi 600 mg DCI-vel kezeltek. (F2) A DCI-kiegészítés eredményeként nemcsak az anyagcsere- és hormonális paraméterek javulását, hanem a menstruációs ciklusok “újraindulását”, valamint a testtömeg-index (BMI) csökkenését is megfigyelték. (F3)

A meddőség a párok legalább 12%-át érinti világszerte:

  • A DCI-bevitel 35%-kal növelte a progeszteronszintet a placebóhoz képest és háromszor több nő ovulált a DCI alkalmazása során, mint a placebónál. (F4)
  • A DCI csökkentheti az oxidatív stressz állapotát a follikuláris folyadékokban. (F5)
  • A DCI alkalmazása 55%-kal csökkentheti az LH hormonszintet PCOS-ben szenvedő nők körében.
  • Az LH-szint csökkentésével a DCI segíthet az androgén/ösztrogén egyensúlyhiány szabályozásában is. (F6)

Hazánkban jelen pillanatban nagyjából 300.000 termékeny korú nő küzd policisztás ovárium szindrómával, hozzávetőleg 40%-uknak emiatt késik a gyermekáldás.

A D-chiro-inositol (DCI) természetes eredetű, Spanyolországban termő szentjánoskenyér-fa (Ceratonia Siliqua) termésének hüvelyéből készül szabadalmaztatott eljárással. A Freyagena Balance Femme INOSITOL+ (D-chiro-inositol) Mendoza professzor úrék kutatócsapata által javasolt mennyiségben és formában tartalmaz DCI-t, a legfrissebb kutatási eredmények figyelembevételével Myo-inositollal együtt vagy önállóan alkalmazva:

Több pozitív visszajelzést is kaptunk már annak kapcsán, hogy a Freyagena Balance Femme Inositol (azaz D-chiro-inositol gyömbérgyökér-kivonattal, az inositol biológiailag legaktívabb formája) hatékonyan és nagyon észrevehetően javította a méhnyak-nyák termelődését a ciklus során, ami természetes fogamzásszabályozás esetén (Bippan-Szil) nagyon fontos jelzője az ovulációnak.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/d-chiro-inositol-szerepe-a-megfelelo-inzulinvalasz-kozvetiteseben/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4834427663274626

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/pfbid02CZQNGMvVbPTGvL53Uy7nRu4ggHKuTs7qAU6EREJU3QP8UaBRQdtHzhDP5tdozYjCl

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal:
https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások