Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

A fukoidánok terápiás tulajdonságairól

Közzétéve: 2021.11.08. 11:46

Több mint 2000 független, szakmailag lektorált kutatási anyag jelent meg a fucoidánok bioaktív tulajdonságairól. A kiterjedt bizonyítékok humán klinikai vizsgálatokat is tartalmaznak.

A fucoidánok terápiás tulajdonságairól szóló kutatások eddig nagyrészt az alábbi hét egészségügyi indikációra összpontosítottak:

  • Immunmoduláció és immunregeneráció, ezen belül gyulladáscsökkentés
  • Allergiás reakciók csillapítása
  • Őssejt moduláció
  • Vírusellenes aktivitás
  • Emésztőrendszeri egészség
  • Anti-ageing, azaz az öregedési folyamatok lassítása
  • Kardiovaszkuláris (szív- és érrendszer) egészség

Ezen kutatások közül “szemezgetünk”

  • A fertőzésekre vagy oltásokra adott immunválasz gyengébb lehet, különösen rossz egészségi állapot és idős emberek esetén. Klinikai körülmények között kimutatták, hogy a fucoidán bevitele fokozza a szezonális influenza elleni védőoltásokra adott immunválaszt (Negishi, 2013).
  • A fucoidán bevitele egészséges emberekben is fokozza az immunrendszer megfelelő aktivitását (Myers, 2011).
  • A fucoidánok elősegíthetik az NK-sejtek (természetes ölősejtek) megfelelő működését (Zhang, 2015).

Gyorsan növekszik a tudományos érdeklődés az iránt is, hogy hogyan alkalmazható a fucoidán emésztőrendszeri panaszok széles körében. Publikált kutatások már beszámoltak a fucoidán számos emésztőrendszerre tett jótékony hatásáról, beleértve az olyan összetett állapotokat, mint a colitis ulcerosa (vastagbél-gyulladás) vagy a gyomorfekély. A fucoidán kórokozó ellenes tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek előnyösek lehetnek a gyomor- és bélműködésre nézve.
NEM minden fucoidan egyforma! A Marinova által végzett kutatás megerősítette, hogy a fucoidánok bioaktivitása két kulcsfontosságú tényezőtől függ: a kinyerés módja, és hogy a hatóanyag melyik tengeri moszat fajból származik.

Ez a két tényező a bizonyos Táplálkozás-Beállítás protokollnál is alkalmazott Bartha-Fucoidan hatékonyságának végső meghatározója: vadon betakarított, oldószermentes Maritech® eljárással kiváló minőségű, természetes és fokozott bioaktivitást mutató fucoidan-kivonatokat használunk (Bartha-Fucoidan).

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-fukoidanok-terapias-tulajdonsagairol/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/3961033453947389

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások