Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

YiYa Saccharomyces Boulardii

5.280 Ft

60 db kapszula

YiYa Saccharomyces Boulardii, 10 milliárd probiotikus élesztőgombával!
A Saccharomyces Boulardii hozzájárul a jótékony bélflórához, védi a bélfal épségét, fokozza a szervezet immunitását, és gátolja a fertőző kórokozók toxinjainak termelődését.¹
A Saccharomycess boulardii segíti a felborult bélflóra egyensúlyának helyreállítását, hatásosnak bizonyulhat hasmenéses állapotok megelőzésében és kiegészítő kezelésében (fertőzéses/akut), de számos más bélbetegségben való alkalmazásáról is folyik szakmai diskurzus. Növeli a hasznos bifido- és lactobacillusok populációjának számát, és közben visszaszorítja a betegséget okozó mikroorganizmusokat. Nemcsak a vastagbélben, hanem a bélrendszer többi részén is kifejti hatását, és kúra jellegű használata után 2-5 nappal ki is ürül a szervezetből.

A Saccharomyces boulardii egy probiotikus élesztőgomba, amelyet a 20. század elején trópusi gyümölcsök héjából, licsiből és mangóból izoláltak. Antibiotikum-rezisztens, vagyis az antibiotikumos kezelés nem befolyásolja jótékony működését. Legfontosabb tulajdonságai közé tartozik, hogy ellenáll a gyomorsavnak, epefolyadéknak és a magasabb hőmérsékletnek. Nem kolonizálódik a béltraktusban, hanem megfelelő környezetet biztosít a jótékony bélbaktériumok, probiotikumok számára.


Alkalmazása:

Napi 1 kapszula étkezés vagy étkezés közben, bő folyadékkal. Javasoljuk este lefekvés előtt bevenni a kapszulát.

További részletek

17 készleten

Kérdésed lenne a termékkel kapcsolatban? Írd meg nekünk!

Cikkszám: 5999991300181 Termékkategóriák: , Címke:

ELŐNYÖK

HAZAI TERMÉKEK IS
HAZAI TERMÉKEK IS
Magyarországon fejlesztett és gyártott termékek
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
Természetes összetevőkkel
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
Termékeink minőségére szakértelmünk a garancia
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
Rendelkezésre álló kutatások figyelembe vételével

Részletes termékinformációk

YiYa_S_Boulardii_nutribalance

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a Saccharomyces boulardii?

 • Akut és krónikus hasmenéses állapotokban: antibiotikumos kezelések okozta, utazásból vagy ételintoleranciákból fakadó¹
 • Virális/bakteriális/parazita eredetű hasmenéses állapotokban: Clostridium difficile, Candida albians, Helicobacter pylori (pepticus fekély), Escherichia coli, Salmonella typhimurium, rotavírus kiegészítő kezelésében¹
 • Irritábilis bél szindróma (IBS) esetén¹
 • Kontaminált vékonybél szindróma (SIBO) esetén¹
 • Alkalmazhatő akné és gombás hüvelyi fertőzések kiegészítő kezelésében¹

Egészséges bélrendszerért, Irritábilis bél szindróma (IBS) kiegészítő kezeléseként¹

 • A Saccharomyces boulardii javítja a bélrendszer védőfunkcióját (barrier – gát), amely elengedhetetlen az egészséges emésztőrendszerhez. Ezt a barrierfunkciót a bélsejtek és az általuk termelt anyagaik képezik. Ha ez a védőgát nem megfelelően működik, akkor különböző mikrobák, toxinok, egyéb meg nem emésztett anyagok kerülhetnek a véráramba. Ilyen esetekben beszélünk áteresztő bél szindrómáról.
 • Irritábilis bél szindróma (IBS) tüneteinek enyhítésében hatásosnak vélték [5].
 • A Saccharomyces boulardii elősegíti a rövid szénláncú zsírsavak (SCFA) termelődését a bélrendszerben, amelyek táplálékul szolgálnak a bélhámsejteknek. Ezek a zsírsavak gyulladáscsökkentő hatásúak, támogatják az immunrendszer kiegyensúlyozott működését.

A fertőzések elleni védekezésért¹

 • Csökkenti és megelőzi az enterális fertőzések lehetőségét. A gyermekkori rotavírus eredetű gastroenteritisben (gyomor-bélhurut) akár egy nappal is csökkentheti a tünetek lefolyását [2,3].
  Hatásosnak bizonyul a Clostridium difficile okozta fertőzés kiegészítő kezelésében, mert képes felvenni a harcot a kórokozó toxinjával szemben [3]. A Saccharomyces boulardii a proteáz enzim termelésével nemcsak a Clostridium difficile, hanem az Escherichia coli által termelt lipopoliszacharidokat is képes inaktiválni [4].
 • Gátolja a Candida albians szaporodását a bélrendszerben [6]. Alkalmazható a Helicobacter pylori által fertőzöttek kiegészítő kezelésében [7].
 • Kutatási eredmények hatásosnak vélték a paraziták által okozott fertőzések (pl. Giardia) elleni küzedelemben [8].

Az egészséges mikrobiom helyreállításáért¹

A széles spektrumú antibiotikumok használata sok esetben dysbakteriózishoz (SIBO) vezet, azaz felborul a mikrobiom finom egyensúlya. A Saccharomyces boulardii bizonyítottan csökkenti antibiotikum kezelések okozta hasmenéses panaszokat [1,2].


Források:
[1] Czerucka, D., Piche, T., Rampal, P. (2007). Review article: yeast as probiotics–Saccharomyces boulardii. Alimentary Pharma-cology & Therapeutics, 26, 767–778.

[2] Szajewska H, Skórka A, Dylag M. Meta-analysis: Saccharomyces boulardii for treating a cute diarrhoea in children. Aliment Pharmacol Ther. 2007 Feb 1; 25 (3): 257-64. Erratum in: Aliment Pharmacol Ther. 2009 Apr; 29 (7): 800.

[3] Marcia, L.B. (2009). Saccharomyces boulardii as a probiotic for children. Pediatric Pharma-colotherapy, 15 (7), 1-5.

[4] Riper G et al. Secreted compounds of the probiotic Bacillus clausii O/C inhibit thecytotoxic effects induced by Clostridium difficile and Bacillus cereus toxins. Antimicrob Agents Chemother. 2016; 60: 3445–54.

[5] Bafutto M, Almeida JR, Leite NV, Costa MB, Oliveira EC, Resende-Filho J. Treatment of diarrhea-predominant irritable bowel syndrome with mesalazine and/or Saccharomyces boulardii. Arq Gastroenterol. 2013 Oct-Dec; 50 (4): 304-9. doi: 10.1590/S0004-28032013000400012.

[6] Krasowska, A., Murzyn, A., Dyjankiewicz, A., Łukaszewicz, M., Dziadkowiec, D. (2009). The antagonistic effect of Saccharomyces boulardii on Candida albicans filamentation, adhesion and biofilm formation. FEMS Yeast Research, 9, 1312-1321.

[7] Zhou BG, Chen LX, Li B, Wan LY, Ai YW. Saccharomyces boulardii as an adjuvant therapy for Helicobacter pylori eradication: A systematic review and meta-analysis with trial sequential analysis. Helicobacter. 2019;24(5):e12651. doi:10.1111/hel.12651

[8] Ribeiro MRS, Oliveira DR, Oliveira FMS, et al. Effect of probiotic Saccharomyces boulardii in experimental giardiasis. Benef Microbes. 2018;9(5):789-797. doi:10.3920/BM2017.0155

 

Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban: élettani hatások, információk

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

További információk

Tömeg 0,1 kg
Kiszerelés

60 db kapszula

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„YiYa Saccharomyces Boulardii” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FAQs

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások