Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

Szelén és a női egészség

Közzétéve: 2024.06.20. 5:30

Szelén és a női egészség


gyermekvállalástól menopauzáig

Szelén és a női egészség – gyermekvállalástól menopauzáig: a szelénhiány bizonyítottan rontja a méhlepény működését és a magzat fejlődését, valamint a vetélés és a koraszülés fokozott kockázatával jár.

Az alacsony szelén státusz (mely odafigyelés nélkül minden magyarra jellemző!) összefüggésbe hozható a megmagyarázhatatlan női meddőséggel.

Egy vizsgálatban meddőséggel kezelt nőknél alacsonyabb szelénszintet találtak, mint az orvosi kezelést nem igénylő nők csoportjában. Egy másik megfigyeléses vizsgálatban – amely 1060 résztvevő adatait tartalmazta – terhes nőknél az alacsonyabb szelénszint összefüggést mutatott a fogantatásig eltöltött hosszabb idővel, és 46%-kal nagyobb volt a kockázata annak is, hogy egy évnél tovább nem tudtak teherbe esni.

Egy 70 fős, megmagyarázhatatlan korai menopauzában szenvedő nő részvételével végzett placebo-kontrollos vizsgálat során azoknál, akik 90 napon keresztül napi 200 mikrogramm szelént és 400 NE E-vitamint kaptak, a petefészek működésének javulásának jelei mutatkoztak, beleértve az AMH-szint növekedését, a tüszőszámot és a petefészkek térfogatát.

A kagylófélék a legmagasabb szeléntartalmú ételek, ráadásul a szeléntartalmuk kiváló hasznosulású és biztonságos is.

Amennyiben valaki szelén kiegészítésben gondolkozna, szelénes élesztőt, szelénre standardizált mustár- vagy fokhagyma-kivonatokat érdemes választani.

A cikk forrása: Táplálkozás-Beállítás™

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal:
https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások