15%-os csomagakciók, valamint 28.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

Egészség, megelőzés és koronavírus (COVID-19)

Közzétéve: 2021.11.28. 11:43

Már egy 2017-es globális metaanalízis is megerősítette, hogy a D-vitamin-kiegészítés hozzájárulhat az influenzaszerű és akut légzőszervi fertőzések elleni védelemhez. Ez az összefoglaló-tanulmány 25 randomizált, placebo-kontrollos vizsgálat metaanalízise, ​​több mint 11.000 résztvevővel (közzétette a The BMJ szaklap).

“Elemzésünk azt is megállapította, hogy a D-vitamin segít a szervezetnek az akut légzőszervi fertőzések leküzdésében, amelyek évente világszerte több millió halálos kimenetelű fertőzésért felelősek.” – mondta Carlos Camargo, a Massachusetts Általános Kórház (MGH) Sürgősségi Orvostudományi Tanszékének vezetője és a tanulmány fő szerzője.

A kutatók megállapították, hogy a napi vagy heti kiegészítés a legjobb azoknak, akiknek a legjelentősebb volt a D-vitaminhiánya. Ezekben az esetekben a pótlás – felére csökkentve a légzőszervi fertőzések kockázatát (!) – és minden résztvevő tapasztalt néhány egyéb jótékony hatást is a rendszeres D-vitaminpótlás kapcsán. Az esetenként beadott nagyobb D-vitamin-adagok nem eredményeztek jelentős előnyt.

“Az influenzaszerű és akut légzőszervi fertőzések felelősek az amerikai egyesült államokbeli sürgősségi osztályok látogatásainak nagy részéért” – mondta Camargo, aki a Harvard Medical School sürgősségi osztályának is professzora. “Ezek az eredmények komoly hatással lehetnek egyes egészségügyi rendszerekre, és támogathatják az ételek D-vitaminnal történő dúsítására irányuló erőfeszítéseket is. Különösen azokban a betegségekben, ahol magas a D-vitaminhiány kockázata.”

*Még egyszer: 2017-ben járunk (a vizsgált tanulmányok pedig ez előtt készültek).
A D-vitaminszint vizsgálata jóval olcsóbb, mint egy PCR-teszt. A hiányállapot ráadásul azonnal és szinte fillérekből rendezhető.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/egeszseg-megelozes-es-koronavirus-covid-19/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/3332806883436719

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

 • GAL_K2+D3_cseppek_nutribalance_1
  GAL K2+D3
  3.290 Ft
 • GAL K2+D3 Forte
  GAL K2+D3 Forte
  5.290 Ft
 • GAL D3 vitamin
  GAL D3 vitamin
  3.190 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások
Kiút az emésztőrendszeri panaszokból!

Tisztázatlan eredetű emésztési vagy emésztéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdesz? Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!

ELŐADÁS Bartha Ákossal 10.17-én - online is!

NutriBalance kedvezmény:

-1000 Ft OFF!