Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

YiYa Rezveratrol & Pterosztilbén flavonoid komplex

5.830 Ft

60 db kapszula

rezveratrol (transz-resveratrol) a szőlőben és vörösborban megtalálható, jótékony hatású antioxidáns molekula, melynek folyamatos használata segít megőrizni az erek és kapillárisok rugalmasságát, véd a magas koleszterinszint káros hatásai ellen, és csökkentheti a szív vérkeringési zavarának előfordulási esélyeit [1-15, 18,19].

Termékünket pterosztilbén flavonoiddal bővítettünk, így optimalizálva az antioxidánsok biológiai hasznosulását, és megerősítve a szinergikus hatásokat.

A rezveratrolhoz hasonló pterosztilbén (a rezveratrol hidroxil-csoportja helyett metoxi-csoportot tartalmaz) egy természetes antioxidáns molekula. Először a vörös szantálfából izolálták, de fellelhető magas flavonoidtartalmú gyümölcsökben is, például a szőlőben, fekete áfonyában, tőzegáfonyában. Élettani hatásai széles körben dokumentáltak: támogatja az ideg-, szív- és érrendszert, védőfaktorként működik memóriavesztés, magas vérnyomás, cukorbetegség vagy daganatos állapotok esetén. A pterosztilbént kiemelkedő felszívódás jellemzi a flavonoidok között [37, 39].

A pterosztilbén antioxidánsként hozzájárul a fokozott gyulladáscsökkentéshez, elősegíti az optimális glutationszintet a szervezetben [36], antikarcinogén hatását számos kutatás alátámasztja [38-41].

További részletek

19 készleten

Kérdésed lenne a termékkel kapcsolatban? Írd meg nekünk!

Cikkszám: 5999575620063 Termékkategóriák: , Címkék: ,

ELŐNYÖK

HAZAI TERMÉKEK IS
HAZAI TERMÉKEK IS
Magyarországon fejlesztett és gyártott termékek
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
Természetes összetevőkkel
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
Termékeink minőségére szakértelmünk a garancia
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
Rendelkezésre álló kutatások figyelembe vételével

Részletes termékinformációk

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Rezveratrol & Pterosztilbén?

Kolin & Inozitol kapszula tabletta Májtámogatás

 • Anti-aging hatás fokozásában: az öregedés és az oxidáció folyamatainak csökkentésében¹. Javasolt kiegészítés: NAD+Nano Q10Q10Q+ Ubiquinol8-E vitaminKrill olaj
 • Érrendszer védelmében, érelmeszesedés prevenciójában, a meglévő tünetek enyhítésében, az érfal regenerációjában¹
 • Kollagénszintézis (bőr, ízületek) fokozásában¹. Kiegészíthető Kollagén IIKollagén I+II termékekkel.
 • A szem egészségének megőrzésében, hályogképződés, makuladegeneráció kiegészítő kezelésében¹. Ajánlott kiegészítő: Astaxantin+Fekete Áfonya
 • Visszerek megelőzésében, meglévő visszerek, aranyér kiegészítő kezelésében¹. Kiegészíthető: Fekete ÁfonyaD3 & K2Izotóniás italporC vitamin
 • Vérkeringés optimalizálásában¹. Kiegészítés: Kolin & InozitolQ+ Ubiquinol kapszulaKrill olaj
 • Magas vérnyomás kiegészítő kezelésében¹. Kiegészítés: Galagonya & Fokhagyma
 • Rosszindulatú folyamatok prevenciójában¹
 • Idegrendszer támogatásában, az agy vérellátásának növelésében, kognitív képességek és mentális egészség megőrzésében¹
 • Emelkedett éhomi vércukorszint, prediabétesz, diabétesz, metabolikus szindróma kiegészítő kezelésében¹
 • Koleszterinszint kiegyenlítésében (triglicerid-, LDL-szintek)¹
 • Csontritkulás kiegészítő kezelésében¹. Kiegészítés: Kvercetin & Bromelain

Az egészséges vérkeringés és vérnyomás fenntartásáért¹

rezveratrol érrendszervédő kapszula

 • A rezveratrol segít megőrizni az erek és mikrokapillárisok szerkezeti integritását, rugalmasságát, ezáltal hozzájárul az egészséges vérkeringés fenntartásához [4,5].
 • A rezveratrol jótékonyan támogatja a szívizom és az agy egészséges vérellátását [6-9].
 • A flavonoidokat gyakran használják a visszértágulat és érszűkületes lábfájás kiegészítő kezelésében [1].
 • Fokozzák a perifériás NO (nitrogén-monoxid) keletkezését, amely jótékony érfallazító hatású gáz [13].
 • A rezveratrol és pterosztilbén hozzájárul az egészséges vérnyomás fenntartásához [5]. Az ACE enzim hatásását gátolja, amelynek felszabadulásával a szervezet az erek összehúzódását, ezáltal a vérnyomást befolyásolja[35].
 • A flavonoidok antioxidáns hatása különösen a dohányosok számára nélkülözhetetlen, mivel a dohányzás megsokszorozza a szabadgyököket, amelyek az érfal gyulladását okozzák, és hosszú távon ez erek állapotának és a vérkeringés leromlásához vezethet [4,5].

Fontos feladata: az erek rugalmasságának megőrzése, az erek falának védelme¹

érelmeszesedés tabletta

 • A rezveratrol és pterosztilbén gátolja a vérben keringő koleszterin oxidációját, megakadályozza a zsírszerű ún. plakkok lerakódását az érfalon [10,11,12], amelyek az erek falának rugalmatlanságát okozzák először, majd megvastagodását, és az érfal gyulladását is kiváltják. Később csontszerű meszes kemény anyag kialakulását eredményezik az érfalon.
 • A lágyszöveti meszesedés hatására az érfalak elmerevednek, és beszűkülnek, amely napjaink egyik gyakori és súlyos tünete. A legújabb kutatások szerint a rezveratrol jótékonyan gátolja a lágyszövet meszesedésének folyamatát, csökkenteni a kalcium felhalmozódást az erek falán [14,15]. A védekezésben emellett a D3 & K28-E vitaminGalagonya & FokhagymaKrill olaj és a Magnézium-taurát használata javasolt.

A szem vérellátásnak fokozása, hajszálerek gyulladásának gátlása¹

rezveratrol-szem-szürkehályog-megelőzése

 • A hatóanyagok szerepet játszanak a szem és a fül egészségés vérellátásának megőrzésében. Hatásukra a szem és fül idegsejtekben gazdag területeinek vérellátása megnövekszik, ezáltal kiegészítő kezelésként az időskori látásproblémák, a tartósan fennálló magas vércukorszint miatti retina károsodása, valamint a halláskárosodás elleni védekezésben gyakran használják őket [27,28].
 • Csökkenthetik a szem hajszálereinek gyulladását. Azok számára jótékony lehet, akik rendszeresen és sokat ülnek a számítógép képernyője előtt.
 • A kvercetin kis mértékben képes csökkenteni az allergiás tüneteket okozó vegyületek, például a hisztamin termelődését [20].
 • A molekulák akadályozzák a menstruációs zavarral és fájdalommal járó gyulladásos folyamatokat okozó vegyületek, a prosztaglandinok termelődését [21,22]. A prosztaglandinok blokkolására emellett hagyományosan az omega-3 zsírsavak, Krill olaj használatosak.

A flavonoidok és a bőr: anti-aging hatás¹

bőrrugalmasság szőlőmag flavonoidok

 • A szőlőmag és fenyőkéreg kivonatban található antioxidáns vegyületek az OPC (oligomerikus proantocianidin) molekulák gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Képesek a kollagén lebontásáért felelős kulcs enzimeket blokkolni a bőrben (mátrix metalloproteáz enzimek, MMP), amelyek felelősek bőr ráncosodásáért [29]. Ez a hatás C vitamin kapszulával tovább fokozható.
 • A magas szénhidrát-tartalmú táplálkozás, a magas vércukorszint bőrünk kollagén szerkezetének drasztikus merevedését okozza, azáltal hogy a vérben szállított cukor molekulák fehérjékhez kötődve, funkcióval nem rendelkező, merev fehérje struktúrákat hoznak létre (progresszív glikációs végtermékek, AGE). A rezveratrol, pterosztilbén, szőlőmag és fenyőkéreg kivonat gátolja ezt a folyamatot, és megakadályozza az AGE végtermékek kialakulását, ezáltal magakadályozza bőrünk rugalmasságának hosszútávon történő leromlását [29].

páfrányfenyő, gingko biloba értágító hatású kapszula

 • A NAD+ egy olyan koenzim, amely minden élőlényben fellelhető. Számos metabolikus folyamat esszenciális szereplője: meghatározza a szervezetben lezajló energiatermelést, a tápanyagok energiává való alakítását, a sejtfunkciók regulációját, a sejtvédelmet. Egy kutatásszerint a pterosztilbén és NR (nikotinamid-ribozid) együttes kombinációjával növelhető a szervezet általános NAD+ -szintje [46].
 • A szirtuinokat szokás az anti-aging fehérjéknek is nevezni, mert hozzájárulnak az öregedést gátló folyamatokhoz. Segítik a mitokondriomok egészséges működését, a DNS sérülések helyreállítását szabályozzák, így megakadályozva az esetleges degenerációs folyamatok előretörését. A flavonoidok, mint a rezveratrol vagy a pterosztilbén [44, 45] szirtuin-aktivátorként működnek.

Rosszindulatú sejtelváltozások elleni védekezés, kemoprevenció¹

rezveratrol-flavonoid-daganatos-folyamatok-megelőzése-érdekében

 • A színes flavonoid molekulák rosszindulatú folyamatok elleni hatását is kimutatták. Antioxidánsként védenek a sejtek genetikai anyagát (DNS) érő hatások ellen, amely a daganatos sejtek kialakulásában játszhatnak szerepet [18,19].
 • A rezveratrol számos gyulladáskeltő jelzőmolekulát (TNF-α, IL-1β, and IL-6 citokinek) blokkol, amelyek rosszindulatú sejtelváltozásra hajlamosító krónikus gyulladásos folyamatok hátterében állnak [18,19].
 • A rákos sejtek kommunikálnak egymással speciális csatornákon, úgynevezett gap junctionokon keresztül. A pterostilbén megzavarja ezeket az összeköttetéseket, ezáltal beavatkozik a sejtek közötti kommunikációba, amelyre a rákos sejteknek szükségük van a növekedésükhöz [47-48].

További gyógynövény komponensek¹

páfrányfenyő, gingko biloba értágító hatású kapszula

 • Kvercetin számos egészségre gyakorolt pozitív hatással rendelkezik: védi a szív egészségét, csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát, anti-aging hatású, fokozza az állóképességét [14]. A kvercetin az ösztrogén receptorokhoz társulva támogatja a változókori csontritkulás megelőzését [18]. Továbbá gátolja a gyulladást előidéző citokinek, interleukinek, prosztaglandinok túlzott felszabadulását, enyhíti az asztmás és allergiás tüneteket.
 • Szőlőmag kivonatában található oligomerikus proantocianidinek csökkentik a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának kockázatát.
 • Fenyőkéreg kivonata számos kutatási eredmény tárgya: hozzájárul az kiegyensúlyozott vércukorszinthez, csökkenti a diabétesz szövődményeinek lehetőségét, és mind a többi flavonoid kiemelkedő érrendszervédő hatású.

páfrányfenyő, gingko biloba értágító hatású kapszula

 • Zöld tea legfőbb hatóanyaga egy polifenol antioxidáns, az epigallokatechin-gallat (EGCG), amely a szervezet antioxidáns védekező mechanizmusára jótékony hatással bír.
 • Ginkgo biloba fokozza az erek rugalmasságát, javítja a vérkeringést, fokozza az agy és végtagok vérellátását. Támogatja a központi idegrendszer működését, jótékony hatással lehet a memóriára, a koncentráló képességre és szellemi teljesítőképességre [30-34].
 • A ginkgo biloba segítség lehet az idő előrehaladtával megfigyelhető agyi erek érelmeszesedésében. Ez a folyamat összefüggésbe hozható az emlékezetvesztés, szorongás, depresszió, fejfájás, fülcsengés és szédülés kialakulásának problémaköreivel [30-34].

Kapcsolódó cikk: A rezveratrol, a szőlőmag és zöld tea polifenolok érrendszervédő hatásai »

Források

‘Vitaminok, gyógynövények, ásványi anyagok’, Reader’s Digest Kiadó Kft., 2002, tabletta ISBN: 9638475498

» Tudományos referenciák és klinikai vizsgálatok – Rezveratrol, Pterosztilbén, flavonoidok

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban

élettani hatások, információkA YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

További információk

Tömeg 0,2 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„YiYa Rezveratrol & Pterosztilbén flavonoid komplex” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások