Részletes termékinformációk
A LactoCran™ LactoSpore® Bacillus coagulans készítményből és porított vörös-, avagy tőzegáfonya-magból álló, a bél egészségét támogató szimbiotikus keverék.
A többek között prebiotikus hatású vörösáfonya-mag por optimális tápanyag a LactoCran-ban™ lévő probiotikus Bacillus coagulans MTCC5856 számára.
Amellett, hogy szobahőmérsékleten is stabil formula, klinikailag bizonyított, hogy szerepet játszhat a különféle húgyuti panaszok, az IBS-esek, az utazók hasmenésétől szenvedők és a laktózintoleráns egyének tüneteinek enyhítésében, azáltal, hogy élelmi rostot és élőflórát biztosítva támogatja a bélflórát.
LactoCran™
Tradicionális termőhelyről (kanadai Quebecből) származó, organikusan (bio) működő gazdaságban termelt prebiotikus áfonyamagpor (Vaccinium macrocarpon). A LactoCran™ tej, tartósítószer és GMO-mentes.
A prebiotikumok köztudottan támogatják a probiotikumok szaporodását és túlélésüket a bél ökoszisztémájában. A porított áfonyamag egyedülálló összetételével (élelmi rost, fehérje és proantocianidinek) kiváló tápanyagot biztosít bizonyos baktériumtörzsek számára.
LactoSpore®
A LactoSpore-t®, a LactoCran™ probiotikus összetevője a Bacillus coagulans nevű MTCC5856 spóraképző (“talaj”) baktérium, amely több mint 20 éve van a nemzetközi piacon, és mára fogyasztók milliói által használt probiotikum. A LactoSpore® akkor is megőrzi életképességét, ha a gyomorba kerül. A LactoSpore® stabilitását és hatékonyságát számos tanulmány támasztotta
alá, köztük a közelmúltban két klinikai vizsgálat, amelyek bizonyítják, hogy
biztonságosan fogyasztható étrend-kiegészítőként 2 milliárd/nap dózisban.
tartalmazó készítmények az NPN (Natural Product No. azaz Természetes Termék) jelölést kapták a kanadai egészségügyi rendszerben.
A vörösáfonya-kivonat támogatja az egészséges mikrobiomot
A Nature folyóiratban idén márciusban (2024) megjelent tanulmány eredményei a Bifidobacterium nemzetséghez tartozó jótékony probiotikumok számának növekedését mutatták ki azoknál az embereknél, akik áfonyakivonatot fogyasztottak. “Normális esetben ezeket a baktériumokat az élelmi rostok fogyasztása serkenti” – jegyezte meg az első szerző. “Ugyanezt a hatást figyeltük meg az vörösáfonya- kivonat fogyasztás esetén is”.
“Legjobb tudomásunk szerint ez az első tanulmány, amely rövid távú humán klinikai vizsgálatban kimutatta a (poli)fenolokban és oligoszacharidokban egyaránt gazdag vörösáfonya-kivonat rövid távú szedésének bifidogenikus hatását” – állapították meg a szerzők.Forrás: https://www.lifeextension.com/whatshot/2024/5/may-whats-hot-articles#cranberry
Értékelések
Még nincsenek értékelések.