Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

YiYa Q10 koenzim + PQQ

6.270 Ft

60 db kapszula

YiYa NanoQ® Q10 koenzim + PQQ kapszula – a mitokondriumok, a szív és agy védelméért, a sejtszintű vitalitás fokozásáért!¹
A Q10 támogatja a sejtek energiatermelő anyagcsere-folyamatait, az agy, szív és érrendszer egészségét.¹

A Q10 koenzim rendkívül fontos szerepet tölt be a szív- és érrendszeri egészség fenntartásában, mivel közvetlenül részt vesz a sejtek mitokondriális energiatermelésében, az ATP molekula szintézisében, ami az emberi test “energiahordozója”. Mivel a szív egy olyan izom, amely soha nem pihen, szüksége van jelentős mennyiségű Q10-re [1,2].

A Q10 koenzim szintje a szívizom szöveteiben a korral fokozatosan lecsökken. 20 éves korhoz viszonyítva 80 évesen a szívizom Q10 szintje legalább megfeleződik [10]. Több japán tanulmány kimutatta, hogy komoly szívproblémákban szenvedő páciensek alacsonyabb Q10 szinttel rendelkeznek, és arra következtetett, hogy ezeknél az alanyoknál a pótlása jelentősen növeli a vér és szív szöveti Q10 szintjét.

A Q10 hiánya szervezetünk működését több szinten determinálja, mert egy létfontosságú antioxidáns. Az általános szabadgyök elleni védekezésben is kulcsfontosságú szerepet lát el. A szív mellett számos más mitokondriumokban gazdag szervünk is Q10 igényes, mint az agy, a vese, a máj, a vázizomzat, a hasnyálmirigy, az endokrin rendszer. Így preventív hatása széles sprektumban mozog: daganatos megbetegedések, szénhidrát-anyagcsere problémák, metabolikus szindróma, kognitív-mentális hanyatlás, terméketlenség prevenciója.

Új termékünk egy speciális, vízoldékony, kiemelkedő felszívódású NanoQ® Q10 formát tartalmazza, melynek hatásmechanizmusát PQQ és Shilajit hatóanyagokkal is megerősítettük.


Alkalmazása:

Napi 1-2 kapszula étkezéssel vagy étkezések között. A napi dózis szükség esetén növelhető.

További részletek

0 db készleten

A rendelés leadásakor kérjük vegye tekintetbe, hogy az előrendelhető termék végett a megrendelése kiszállítási ideje megnövekedhet és akár 1-2 hét is lehet.

Kérdésed lenne a termékkel kapcsolatban? Írd meg nekünk!

Cikkszám: 5999575620414 Termékkategóriák: , Címkék: , ,

ELŐNYÖK

HAZAI TERMÉKEK IS
HAZAI TERMÉKEK IS
Magyarországon fejlesztett és gyártott termékek
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
Természetes összetevőkkel
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
Termékeink minőségére szakértelmünk a garancia
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
Rendelkezésre álló kutatások figyelembe vételével

Részletes termékinformációk

A PQQ és Shilajit egészségvédő tulajdonságairól¹

A PQQ, a pirrokinolin-kinon egy kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező vitaminszerű antioxidáns. Nagyobb mennyiségben táplálkozás útján juthatunk hozzá, elsősorban növényi eredetű forrásokból, mint petrezselyem, zöldpaprika, zöld tea. Egyedülállósága abban rejlik, hogy gátolja a mitokondriumok károsodását, ami egyben az öregedés egyik fő indikátora. A PQQ hozzájárul az új mitokondriumok képződéséhez, ezáltal a sejtszintű energiatermelő folyamatok fokozásához.

 • A PQQ a mitokondriális biogenezis támogatásával csökkenti az oxidatív stressz okozta fokozott károsodásokat. Kutatások különböző neurodegeneratív állapotokban való fontosságára hívják fel a figyelmet [43]. Állatkísérletek szerint a PQQ véd az Alzheimer-kóros betegek agyában képződő béta-amiloid fehérjéből álló plakkok káros hatásaival szemben [44]. További hasonló kutatási eredmények szerint a PQQ a Parkinson-kórhoz köthető, alfa-szinuklein fehérjének a felhalmozodását is megakadályozhatja [43, 45].
 • Elősegíti az agy megfelelő vérellátását, ezért sztrók (agyvérzés) rehabilitációjában is alkalmazható.
 • Védi az agyat az idegrendszeri károsodást (neurotoxicitás) előidéző toxinoktól, mint például a higany, a glutamát [46,47].
 • Kutatások szerint a PQQ hasznosulását fokozza a Q10 koenzimmel való kombinálása, hiszen mindkét antioxidáns hozzájárul a mitokondriumokban lejátszódó energiatermelő folyamatokhoz [48].
 • A shilajit az ájurvéda gyógyászat egyik legfontosabb ásványi anyag-komplexe. Évszázadok alatt, a Himalája hegyeiben, több ezer gyógynövényből kialakult humuszhoz hasonló hatóanyag. A shilajit rendkívüli egészségvédő hatásokkal bír, elősegíti a Q10 optimális hasznosulását, továbbá a shilajit és Q10 párosítása hozzájárul a mitokondriumok energiatermelő folyamatainak fokozásához.

Szívműködés, szívizomsejtek támogatása¹

 • A Q10 koenzim pozitív hatást fejt ki a szív egészségének és megfelelő állapotának megóvására [1,2].
 • Vizsgálatok szerint szívizomgyengeségben szenvedőek kiegészítő kezelésében számottevő javulás eredményezett [8-11].
 • Egy tíz éves vizsgálat kimutatta, hogy a Q10 koenzim pótlása jelentősen javította az életminőséget, még a legtöbb, súlyos szívproblémában szenvedő betegeknél is, jelentősen csökkentve a kórházi ápolás gyakoriságát.
 • A Q10 gátolja az éren belüli vérrögök kialakulását, támogatja az egészséges szívritmus és az optimális vérkeringés fenntartását [1,2,9,10,11].
 • A Q10 hatására jelentősen javulhat a szívmunka és a terhelhetőség [9,10,11].

Érrendszer védelme, az egészséges vérnyomás fenntartása¹

 • A Q10 C-vitaminnal, E-vitaminnal, továbbá szelénnel kombinálva jelentősen javított az artéria rugalmasságán összetett szív- és érrendszeri kockázattal rendelkező betegeknél, egy randomizált, kontrollált vizsgálatban [40]. A vizsgálat megállapította, hogy az antioxidáns bevitel okozta artériás rugalmasság-növekedés kapcsolatba hozható a jobb glükóz és lipid metabolizmussal, valamint a csökkenő vérnyomással [40].
 • Három randomizált, kontrollált vizsgálat eredményei szerint a Q10 szedése (100-120 mg naponta, 8 héten át) jótékonyan hatott a szisztolés és diasztolés vérnyomás értékekre [41].
 • A sztatinok (koleszterinszintet csökkentő gyógyszerek) gátolják a szervezetben a Q10 szintézisét, ezért ilyen esetekben pótlása elengedhetetlen [13].

Sejtek energiatermelése, fizikai teljesítmény¹

 • A Q10 koenzim az alfa-liponsavval és acetil-l-karnitinnel közösen pozitívan befolyásolják az energiatermeléssel kapcsolatos folyamatokat (ATP szintézis), amely a kutatások szerint összefügg a sejtek öregedésével [7].
 • A koenzim szintje az évek során csökken a szervezetből, ezért 40 éves kortól rendszeres szedését javasolják, az idősebb korosztály esetében pedig különösen fontos [1,2].
 • Figyelemfelkeltő eredmény, hogy a Q10 állatokon végzett kísérletekben az egyedek élethosszát átlagosan 11.7%-kal megnövelte [7].

Az egészséges fogínyért, a migrén és fáradékonyság leküzdéséért¹

 • A Q10-zel jelentős klinikai eredményeket értek el a fogínnyel kapcsolatos problémák (fogíny krónikus gyulladása, a fogágy gyulladása, sorvadása) kiegészítő kezelésében [23,24]. Enyhítheti a fogíny kóros állapota miatt szenvedők fájdalmait, és felgyorsíthatja a szájsebészeti műtéteken átesettek lábadozását [23,24].
 • Migrén kiegészítő kezelésében a Q10 jelentős javulást eredményezett. Egy svájci vizsgálat szerint a Q10-et szedőknél átlagosan 27%-kal csökkent az előfordulás gyakorisága [28].
 • Növelheti az fizikai teljesítményt, csökkenti az idült fáradékonyságot, erősíti az immunrendszert [1,2].

Rosszindulatú folyamatok elleni védekezés¹

 • A rosszindulatú sejtelváltozással kapcsolatban azonosították a Q10 feltételezett mechanizmusait is, amelyek segítenek lassítani a folyamatot. E mechanizmusok közt szerepel az immunaktivitás serkentése, az angiogenezis gátlása, és a gyulladásfaktorok szintjének csökkentése, amely egyúttal a beteg sejtek terjedésének csökkentésével is jár [15-20].
 • A bőr és mell rosszindulatú megbetegedése esetén a Q10 jótékony hatását klinikailag is igazolták [21,22].

Termékenység vonatkozásában¹

 • Az oxidatív stressz káros hatásainak csökkentésével a Q10 pozitívan befolyásolja a spermiumok számát, minőségét, motilitását [43]. A Q10 a petesejtek mitokondriális energiatermelését támogatva hozzájárul a termékenység növeléséhez.

Források:

[1] G. P. Littarru and L. Tiano , Clinical aspects of coenzyme Q10: An update, Nutrition 26 (2010) 250–25

[2] Villalba JM, Parrado C, Santos-Gonzalez M, Alcain FJ. Therapeutic use of coenzyme Q10 and coenzyme Q10-related compounds and formulations. Expert Opin Investig Drugs. 2010 Apr;19(4):535-54.

[3] Liu J, Head E, Gharib AM, Yuan W, et al. Memory loss in old rats is associated with brain mitochondrial decay and RNA/DNA oxidation: partial reversal by feeding acetyl-L-carnitine and/or R-alpha -lipoic acid. Proc Natl Acad Sci USA. 2002 Feb 19;99(4):2356-61.

[4] Hagen TM, Liu J, Lykkesfeldt J, et al. Feeding acetyl-L-carnitine and lipoic acid to old rats significantly improves metabolic function while decreasing oxidative stress. Proc Natl Acad Sci USA. 2002;99:1870-5.

[5] Liu J, Killilea D, Ames BN. Age-associated mitochondrial oxidative decay: Improvement of carnitine acetyltransferase substrate binding affinity and activity in brain by feeding old rats acetyl-L-carnitine and/or R-α-lipoic acid. Proc Natl Acad Sci USA. 2002;99:1876-81.

[6] Hagen TM, Moreau R, Suh JH, Visioli F. Mitochondrial decay in the aging rat heart: Evidence for improvement by dietary supplementation with acetyl-L-carnitine and/or lipoic acid. Ann NY Acad Sci. 2002;959:491-507.

[7] Quiles JL, Ochoa JJ, Huertas JR, Mataix J. Coenzyme Q supplementation protects from age-related DNA double-strand breaks and increases lifespan in rats fed on a PUFA-rich diet. Exp Gerontol. 2004 Feb;39(2):189-94.

[8] Elérhető: http://www.abouthf.org/questions_stages.htm. Accessed October 9, 2009.

[9] Belardinelli R, Mucaj A, Lacalaprice F, et al. Coenzyme Q10 improves contractility of dysfunctional myocardium in chronic heart failure. Biofactors. 2005;25(1-4):137-45.

[10] Morisco C, Trimarco B, Condorelli M. Effect of coenzyme Q10 therapy in patients with congestive heart failure: a long-term multicenter randomized study. Clin Investig. 1993;71(8 Suppl):S134-6.

[11] Jeejeebhoy F, Keith M, Freeman M, et al. Nutritional supplementation with MyoVive repletes essential cardiac myocyte nutrients and reduces left ventricular size in patients with left ventricular dysfunction. Am Heart J. 2002 Jun;143(6):1092-100.

[12] Alehagen U, Johansson P, Bjornstedt M, Rosen A, Dahlstrom U. Cardiovascular mortality and N-terminal-proBNP reduced after combined selenium and coenzyme Q10 supplementation: A 5-year prospective randomized double-blind placebo-controlled trial among elderly Swedish citizens. Int J Cardiol. 2012 May 22.

[13] Silver MA, Langsjoen PH, Szabo S, Patil H, Zelinger A. Effect of atorvastatin on left ventricular diastolic function and ability of coenzyme Q10 to reverse that dysfunction. Am J Cardiol. 2004 Nov 15;94(10):1306-10.

[14] Kuettner A, Pieper A, Koch J, Enzmann F, Schroeder S. Influence of coenzyme Q(10) and cerivastatin on the flow-mediated vasodilation of the brachial artery: results of the ENDOTACT study. Int J Cardiol. 2005 Feb 28;98(3):413-9.

[15] Melanoma Res. 2007 Jun;17(3):177-83.

[16] Cas Lek Cesk. 2003;142(7):390-3.

[17] Vaccine. 1998 Oct;16(16):1504-10.

[18] Biochem Biophys Res Commun. 1993 May 28;193(1):88-92.

[19] Drugs Exp Clin Res. 1985;11(8):539-45.

[20] Mech Ageing Dev. 1978 Mar;7(3):189-97.

[21] Basic Clin Pharmacol Toxicol. 2007 Jun;100(6):387-91.

[22] Melanoma Res. 2007 Jun 17(3):177-83.

[23] Wilkinson EG, Arnold RM, Folkers K. Bioenergetics in clinical medicine. VI. adjunctive treatment of periodontal disease with coenzyme Q10. Res Commun Chem Pathol Pharmacol. 1976 Aug;14(4):715-9.

[24] Iwamoto Y, Nakamura R, Folkers K, Morrison RF. Study of periodontal disease and coenzyme Q. Res Commun Chem Pathol Pharmacol. 1975 Jun;11(2):265-71.

[25] Muller T, Buttner T, Gholipour AF, Kuhn W. Coenzyme Q10 supplementation provides mild symptomatic benefit in patients with Parkinson's disease. Neurosci Lett. 2003 May 8;341(3):201-4.

[26] Kones R. Parkinson's disease: mitochondrial molecular pathology, inflammation, statins, and therapeutic neuroprotective nutrition. Nutr Clin Pract. 2010 Aug;25(4):371-89.

[27] Sutachan JJ, Casas Z, Albarracin SL, et al. Cellular and molecular mechanisms of antioxidants in Parkinson's disease. Nutr Neurosci. 2012 May;15(3):120-6.

[28] Sandor PS, Di CL, Coppola G, et al. Efficacy of coenzyme Q10 in migraine prophylaxis: a randomized controlled trial. Neurology. 2005 Feb 22;64(4):713-5.

[29] Schepetkin IA, Xie G, Jutila MA, Quinn MT. Complement-fixing activity of fulvic acid from Shilajit and other natural sources. Phytother Res. 2009 Mar;23(3):373-84.

[30] Goel RK, Banerjee RS, Acharya SB. Antiulcerogenic and antiinflammatory studies with shilajit. J Ethnopharmacol. 1990 Apr;29(1):95-103.

[31] Agarwal SP, Khanna R, Karmarkar R, Anwer MK, Khar RK. Shilajit: a review. Phytother Res. 2007 May;21(5):401-5.

[32] Bhattacharyya S, Pal D, Gupta AK, Ganguly P, Majumder UK, Ghosal S. Beneficial effect of processed shilajit on swimming exercise induced impaired energy status of mice. Pharmacologyonline. 2009;1:817-25.

[33] Piotrowska D, Dlugosz A, Witkiewicz K, Pajak J. The research on antioxidative properties of TOLPA Peat Preparation and its fractions. Acta Pol Pharm. 2000 Nov;57 Suppl:127-9.

[34] Ghosal S. Shilajit in Perspective. Oxford, U.K.: Narosa Publishing House; 2006.

[35] Visser SA. Effect of humic substances on mitochondrial respiration and oxidative phosphorylation. Sci Total Environ. 1987 Apr;62:347-54.

[36] Royer RA, Burgos WD, Fisher AS, Unz RF, Dempsey BA. Enhancement of biological reduction of hematite by electron shuttling and Fe(II) complexation. Environ Sci Technol. 2002 May 1;36(9):1939-46.

[37] Kang SH, Choi W. Oxidative degradation of organic compounds using zero-valent iron in the presence of natural organic matter serving as an electron shuttle. Environ Sci Technol. 2009 Feb 1;43(3):878-83.

[38] Islam A, Ghosh R, Banerjee D, Nath P, Mazumder U, Ghosal S. Biotransformation of 3-hydroxydibenzo—pyrone into 3,8 dihydroxydibenzo—pyrone and aminoacyl conjugates by Aspergillus niger isolated from native“shilajit.” Electronic Journal of Biotechnology. 2008 Jul 15;11(3):2-10.

[39] Bhattacharyya S, Pal D, Banerjee D, et al. Shilajit dibenzo—pyrones: Mitochondria targeted antioxidants. Pharmacologyonline. 2009; 2:690-8.

[40] Shargorodsky M et al. Effect of long-term treatment with antioxidants (vitamin C, vitamin E, coenzyme Q10 and selenium) on arterial compliance, humoral factors and inflammatory markers in patients with multiple cardiovascular risk factors. Nutr Metab (Lond). 2010 Jul 6;7:55.

[41] Rosenfeldt FL, Haas SJ, Krum H, Hadj A, Ng K, Leong J-Y, Watts GF. Coenzyme Q10 in the treatment of hypertension: a meta-analysis of the clinical trials. J Hum Hypertens 2007 Apr.;21(4):297–306.

[42] Sarwar Beg, Shamama Javed and Kanchan Kohli, 'Bioavailability Enhancement of Coenzyme Q10: An Extensive Review of Patents', Recent Patents on Drug Delivery & Formulation, 2010,4, 245-257

[43] Safarinejad MR. Efficacy of coenzyme Q10 on semen parameters, sperm function and reproductive hormones in infertile men. J Urol. 2009 Jul;182(1):237-48.

[44] Rucker R, Chowanadisai W, Nakano M. Potential physiological importance of pyrroloquinoline quinone. Altern Med Rev. 2009 Sep;14(3):268-77.

[45] Kim J, Kobayashi M, Fukuda M, et al. Pyrroloquinoline quinone inhibits the fibrillation of amyloid proteins. Prion. 2010 Jan;4(1):26-31.

[46] Kim J, Harada R, Kobayashi M, Kobayashi N, Sode K. The inhibitory effect of pyrroloquinoline quinone on the amyloid formation and cytotoxicity of truncated alpha-synuclein. Mol Neurodegener. 2010 May 20;5:20

[47] Zhang P, Xu Y, Sun J, et al. Protection of pyrroloquinoline quinone against methylmercury- induced neurotoxicity via reducing oxidative stress. Free Radic Res 2009;43:224-233.

[48] Zhang Q, Shen M, Ding M, Shen D, Ding F. The neuroprotective action of pyrroloquinoline quinone against glutamate-induced apoptosis in hippocampal neurons is

Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban: élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

További információk

Tömeg 0,1 kg
Kiszerelés

60 db kapszula

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„YiYa Q10 koenzim + PQQ” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások