15%-os csomagakciók, valamint 28.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

A vírusok elleni védekezésről

Közzétéve: 2021.11.04. 6:53

Részben referálva Szabó Gál Bence barátomnak a cikk alján mellékelt bejegyzésére, szeretnék néhány további információval és kiegészítő ismerettel szolgálni a VÍRUSOK elleni védekezéshez és a felülfertőződések elkerüléséhez is – akár a COVID-19-hez.

VÍRUSOS fertőzések esetében egészen egyértelmű kulcstényező a szervezetünk D-vitaminszintje (NEM a külső hőmérséklet). És ez a megfigyelés egyáltalán nem új keletű. Hogy nagyon ne is menjünk vissza az időben: egy több évtizedes adatokra támaszkodó norvég statisztikát idéznék (többek között) az influenza-vírus kapcsán Dr. Moan-ék munkásságából (F). A norvég kutatók 60 nmol/L D-vitaminszint alatt határozták meg a veszélyzónát a vírusfertőzések vonatkozásában. Az tehát, hogy a vírusok alacsony D-vitaminszint mellett nagyon veszélyesek, számunkra a továbbiakban nem is kérdéses. Ezt különben a kínaik is végig tudták, számos komoly kutatásuk ismert a témában.

A norvégokhoz hasonló következtetésekre jutott Dr. Grant Kaliforniában már 2008-ban, publikált tanulmányának röviden összefoglalható, igen “beszédes” következtetései (F):

  • az északi-amerikai (USA) államokban élők gyakrabban fertőződnek meg,
  • télen több a vírusfertőzés,
  • a megfelelő D-vitamin- és ezzel együtt járó Cathelicidin-szint erős védő hatású, minden életkorban.

Noe 2017-ben (F), valamint Teymoori-Rad és munkatársai (F5.) 2019-ben is ugyanezeket a következtetéseket vonták le, ez utóbbi egy nagyszerű összefoglaló tanulmány, szakértőknek érdemes lenne végigolvasni.

Ráadásul a megfelelő D-vitaminellátottság megemeli a Cathelicidin-, és Defensin-szintet, illetve előnyösen szabályozza a vérnyomást is, ami kifejezetten fontos a felmerülő szövődmények kapcsán (F).
Egy 2015-ös ausztrál tanulmány arról számolt be, hogy napi 20.000 NE D3 vitamin komoly mértékben csökkenti a légúti fertőzések kockázatait (F: Menzies Institute for Medical Research; Steve Simpson; RCT 2015).

Nem is részletezném tovább a megfelelő D-vitaminszint és a légutakat érintő fertőzéses megbetegedések kapcsolatát, nézzünk inkább konkrét céltartományokat.

Nemzetközi hírnévnek örvendő kutatók (pl. Prof. Dr. Henry Lahore) szerint a vírusjárványok (elkerülve egyben a légzőszervi és szív- és érrendszeri komplikációkat is) elkerülése végett 150-250 nmol/L (más mértékegység szerint 60-100 ng/mL) D-vitaminszintre törekedjünk.

Jelenleg idehaza a referenciatartomány alsó, még ideálisnak tekintett értéke 75 nmol/L. A legkritikusabb téli időszakban (január-február-március), valamint a jelenleg kialakult helyzetben magasabb szintet szükséges tehát biztosítani (!):

  1. Természetesen napozzunk sokat (naptejek NÉLKÜL, déli órákban; bőrpírig, de a leégést kerülve), ha tehetjük.
  2. Az immunrendszer támogatása kapcsán fontos odafigyelni a Bence által is említett „négyszögekre” (Mikronutri-Funkcionális protokollok™):

Túl az N-acetil-cisztein (pl. ACC) és a Laktoferrin immunológiai hatásain, Mi, a Táplálkozás-Beállításnál mindenképp javaslunk 2-4 milligramm/testsúlykilogrammnyi gyógynövény-gomba kivonatot is (poliszacharidokra sztandardizálva), fokozva a szervezet természetes védekezőképességét az ölősejtek vonalán. Én napi 2 adag Nutri-Kávét iszom vízzel, ez 150 mg aktív hatóanyagot, azaz poliszacharidot biztosít számomra.

Néhány étel A-vitamintartalma 10 dkg-okra vetítve (az A-vitamint mindenképp állati eredetű ételekkel vigyük be, mert ezekkel az ételekkel cink, réz és szelén is társul, sok minden más mellett), átlagos adatok:

  • Pecsenye libamáj: 31.000 NE
  • Borjúmáj: 39.000 NE
  • Csirkemáj: 11.000 NE
  • Sertésmáj: 22.000 NE
  • 1 nagy evőkanál tőkehalmáj-olaj: kb. 14.000 NE.

Lizin- és glicintartalmuk miatt fogyasszunk naponta csontleveseket is!

Vészeljük át gyorsan ezt az időszakot, különösen vigyázzunk az érzékenyebbek egészségére.

Sok sikert kívánunk az egészséghez,
Bartha Ákos


A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-virusok-elleni-vedekezesrol/

Bence cikke: https://www.facebook.com/galvitamin/posts/1326463790870395


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

  • defense_immun_csomag_nutribalance
    DEFENSE IMMUN csomag
    Akciós termék
    21.050 Ft
    24.760 Ft
  • Prebio-C__nutribalance2.jpg
    Freyagena Prebio C-3.6
    3.950 Ft
  • GAL A-vitamin
    GAL A-vitamin
    2.790 Ft
  • GAL D3 vitamin
    GAL D3 vitamin
    3.190 Ft
  • GAL_K2+D3_cseppek_nutribalance_1
    GAL K2+D3
    3.290 Ft
  • GAL K2+D3 Forte
    GAL K2+D3 Forte
    5.290 Ft
  • GAL Laktoferrin plus
    GAL Laktoferrin plus
    Akciós termék
    16.990 Ft
    17.490 Ft
  • GAL_+_Multivitamin_60+30+italpor_nutribalance
    GAL+ Multivitamin
    12.190 Ft
  • nutri-kave_instantimmunox_utantolto_nutribalance_1
    Instantimmunox Nutri-Kávé
    4.990 Ft
  • Neurimmunox Nutri-Kávé
    Neurimmunox Nutri-Kávé
    4.390 Ft
  • Nutri_kave_neuimmunorox_nutribalance
    Neurimmunox Nutri-Kávé utántöltő
    6.690 Ft
  • pajzsmirigy_csomag_nutribalance
    PAJZSMIRIGY-csomag
    Akciós termék
    14.440 Ft
    16.990 Ft
  • Pharma_Nord_Bio-Szelénium_100+cink+vitaminok
    Pharma Nord Bio-Szelénium 100 +cink+vitaminok 60 tabletta
    3.950 Ft
  • Szent-Gyorgyi_Albert_1000mg_100x_nutribalance_1
    Szent-Györgyi Albert 1000 mg Retard C-vitamin
    3.875 Ft
  • YiYa Jód & Szelén komplex
    YiYa Jód & Szelén komplex
    3.390 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások
Kiút az emésztőrendszeri panaszokból!

Tisztázatlan eredetű emésztési vagy emésztéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdesz? Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!

ELŐADÁS Bartha Ákossal 10.17-én - online is!

NutriBalance kedvezmény:

-1000 Ft OFF!