Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

YiYa Probio GG élőflóra komplex

7.590 Ft

60 db kapszula

YiYa Probio GG élőflóra komplex – 49 milliárd aktív élőcsíraszám, 7-féle élőflóra baktériumtörzzsel

A Probio GG probiotikus kombinációja elősegíti a mélyrétegű bélregenerációt, hozzájárul a sérült emésztőrendszer és az anyagcsere folyamatok optimalizálásához¹

További részletek

14 készleten (utánrendelhető)

Kérdésed lenne a termékkel kapcsolatban? Írd meg nekünk!

Cikkszám: 5999575620261 Termékkategóriák: , Címke:

ELŐNYÖK

HAZAI TERMÉKEK IS
HAZAI TERMÉKEK IS
Magyarországon fejlesztett és gyártott termékek
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
Természetes összetevőkkel
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
Termékeink minőségére szakértelmünk a garancia
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
Rendelkezésre álló kutatások figyelembe vételével

Részletes termékinformációk

Az emberi mikrobiom probiotikumokkal való támogatása a 21. század egyik legérdekesebb és leginnovatívabb prevenciós lehetősége. Az emberi flóra épségének megőrzése egy kihívásokkal teli feladat, hiszen a civilizációs ártalmak, mint a gyakori antibiotikum-használat, a túlzott csírátlanítás, a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása, a krónikus stressz, az emésztőnedvek hatékonyságának gyengülése, mind a mikrobiom-egyensúly felborulást, diszbiózist indukál.

Az általános emésztőrendszeri tüneteken túl (mint a puffadás, flatulencia, székelési gondok) komoly hangsúlyt kaptak a bélfal épségének kérdései, amelyet legtöbbször áteresztő bél-szindrómaként vagy inkább „szivárgó bélként” emlegetnek. A belek falát egy úgynevezett “tight junction-ek”, szoros sejtkapcsolatok hálózzák be, melyeket átjáróknak is nevezhetnénk a belek és a direkt véráram között: szabályozzák, hogy mi juthat be a véráramba az emésztőrendszerből. Feladatuk a bélrendszer kényes egyensúlyának fenntartása, ami lehetővé teszi a létfontosságú tápanyagok bejutását a véráramba, miközben megakadályozzák a patogének, toxinok elszabadulását az emésztőrendszerből az emberi szervezet többi részébe. Ha ez a kardinális funkció sérül, szerteágazó egészségügyi problémákkal kellhet szembesülnünk.

A Probio GG élőflóra komplex megalkotása során a sérült bélfal regenerációjának elősegítését tűztük ki célul, Lacto- és Bifidobacterium törzsek kiegyensúlyozott alkalmazásával. A Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus plantarum Lp-115® és HOWARU Bifidobacterium lactis B420™ törzsek alkotják a termék gerincét, melyeket további, a bélfal épségét elősegítő törzzsel kombináltunk: Lactobacillus salivarius Ls-33® , Bifidobacterium breve Bb-18™ , Bifidobacterium lactis DSM 15954 (BB-12®), Bifidobacterium longum Bl-05™.

A Lactobacillus Rhamnosus GG a világ legjobban dokumentált probiotikus törzse. Több, mint 1200 publikációban és 300 klinikai vizsgálatban igazolták jótékony hatásait az egészséges bélműködés és immunrendszer támogatásában. Az LGG probiotikus törzs bizonyítottan túléli a gyomor savas közegét, ezáltal eljut a vékonybélbe, ahol csökkenti kártékony baktériumok számát, javítja az immunfunkciót, fokozza a bélnyálkahártya gyógyulását, valamint csökkenti a gyulladást. A Lactobacillus plantarum, a Bifidobacterium lactis bizonyítottan csökkenti a bél áteresztését, regenerálja és helyreállítja annak állapotát.

Készítményünk az amerikai IFF Health™ cég FloraFit® és Howaru® törzseit, köztük a Lactobacillus Rhamnosus GG probiotikus törzsét tartalmazza, amely szabadalmaztatott eljárással készül, és szobahőmérsékleten is stabil marad két évig. Gyomorsav-ellenálló cellulóz kapszulában gyártjuk, hogy növeljük a termék hatékonyságát. A gyártás pillanatában a specifikációnál magasabb számban, ~ 90 milliárd élő probiotikus baktériumot tartalmaz egy kapszula, hogy a szavatossági idő lejáratáig garantáltan hatékony maradjon termékünk. A probiotikumok élettartamának biztosítása érdekében javasoljuk hűtve, zárt kupakkal, párától és fénytől védve tárolni a terméket. Termékünk nem tartalmaz allergéneket: glutént, laktózt, tejet, tejfehérjét, szóját, tojást, fruktózt, stb. Figyelem! A termék nyomokban kukoricakeményítőt tartalmaz! A termék NEM tartalmaz hisztamin-termelő baktériumokat!

Az Probio GG élőflóra kiváló kiegészítője a Probio LAC élőflóra készítményünknek, amellyel felváltva vagy együtt is alkalmazható. A probio GG a bélrendszer általános állapotának támogatására és az emésztés (a tápanyagok lebontása és kontrollált felszívódása, ételérzékenységek) segítésére szolgál, míg a Probio LAC konkrét béltünetek (lassú emésztés, hasmenés, puffadás, székrekedés, hasi görcsök, antibiotikum kúra stb.) kezelésében hatékony, de sok az átfedés a két termék hatásai között. Termékünkben L-Glutamin aminosavat használunk a probiotikumok hordozójaként. Az L-Glutamin (nem glutamát!) bélgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, kiegészíti a baktériumok pozitív hatását.

 

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Probio GG élőflóra komplex?

 • A felborult mikrobiom-egyensúly (diszbiózis) helyreállításában¹
 • Áteresztő bél szindróma, autoimmun zavarok kiegészítő kezelésében¹
 • Gyulladásos bélbetegségek (colitis, Crohn-betegség), irritábilis bél szindróma (IBS), kontaminált vékonybél szindróma (SIBO), lyukas bél szindróma kiegészítő kezelésében¹
 • Az immunrendszer erősítésében, allergiás reakciók, ételintolerancia csökkentésében, autoimmun betegségek kiegészítő kezelésében¹
 • Fogyás elősegítésében¹
 • Egészséges bélrendszer támogatásában, az emésztés hatékonyságának növelésében¹
 • Gyulladt bőrállapotok kiegészítő kezelésében¹
 • „Agyi köd”, krónikus fáradtság kiegészítő kezelésében¹

 

Az áteresztő (szivárgó) bél szindróma – probiotikumok szerepköre¹

 • Az áteresztő (szivárgó) bél szindróma olyan állapot, amikor a bélrendszer belső nyálkahártyája károsodik, a szövetközi rés kitágul, és így lehetővé teszi a kártékony mikrobák, a meg nem emésztett táplálék és toxinok átjutását a bélfalon a véráramba. Ez az állapot negatívan befolyásolhatja az emésztést, és feltételezhető – mivel az immunrendszer folyamatos terhelést kap kívülről-, hogy kritikus szerepet játszik bizonyos autoimmun állapotok kialakulásában.
  Bár a szivárgó bél szindróma okai nem teljesen tisztázottak, kutatók vélik, hogy olyan tényezők, mint az ételintolarenciák (pl. gluténérzékenység, laktózérzékenység), a stressz, az alkoholfogyasztás, a kártékony baktériumok elszaporodása és az egyes gyógyszerek túlzott alkalmazása szerepet játszhat kialakulásában.
 • A probiotikumok csökkentik a bél permeabilitását, hozzájárulnak az egészséges mikrobiom kialakításához, enyhítik a túlzó immunválaszokat. A probiotikus törzsek hatékonyan javítják az áteresztő bél szindrómához köthető, egyéb, nem specifikus egészségügyi tünetet is, mint például az „agyi köd”, a krónikus fáradtság vagy az ízületi fájdalmak. Számos kutatás rámutatott, a Bifidobacterium és Lactobacillus probiotikus törzsek javítják az áteresztő bélrendszer állapotát [1-7], mint ahogyan a Saccharomyces Boulardii probiotikus élesztőgomba is.

 

Mikrobiom eltolódás esetén érdemes a következő pontokat is figyelembe vennünk

Az emésztőnedvek, például az epe megfelelő termelődése és minősége segíti a mikrobiom kiegyenlítését. Lúgos kémhatása élhetetlen kontextust biztosít a patogének számára.

 • Párosítható termékek: Articsóka & Máriatövis, Feketekömény-olaj, DigeZyme® enzim
  Az epén túl a többi emésztőnedv termelődésének támogatása (gyomorsav, hasnyálmirigy enzimjei). A félemésztett táplálékok pedig fűtőanyagként szolgálnak az eleve eltolódott bélflóra patogén baktériumjainak.
 • Párosítható termékek: Papaja & Bromelain, DigeZyme® enzim
  A krónikus stressz aláaknázza a bélflóra állapotát, mert fokozott szellemi, lelki terhelés alatt csökkenni fog az emésztőnedvek hatékonysága.

 

A Probio GG élőflóra komplex törzseiről¹

Lactobacillus rhamnosus

 • A L. Rhamnosus GG az egyik legjobban tanulmányozott probiotikus törzs [8-10]. Az L-GG magas epe- és savtoleranciával rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy túlélje a gyomor-bél traktuson való áthaladást, és így jótékony hatásai is érvényesüljenek. A L-GG hatékonyan tapad a vastagbél nyálkahártyájához, és gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. Segíti a bél integritását.
 • Bakteriális és vírusos megbetegedések esetén (influenza, megfázás, hörgőgyulladás, tüdőgyulladás, herpesz) az immunrendszer speciális fehérjéket, antitesteket termel. Ilyen antitest az immunglobulin-A (Ig-A). Ezek megtalálhatóak a nyálkahártyákban. Az L-GG fokozza az Ig-A aktivitást, meggátolja a kórokozók megtelepedését a nyálkahártyákon.
 • A L-GG bőrproblémák esetén is hatékony lehet. Dániában atópiás dermatitiszben szenvedő gyerekeken végzett vizsgálatban kimutatták, hogy a gyerekek 56%-a számolt be javuló tünetekről.
 • Az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása révén allergiák esetén is jótékony lehet, ételintoleranciákban, laktóz- és gluténérzékenység tüneteinek csökkentésében.

Lactobacillus plantarum

 • Hosszú ideig túlél a gyomorban, és számos olyan funkciót lát el, amellyel segíti az immunitás szabályozását. Ezenkívül képes megerősíteni a bélnyálkahártyát, és védelmet nyújtani a patogének ellen, amelyek veszélyeztethetik a bélfalat és behatolhatnak a véráramba [11].
 • Valójában az L. plantarumnak a bélnyálkahártyára gyakorolt ​​jótékony hatása talán a legfontosabb tulajdonsága, mivel csökkenti a bélpermeabilitást, ezáltal az áteresztő bélhez kapcsolódó problémakörök mértéke is enyhül – beleértve szinte minden agyi rendellenesség fokozott kockázatát.
 • Érdekesség, hogy ez a törzs természetes környezetében például a kimchiben vagy a savanyú káposztában található meg.

Bifidobacterium lactis B420™

 • Segíti a tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok felszívódását. Leggyakoribb alkalmazási területe az immunrendszer támogatása, allergiák/ekcéma, hasmenés, áteresztő bél és káros glutén hatások kiegészítő kezelése.
 • Klinikai vizsgálatokban kimutatták, hogy túléli a bélben való áthaladást, in vitro megfigyelések pedig kiváló tapadást mutattak az emberi vastagbél nyálkahártyájához. A B. lactis B420™ támogatja a bélgát integritását.
 • Elsődleges egészségügyi tulajdonságai a testsúlykontroll és az anyagcsere egészségének fenntartása [12-19]. Továbbá az Akkermansia muciniphila, az egészséges testtömeghez kapcsolódó baktériumfaj, a B420™ kiegészítés hatására megnő a bélrendszerben [20]. A B. lactis B420™ humán klinikai és állatkísérletek során is ígéretesnek bizonyult a súlykontroll támogatásában és a jobb anyagcsereállapot előidézésében [20-21].

Lactobacillus salivarius

 • L. salivarius a tejsav termelése által veszi fel a harcot a patogénekkel, kórokozókkal szemben. A szervezetünk több területén is megtalálható: a belekben, a hüvelyben, de legnagyobb mennyiségben a szájüregben, pontosabban a nyálban lelhető fel.
 • Pozitív hatásait számos publikáció alátámasztja, de elsődlegesen az száj egészségének, higiéniájának biztosításáról ismeretes. Enyhítheti a fogszuvasodás, ínygyulladás, szájszag, plakk-képződés tüneteit.

Bifidobacterium breve

 • B. breve szintén jótékony savakat termel, B-vitaminokat is szintetizál, segíti a kiegyensúlyozott emésztést, csökkenti a szervezetben az ammóniát termelő baktériumok mennyiségét.

Bifidobacterium lactis DSM 15954 (BB-12®)

 • A BB-12® törzset körülbelül 400 tudományos publikációban írták le, és több mint 200, embereken végzett vizsgálatokról szóló publikáció támogatja. Tudományos kutatások eredményeként a gyomor-bélrendszer egészségének és az immunrendszer egészségének előnyeivel is társították [22-24].
 • A BB-12® törzset számos emberen tesztelték, a koraszülöttektől az idősekig, sokféle egészségügyi területen. A B. lactis elősegíti a szájüreg flórájának egészségét, hozzájárul a kiegyensúlyoztt székletürítéshez.

Bifidobacterium longum

 • B. longum baktérium a belekben tej-, ecet-, hangyasavat termel annak érdekében, hogy a kórokozók ellen hatékonyan tudjon védekezni a szervezet.
 • Számos dokumentáció kiemeli jótékony hatásait: a bélfal helyreállításában, irritábilis bél szindróma (IBS) és laktózintolerancia tüneteinek enyhítésében.

Tudományos referenciák és klinikai vizsgálatok – Probio GG komponensek

[1] Lamprecht M, Bogner S, Schippinger G, Steinbauer K, Fankhauser F, Hallstroem S, Schuetz B, Greilberger JF. Probiotic supplementation affects markers of intestinal barrier, oxidation, and inflammation in trained men; a randomized, double-blinded, placebo-controlled trial. J Int Soc Sports Nutr. 2012 Sep 20;9(1):45.
[2] McFarlin BK, Henning AL, Bowman EM, Gary MA, Carbajal KM. Oral spore-based probiotic supplementation was associated with reduced incidence of post-prandial dietary endotoxin, triglycerides, and disease risk biomarkers. World J Gastrointest Pathophysiol. 2017 Aug 15;8(3):117-126.
[3] Bonfrate L, Di Palo DM, Celano G, Albert A, Vitellio P, De Angelis M, Gobbetti M, Portincasa P. Effects of Bifidobacterium longum BB536 and Lactobacillus rhamnosus HN001 in IBS patients. Eur J Clin Invest. 2020 Mar;50(3):e13201.
[4] Mujagic Z, de Vos P, Boekschoten MV, Govers C, Pieters HH, de Wit NJ, Bron PA, Masclee AA, Troost FJ. The effects of Lactobacillus plantarum on small intestinal barrier function and mucosal gene transcription; a randomized double-blind placebo controlled trial. Sci Rep. 2017 Jan 3;7:40128.
[5] Ramezani Ahmadi A, Sadeghian M, Alipour M, Ahmadi Taheri S, Rahmani S, Abbasnezhad A. The Effects of Probiotic/Synbiotic on Serum Level of Zonulin as a Biomarker of Intestinal Permeability: A Systematic Review and Meta-Analysis. Iran J Public Health. 2020 Jul;49(7):1222-1231.
[6] Lamprecht M, Bogner S, Schippinger G, Steinbauer K, Fankhauser F, Hallstroem S, Schuetz B, Greilberger JF. Probiotic supplementation affects markers of intestinal barrier, oxidation, and inflammation in trained men; a randomized, double-blinded, placebo-controlled trial. J Int Soc Sports Nutr. 2012 Sep 20;9(1):45.
[7] Francavilla R, Miniello V, Magistà AM, De Canio A, Bucci N, Gagliardi F, Lionetti E, Castellaneta S, Polimeno L, Peccarisi L, Indrio F, Cavallo L. A randomized controlled trial of Lactobacillus GG in children with functional abdominal pain. Pediatrics. 2010 Dec;126(6):e1445-52.
[8] Pace F, Pace M, Quartarone G., Probiotics in digestive diseases: focus on Lactobacillus GG., Minerva Gastroenterol Dietol. 2015 Dec;61(4):273-92.
[9] Vanderhoof JA, Whitney DB, Antonson DL, et al. Lactobacillus GG in the prevention of antibiotic-associated diarrhea in children.J Pediatr. 1999;135:564-568.
[10] Guandalini S, Pensabene L, Zikri MA, et al: Lactobacillus GG administered in oral rehydration solution to children with acute diarrhea: a multicenter European trial. J Pediatr Gastroenterol Nutr.2000 30(1):54–60.
[11] Niedzielin K et al. (2001) 'A controlled, double-blind, randomized study on the efficacy of Lactobacillus plantarum 299V in patients with irritable bowel syndrome'. Eur J Gastroenterol Hepatol 13 10 1143-7.
[12] Klein A, Friedrich U, Vogelsang H, Jahreis G. Lactobacillus acidophilus 74-2 and Bifidobacterium animalis subsp lactis DGCC B-420 modulate unspecific cellular immune response in healthy adults. Eur J Clin Nutr. 2008;62:584-659.
[13] Kok RG, de Waal A, Schut F, et al. Specific detection and analysis of a probiotic Bifidobacterium strain in infant feces. Appl Environ Microbiol. 1996;62:3668-3672.
[14] Collado MC, Meriluoto J, Salminen S. Role of commercial probiotic strains against human pathogen adhesion to intestinal mucus. Lett Appl Microbiol. 2007;45: 454-460.
[15] Lindfors K, Blomqvist T, Juuti-Uusitalo K, et al. Live probiotic Bifidobacterium lactis bacteria inhibit the toxic effects induced by wheat gliadin in epithelial cell culture. Clin Exp Immunol. 2008;152:552-558.
[16] Putaala H, Salusjarvi T, Nordstrom M, et al. Effect of four probiotic strains and Escherichia coli O157:H7 on tight junction integrity and cyclo-oxygenase expression. Res Microbiol. 2008;159;692-698.
[17] Mokkala K, Laitinen K, Roytio H. Bifidobacterium lactis B-420 and fish oil enhance intestinal epithelial integrity in Caco-2 cells. Nutr Res. 2016;36:246-252.
[18] Hibberd AA, Yde CC, Ziegler ML, et al. Probiotic or synbiotic alters the gut microbiota and metabolism in a randomised controlled trial of weight management in overweight adults. Beneficial Microbes. 2018;1-16.
[19] Stenman LK, Lehtinen MJ, Meland N, et al. Probiotic with or without fiber controls body fat mass, associated with serum zonulin, in overweight and obese adults—Randomized controlled trial. EBioMedicine. 2016. Nov;13:190–200.
[20] Stenman LK, Waget A, Garret C, et al. Probiotic BB-420 and prebiotic polydextrose improve efficacy of antidiabetic drugs in mice. Diabetology & Metabolic Syndrome. 2015;7:75.
[21] Stenman LK, Waget A, Garret C, et al. Potential probiotic Bifidobacterium animalis ssp. lactis B-420 prevents weight gain and glucose intolerance in diet-induced obese mice. Beneficial Microbes. 2014;5:437-445.
[22] Eskesen D, Jespersen L, Michelsen B, Whorwell PJ, Müller-Lissner S, Morberg CM. Effect of the probiotic strain Bifidobacterium animalis subsp. lactis, BB-12®, on defecation frequency in healthy subjects with low defecation frequency and abdominal discomfort: a randomised, double-blind, placebo-controlled, parallel-group trial. Br J Nutr. 2015 Nov 28;114(10):1638-46.
[23] Eskesen D, Jespersen L, Michelsen B, Whorwell PJ, Müller-Lissner S, Morberg CM. Effect of the probiotic strain Bifidobacterium animalis subsp. lactis, BB-12®, on defecation frequency in healthy subjects with low defecation frequency and abdominal discomfort: a randomised, double-blind, placebo-controlled, parallel-group trial. Br J Nutr. 2015 Nov 28;114(10):1638-46. doi: 10.1017/S0007114515003347. Epub 2015 Sep 18.
[24] Pitkala KH, Strandberg TE, Finne Soveri UH, Ouwehand AC, Poussa T, Salminen S. Fermented cereal with specific bifidobacteria normalizes bowel movements in elderly nursing home residents. A randomized, controlled trial. J Nutr Health Aging. 2007 Jul-Aug;11(4):305-11.

További információk

Tömeg 0,055 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„YiYa Probio GG élőflóra komplex” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FAQs

YiYa Probio GG élőflóra komplex (3)

Bartha Ákos doktori kutatásai és 10 éves ügyféltapasztalataink alapján sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítunk a Lactobacillus nemzetségbe tartozó törzseknek, mint a bifidoknak. Ráadásul, ha valaki nem fogyaszt tejtermékeket, alig van jelentősége a bifidok pótlásának.

Sok jó termék tartalmaz Lactobacillus acidophilus-t, ezzel mi nem akartuk “foglalni a helyet”.

Kúraszerűen és folyamatosan is szedhető. Kúraként min. 1,5 hónapig.

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások