Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

YiYa Cink & Réz nyomelem komplex

4.290 Ft

60 db kapszula

YiYa Cink & Réz nyomelem komplex – alapvető nyomelemek, kiválóan felszívódó formában!
A cink és réz támogatja az immunrendszer hatékony működését. Hozzájárulnak a bőr, haj, csontok, erek védelméhez, és a nemi hormonok egészséges szintjéhez.¹

A cink és réz egészségünk szempontjából alapvető nyomelemek. Szervezetünk egyik legfontosabb antioxidáns enzimjének, réz-cink szuperoxid-diszmutáz (SOD) alkotóelemei. A szuperoxid-diszmutáz optimális szintjei kulcsfontosságú az immunrendszer hatékony működéséhez és a fertőzésekből való gyógyulás felgyorsításához. A kutatások szerint, a megfelelő SOD-szint a hosszú élettartam egyik kulcsa.

A cink és réz gyakori nyomelemhiány Magyarországon. Az optimális napi 20-30 mg cink- és 2-3 mg rézbevitelt, és ennek ideális 10-15:1 közeli arányát nehezen tudjuk pótolni élelmiszerekből [1,2]. (Ehhez sok vöröshúst, sajtot, belsőséget és a rézpótlásért májat, étcsokoládét kellene rendszeresen fogyasztanunk.)

A cink fontos a hatékony immunrendszer, erős csontok, az egészséges bőr és az optimális sebgyógyulás szempontjából. Támogatja az egészséges tesztoszteron-szintet, a prosztata védelmét, ellensúlyozza az öregedéssel együtt járú immunitás-hanyatlást, ezért a férfiaknak és időseknek különösen fontos nyomelem.

A réz fontos szerepet játszik az érfal, bőr, ízületi kötőszövet rugalmasságának fenntartásában és regenerálódásában. Klasszikus szív- és érrendszervédő nyomelem. A rézhiány leggyakoribb negatív hatásai az őszülés, vérszegénység, alacsony pajzsmirigyműködés, magas LDL koleszterinszint, valamint a szívbetegségre való hajlam!


Alkalmazása:

Napi 1 kapszula étkezések között. Ezt a dózist elegedőnek tartjuk normál használatra és a hiányállapotok elkerülésére. A dózis szükség esetén növelhető napi 2 kapszulára.

További részletek

28 készleten

Kérdésed lenne a termékkel kapcsolatban? Írd meg nekünk!

Cikkszám: 5999991200696 Termékkategóriák: , Címkék: , , , , ,

ELŐNYÖK

HAZAI TERMÉKEK IS
HAZAI TERMÉKEK IS
Magyarországon fejlesztett és gyártott termékek
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
Természetes összetevőkkel
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
Termékeink minőségére szakértelmünk a garancia
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
Rendelkezésre álló kutatások figyelembe vételével

Részletes termékinformációk

YIYA_Cink_Rez_nutribalance

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Cink & Réz?

 • Az immunrendszer támogatásában, allergia, asztma kiegészítő kezelésében¹
 • Különböző fertőzések elleni védekezésben¹
 • Rosszindulatú folyamatok prevenciójában¹
 • Szénhidrát-anyagcsere gondokban, inzulinrezisztencia, PCOSz kiegészítő kezelésében¹
 • Máj támogatásában, fehérjeemésztés elősegítésében¹
 • Hormonális eredetű problémákban, alulműködő pajzsmirigy kiegészítő kezelésében¹
 • Gyulladásos bőrproblémák, ekcéma, pszoriázis, akné kiegészítő kezelésében¹
 • Premenstruációs tünetek csökkentésében, fájdalmas menzesz enyhítésében¹
 • Prosztata megnagyobbodásban, tesztoszteronszint növelésében, termékenység fokozásában¹
 • Csontanyagcsere támogatásában, haj, köröm egészségéért¹
 • Kollagénszintézis fokozásában: érfalak, ízületek, bőr védelmében¹

Cink és réz a hatékony immunműködésért¹

A cink kulcsfontosságú szerepet játszik a megfelelő immunrendszer működésének támogatásában [3-7]. A cink hozzájárul az immunrendszer egyik kulcsszereplőinek, a T-limfocita fehérvérsejtek képződéséhez és aktiválásához, amelyek segítenek a fertőzések leküzdésében.
A cinkhiány a T-limfociták számának csökkenését eredményezi, amely következménye a fertőzés elleni csökkent védelem és a sebgyógyulás mértékének csökkenése [8-10].
Az cink egyik legfontosabb felhasználása a megfázás elleni védekezés. A közönséges megfázást több, mint 200 különböző vírus okozza, amely a légúti traktust fertőzi meg [11]. A cink akadályozza a vírusok azon képességét, hogy a légzőcsatornák felszínéhez tapadjanak és reprodukálódjanak, ami segíthet megakadályozni a fertőzések kialakulását és a kellemetlen tünetek csökkenését okozza [12]. (Erre a célra már speciális cink tartalmú, szopogatós cukorkák is kaphatók.)

Az immunrendszer fiatal állapotban tartásáért és a hosszú életkor eléréséért¹

 • Az immunrendszerünk is öregszik, akár csak az egész szervezetünk, s ez a folyamat meghatározza az élettartamot is. Ha különböző káros hatások miatt valakinek gyorsabban öregedik az immunrendszere, akkor az élettartama is rövidebb lesz. A kutatók úgy vélik, hogy a cinkhiány közvetlen szerepet játszik az immunrendszer öregedésében, az úgynevezett immunöregedésben [14]
 • Idős korban a kórokozók (vírusok, baktériumok) és abnormális sejtek (daganatos sejtek) bekebelezését, elpusztítását végző immunsejtek száma és hatékonysága csökken [15]. Ez az idősebb felnőtteket egyre sérülékenyebbé teszi a fertőzésekkel és a rákos megbetegedésekkel szemben [16].
 • Az optimális cinkszintek helyreállítása lelassíthatja az immunrendszer öregedését, és hatékonyabban védhetjük magunkat a daganatos, fertőző, autoimmun betegségek valamint a krónikus gyulladás ellen [17].
 • A cink és réz a legfontosabb természetes antioxidánsunk, a réz / cink szuperoxid-diszmutáz (SOD) összetevője. A SOD egy fontos antioxidáns enzim, amely hatástalanítja a veszélyes szabadgyököket, amelyek pusztítást okozhatnak a sejtszerkezetekben, pl. a DNS-ben. Laboratóriumi vizsgálatokban a magas SOD szintekkel rendelkező állatok esetén hosszabb élettartam volt megfigyelhető [18].

Cink az egészséges hormonháztartásért, az optimális magzati és gyerekkori fejlődésért¹

 • A cink létfontosságú a magzati, gyerekkori fejlődéshez és a nemi éréshez. Tanulmányok kimutatták, hogy a cinkhiány kognitív képességek elmaradását és növekedési retardációt, valamint a szexuális érés késleltetését eredményezi [19-25]. A cink ezért nagyon fontos nyomelem a gyerekeknek (hasonlóan a szelén és jód nyomelemekhez, amelyekhez szintén nem jutnak hozzá elegendő mértékben).
 • A cink segíti a férfi nemi hormon, a tesztoszteron egészséges szintjének fenntartását, és szükséges a sperma érleléséhez. A termékeny és terméketlen férfiakat összehasonlító számos tanulmány kimutatta, hogy a cink kórosan alacsony a terméketlen férfiak vérszérumában [26-29]. A cink feltöltése ezért hasznos lehet a férfi termékenység fokozására. A cink hormonháztartás szabályozásán keresztül védi a prosztata egészségét.
 • A cink javítja az inzulinérzékenységet és csökkenti az inzulinszintet, ezért a cukorbetegség elleni védekezésben javasolt kiegészítés [30-32].
 • A pajzsmirigy az optimális cink-réz egyensúlyi bevitel esetén működik csak megfelelően, a cink közvetlenül segíti a tiroxin hormon (T4) átalakulását az aktív pajzsmirigyhormonná, tijód-tironinná (T3) [13].

A króm támogatja az egészséges vércukorszintet¹

 • A króm kritikusan fontos nyomelem az inzulin-érzékenység fenntartásához, ezáltal a vércukorszint megfelelő szabályozásához. Pozitívan hat az egészséges vérzsírszintre, védi a szívet, és segíti a fogyást.
 • A krómhiány valószínűleg általános a nyugati-típusú társadalmakban. A becsült napi 30-50 mcg bevitel csak komoly hiányállapotok elkerülésére elegendő, ezért a krómot pótolni érdemes. Növényi táplálékból általában nehezen szívódik fel, ipari feldolgozású élelmiszereink alig tartalmazzák, a finomított cukor és fehérliszt fogyasztás pedig tovább csökkentik króm-tartalékainkat.
 • A csökkent krómbevitel társítva a rossz étkezési szokásokkal valamint a mozgásszegény, ülő életmóddal, jelentősen növeli a cukorbetegség, magas vérnyomás és elhízás kialakulásának kockázatát.
 • Több mint 15 ellenőrzött vizsgálat során kimutatták, hogy a króm a nem inzulinfüggő cukorbetegek esetén javította a glükóz felhasználás hatékonyságát. Az éhomi vércukorszint csökkent, az összes koleszterin és triglicerid mellett az inzulinszint csökkent, a HDL – a jó koleszterinszint – emelkedett. A króm hasonlóan pozitívan csökkentette a vérzsírok szintjét a nem cukorbeteg egyének esetén is.

A bór az erős csontokért és az ízületek védelméért¹

 • A bór egy fontos nyomelem az egészséges csont- és ízületi funkció szempontjából, befolyásolja a kalcium és magnézium felhasználását, valamint hozzájárul az aktív D-vitamin átalakuláshoz. Ezek a tényezők mind szükségesek az egészséges csontszövet kialakulásához. A bór emellett védi a prosztata egészségét is.
 • Amennyiben hiányoznak a csontképzéshez fontos összetevők (magnézium, foszfor, bór, stroncium, cink, réz mangán stb., valamint zsírban oldódó vitaminok: K2-, D3-, A-vitamin, a csontok nem tudnak kötést létrehozni a kalciummal, a csontok nem tudnak újjáépülni, ami porózussá és törékennyé teszi őket.
 • Posztmenopauzás nők esetén napi 3 mg bór bevitele 44 %-kal csökkentette a vizelettel távozó kalcium mennyiségét [33], ezáltal a csontok kalcium megkötő képessége növekedett.
 • A bór ízületi porcokat védő hatását is kimutatták. Kedvező immunmoduláló hatást gyakorol a gyulladásos folyamatokra, csökkenti az ízületi duzzanatot és csökkentette mozgás korlátozottságát. A vizsgálatok szerint, a bór gátolja a lipoxigenáz (LOX) enzimet, ezáltal csökkenti a gyulladás szintjét [34].

Szilícium a bőr, haj, köröm, ízületek és csontok egészségéért¹

 • A szilícium a kötőszövet épségének és szerkezeti integritásának egyik alapvető tápanyaga. A kötőszövet tartja össze merev vázszerkezetünket, és képezi testünk rugalmas vázát. A kötőszövet rugalmas fehérjeláncokból (kollegán, elasztin) és vízmegkötő, porcvédő strukturális anyagokból (glukozamin, kondroitin, hyaluronsav) áll. A szilícium erősíti a kötőszövetet és a csontozatot, valamint felelős a haj, a körmök és a bőr egészségéért.
 • A szilícium fokozza a kollagén szintézisét, amely az ín és a szalagok egyik fő összetevője, és elengedhetetlen az ízületek, bőr és csontok rugalmasságához. A szilícium védi az ízületi porc épségét.
 • A szilícium szükséges az érhálózat rugalmasságának fenntartásához is. Az egészséges erek kb. 10-szer több szilíciumot tartalmaznak, mint az beszűkült, merev érfalak.
 • A szilícium fokozza a bőr rugalmasságát, véd a ráncok ellen. Erősíti a körmöket és a hajszálakat.

Források:

[1] Jaminet, Paul, Jaminet, Shou-Ching: Tökéletes egészség diéta, ISBN 978-615-5235-54-2

[2] Life Extension Magazine, Only Trace Minerals - New Multi-Mineral Formula July 2000, elérhető: http://www.lifeextension.com/Magazine/2000/7/products/Page-01

[3] Raqib R, Roy SK, Rahman MJ, et al. Effect of zinc supplementation on immune and inflammatory responses in pediatric patients with shigellosis. Am J Clin Nutr. 2004 Mar;79(3):444-50.

[4] Bogden JD. Influence of zinc on immunity in the elderly. J Nutr Health Aging. 2004;8(1):48-54.

[5] Field CJ, Johnson IR, Schley PD. Nutrients and their role in host resistance to infection. J Leukoc Biol. 2002 Jan;71(1):16-32.

[6] Chandra RK. Impact of nutritional status and nutrient supplements on immune responses and incidence of infection in older individuals. Ageing Res Rev. 2004 Jan;3(1):91-104.

[7] Fraker PJ, King LE. Reprogramming of the immune system during zinc deficiency. Annu Rev Nutr. 2004;24:277-98.

[8] Fraker PJ, King LE, Laakko T, Vollmer TL. The dynamic link between the integrity of the immune system and zinc status. J Nutr. 2000 May;130(5S Suppl):1399S-406S.

[9] Lim Y, Levy M, Bray TM. Dietary zinc alters early inflammatory responses during cutaneous wound healing in weanling CD-1 mice. J Nutr. 2004 Apr;134(4):811-6.

[10] Patrick L. Nutrients and HIV: part two—vitamins A and E, zinc, B-vitamins, and magnesium. Altern Med Rev. 2000 Feb;5(1):39-51.

[11] Mossad SB, Macknin ML, Medendorp SV, Mason P. Zinc gluconate lozenges for treating the common cold. A randomized, double-blind, placebo-controlled study. Ann Intern Med. 1996 Jul 15;125(2):81-8.

[12] Hulisz D. Efficacy of zinc against common cold viruses: an overview. J Am Pharm Assoc (Wash.DC.). 2004 Sep;44(5):594-603.

[13] Pelton R, LaValle JB, Hawkins EB, et al. Drug-Induced Nutrient Depletion Handbook. 2nd ed. Hudson, OH: LexiComp, Inc. 2001.

[14] Mocchegiani E, Malavolta M, Marcellini F, Pawelec G. Zinc, oxidative stress, genetic background and immunosenescence: implications for healthy ageing. Immun Ageing. 2006;3:6.

[15] Varin A, Larbi A, Dedoussis GV, et al. In vitro and in vivo effects of zinc on cytokine signalling in human T cells. Exp Gerontol. 2008 May;43(5):472-82.

[16] Sidler C, Wóycicki R, Ilnytskyy Y, Metz G, Kovalchuk I, Kovalchuk O. Immunosenescence is associated with altered gene expression and epigenetic regulation in primary and secondary immune organs. Front Genet. 2013 Oct 18;4:211.

[17] Haase H, Mocchegiani E, Rink L. Correlation between zinc status and immune function in the elderly. Biogerontology. 2006 Oct-Dec;7(5-6):421-8.

[18] Landis GN, Tower J. Superoxide dismutase evolution and life span regulation. Mech Ageing Dev. 2005 Mar;126(3):365-79.

[19] Salgueiro MJ, Weill R, Zubillaga M, et al. Zinc deficiency and growth: current concepts in relationship to two important points: intellectual and sexual development. Biol Trace Elem Res. 2004;99(1-3):49-69.

[20] Wasantwisut E. Nutrition and development: other micronutrients’ effect on growth and cognition. Southeast Asian J Trop Med Public Health. 1997;28 Suppl 2:78-82.

[21] Wagner PA, Bailey LB, Christakis GJ, Dinning JS. Serum zinc concentrations in adolescents as related to sexual maturation. Hum Nutr Clin Nutr. 1985 Nov;39(6):459-62.

[22] Gibson RS, Heath AL, Ferguson EL. Risk of suboptimal iron and zinc nutriture among adolescent girls in Australia and New Zealand: causes, consequences, and solutions. Asia Pac J Clin Nutr. 2002;11 Suppl 3S543-52.

[23] Golub MS, Takeuchi PT, Keen CL, Hendrickx AG, Gershwin ME. Activity and attention in zinc-deprived adolescent monkeys. Am J Clin Nutr. 1996 Dec;64(6):908-15.

[24] Golub MS, Keen CL, Gershwin ME, et al. Adolescent growth and maturation in zinc-deprived rhesus monkeys [see comment]. Am J Clin Nutr. 1996 Sep;64(3):274-82.

[25] Brown KH, Peerson JM, Rivera J, Allen LH. Effect of supplemental zinc on the growth and serum zinc concentrations of prepubertal children: a meta-analysis of randomized controlled trials. Am J Clin Nutr. 2002 Jun;75(6):1062-71.

[26] Henkel R, Bittner J, Weber R, Huther F, Miska W. Relevance of zinc in human sperm flagella and its relation to motility. Fertil Steril. 1999 Jun;71(6):1138-43.

[27] Mohan H, Verma J, Singh I, et al. Inter-relationship of zinc levels in serum and semen in oligospermic infertile patients and fertile males. Indian J Pathol Microbiol. 1997 Oct;40(4):451-5.

[28] Chia SE, Ong CN, Chua LH, Ho LM, Tay SK. Comparison of zinc concentrations in blood and seminal plasma and the various sperm parameters between fertile and infertile men. J Androl. 2000 Jan;21(1):53-7.

[29] Robak-Cholubek D, Jakiel G, Bakalczuk S, Bokiniec M. Zinc levels in seminal plasma and sperm density. Ginekol Pol. 1998 Jun;69(6):490-3.

[30] Marreiro DN, Geloneze B, Tambascia MA, Lerario AC, Halpern A, Cozzolino SM. Effect of zinc supplementation on serum leptin levels and insulin resistance of obese women. Biol Trace Elem Res. 2006 Aug;112(2):109-18.

[31] Hashemipour M, Kelishadi R, Shapouri J, et al. Effect of zinc supplementation on insulin resistance and components of the metabolic syndrome in prepubertal obese children. Hormones (Athens). 2009 Oct-Dec;8(4):279-85.

[32] Kelishadi R, Hashemipour M, Adeli K, et al. Effect of zinc supplementation on markers of insulin resistance, oxidative stress, and inflammation among prepubescent children with metabolic syndrome. Metab Syndr Relat Disord. 2010 Dec;8(6):505-10.

[33] Nielsen FH, Hunt CD, Mullen LM, Hunt JR. Effect of dietary boron on mineral, estrogen, and testosterone metabolism in postmenopausal women. FASEB J. 1987 Nov;1(5):394-7. [34] Hunt CD, Idso JP. Dietary boron as a physiological regulator of the normal inflammatory response: A review and current research progress. J Trace Elem Exp Med. 1999 Jul 19;12(3):221-33.

 

 


Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban: élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

További információk

Tömeg 0,1 kg
Kiszerelés

60 db kapszula

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„YiYa Cink & Réz nyomelem komplex” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FAQs

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások