Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

Q10-pótlás férfi meddőségben

Közzétéve: 2021.11.05. 9:43

Q10-pótlás férfi meddőségben: a Q10 koenzim célzott pótlása ígéretesnek tűnik a férfi meddőség kezelésében is:
A The Journal of Urology 2009 júliusi száma Mohammad Reza Safarinejad (az iráni Teherán Shahid Beheshti Egyetemről) cikkét tette közzé. Ez arról számolt be, hogy a Q10 koenzimmel (coQ10) történő 6 hónapos kiegészítés több aspektusból is javította a férfiak termékenységi mutatóit.

A sikertelen fogantatások felének (!) hátterében a férfiak meddősége áll. Ennek oka részben a helytelen életmód. Azon belül is az alvászavarok, mozgáshiány és szegényes étrend.

A jelen vizsgálatba 212, 21 és 42 év közötti meddő férfit vontak be. A résztvevőknél a spermiumaik számában, motilitásában (mozgás) és morfológiájában (képződés) voltak rendellenességek. A résztvevőket két csoportra osztották, hogy napi 300 milligramm coQ10-t, vagy placebót kapjanak 26 héten keresztül. Ezután 30 hetet töltöttek el kezelés nélkül. A spermiumok minőségét, a hormonok szintjét, valamint a coQ10 szintet havi időközönként értékelték.

26 hetes kezelés után a coQ10 szintje 85,5 – 135 százalékkal emelkedett azoknál az egyéneknél, akik Q10-et kaptak, miközben a placebo csoportban ugyanezek az értékek viszonylag változatlanok maradtak. A coQ10-et kapók körében a placebót kapó csoporthoz viszonyítva csökkent a szérum follikulus stimuláló hormon (FSH) és a luteinizáló hormon (LH) szintje, amelyek emelkedett állapotban fogantatási problémák jelei lehetnek.
Jelentős javulást figyeltek meg 26 hét után a spermiumok számában, sűrűségében és mozgékonyságában azoknál a férfiaknál, akik coQ10-et kaptak – a placebót kapó csoporttal összehasonlítva. A 30 hetes kezelés nélküli fázist követően a spermiumok száma és a motilitása még mindig magasabb volt azok között, akik coQ10-et kaptak – összehasonlítva a placebót kapókkal.

“Ez a tanulmány azt mutatja, hogy a coQ10 orális kiegészítése jelentősen javítja a spermiumok minőségi paramétereit a placebóhoz képest” – vonta le a következtetést Dr. Safarinejad. “Javasoljuk, hogy antioxidáns hatása és biztonságossága miatt a coQ10-et kiemelt helyen kell tartani a terméketlen férfiak kezelésében.”

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/q10-potlas-ferfi-meddosegben/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4046875762029824

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal:

https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások