15%-os csomagakciók!

A tengeri zöldségek egészségügyi előnyei

Közzétéve: 2021.11.20. 4:18

A moszatok az algák, azaz a vízi növények nagy csoportjába tartoznak. Az emberi fogyasztásra alkalmas, ehető tengeri moszatokat tengeri zöldségeknek is nevezik. Három kategóriába sorolhatók: vörös algák, barna algák és zöld algák.

 • A tengeri zöldségek többek között kiváló jódforrást jelentenek, ami (nem csak) a pajzsmirigy egészségének nélkülözhetetlen ásványi anyaga (valószínűleg ez, mint nyomelem). A tengeri moszatokban található különleges rostok elősegíthetik a bél egészségét és a testsúly-szabályozást, továbbá kisebb mennyiségben omega-3 zsírsavakat (DHA) is találunk bennük.

 • Egy érdekes tanulmány kimutatta, hogy a fukoidánt fogyasztó idős japán résztvevőknek javult az immunválaszuk az influenza elleni oltásra, azokhoz képest, akik placebót kaptak. A fukoidán egyfajta szénhidrát (poliszacharid), amely megtalálható a wakame-ban és más tengeri moszatokban.

 • A béta-glükánok egy másik egyedi rosttípus, amely ugyancsak megtalálható a moszatokban is. A béta-glükánok más pozitív biológiai hatásokkal együtt támogatják az immunrendszer megfelelő működését és a gyulladásos folyamatok csökkentését.

 • A tengeri moszatokban található különféle bioaktív vegyületek javíthatják a bőrproblémákat is, például a pattanásokat, a hiperpigmentációt, az ekcémát és a bőr öregedését.

 • Ezenkívül a tengeri moszatokban található vegyületek hasznosak lehetnek anyagcserezavarok esetén, például inzulinrezisztenciában vagy cukorbetegségben is. A barna moszat fogyasztása segíthet az étkezés utáni vércukor-csúcsok kiegyensúlyozásában.

 • Az étkezés előtti barna hínár fogyasztás segíthet javítani az agy működésével kapcsolatos paramétereket az étkezést követő 3 órában, amikor sokan a koncentráció és a figyelem elvesztését tapasztalják. Japán déli, Okinawa nevű szigetének népe széles körben ismert hosszú élettartamáról, amihez a moszatoknak is köze lehet: a tengeri zöldségek az okinawai étrend alapelemét képezik, és számos tanulmány kimutatta, hogy a tengeri zöldségek megelőzhetik az életkorral összefüggő betegségeket.

Tóth Vivien, szakmai kollégánk

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-tengeri-zoldsegek-egeszsegugyi-elonyei/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4088170194567047

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

 • Akciós termék
  Fucoidan__nutribalance
  Freyagena Bartha Fucoidan
  8.790 Ft
  9.590 Ft
 • Arktisz_jod_front_nutribalance
  Freyagena Arktisz Jód
  4.890 Ft
 • YiYa Jód & Szelén komplex
  YiYa Jód & Szelén komplex
  3.630 Ft
 • Akciós termék
  IR-csomag Nutribalance
  IR-csomag
  29.960 Ft
  35.250 Ft
 • Akciós termék
  babahhozó csomag nutribalance
  BABAHOZÓ-csomag
  19.040 Ft
  22.400 Ft
 • Akciós termék
  defense_immun_csomag_nutribalance
  DEFENSE IMMUN csomag
  22.915 Ft
  26.960 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások