15%-os csomagakciók, valamint 28.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

Magnéziumkiegészítés ​​hatása inzulinérzékenységre és glükóz-szabályozásra

Közzétéve: 2021.11.16. 10:07

A magnézium kiegészítésének az inzulinérzékenységre és a glükóz(vércukor)-szabályozásra gyakorolt ​​hatása

(Vonatkozó randomizált, kontrollált vizsgálatok szisztematikus áttekintése és meta-analízise alapján)

A tanulmányban a kutatók szisztematikus áttekintést és meta-analízist végeztek a magnézium kiegészítésnek az inzulinérzékenységre és a glükóz kontrollra gyakorolt ​​hatásának értékelésére diabéteszes és egészséges alanyok esetében. A kutatók számos adatbázisban (PubMed-Medline, SCOPUS, Web of Science és Google Scholar) folytattak keresést, hogy azonosítsák a magnézium hatását az inzulinérzékenységre és a glükóz szabályozására. A magnézium-kiegészítés szignifikáns hatását figyelték meg a HOMA-IR index esetében, de a vércukor, HbA1c és inzulin esetében a hatás nem volt ennyire szignifikáns. Egy alcsoport elemzés során összehasonlították a 4 hónapnál rövidebb, valamint a 4 vagy több hónapos magnézium kiegészítést alkalmazó időtartamokat, amely szignifikáns különbséget mutatott az éhgyomri glükóz-koncentráció és a HOMA-IR index között az utóbbi alcsoport javára. A legalább 4 hónapig tartó magnézium-kiegészítés jelentősen javítja a HOMA-IR indexet és éhgyomri glükóz szintet, mind a diabéteszes, mind az egészséges alanyok esetében.

Jelen eredmények arra engednek következtetni, hogy a magnézium pótlása előnyös kiegészítő lehet a glükóz anyagcserét érintő rendellenességekben!

A magnézium-források megválasztása is nagyon fontos.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-magnezium-kiegeszitesenek-az-inzulinerzekenysegre-es-a-glukozvercukor-szabalyozasra-gyakorolt-%E2%80%8B%E2%80%8Bhatasa/

Facebook videónk a témában:

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

 • Bartha_Magnézium__nutribalance
  Freyagena Balance Bartha Mg2+ (magnézium-malát)
  4.850 Ft
 • GAL Magne-C
  GAL Magne-C
  6.690 Ft
 • GAL Magnézium-biszglicinát
  GAL Magnézium-biszglicinát
  4.690 Ft
 • GAL Magnézium-L-laktát
  GAL Magnézium-L-laktát
  3.190 Ft
 • Life_Extension_Magnesium_citrate_100mg_nutribalance
  Life Extension Magnesium (Citrát)
  7.340 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások
Kiút az emésztőrendszeri panaszokból!

Tisztázatlan eredetű emésztési vagy emésztéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdesz? Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!

ELŐADÁS Bartha Ákossal 10.17-én - online is!

NutriBalance kedvezmény:

-1000 Ft OFF!