15%-os csomagakciók, valamint 28.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

A tengeri zöldségek egészségügyi előnyei

Közzétéve: 2021.11.20. 4:18

A moszatok az algák, azaz a vízi növények nagy csoportjába tartoznak. Az emberi fogyasztásra alkalmas, ehető tengeri moszatokat tengeri zöldségeknek is nevezik. Három kategóriába sorolhatók: vörös algák, barna algák és zöld algák.

 • A tengeri zöldségek többek között kiváló jódforrást jelentenek, ami (nem csak) a pajzsmirigy egészségének nélkülözhetetlen ásványi anyaga (valószínűleg ez, mint nyomelem). A tengeri moszatokban található különleges rostok elősegíthetik a bél egészségét és a testsúly-szabályozást, továbbá kisebb mennyiségben omega-3 zsírsavakat (DHA) is találunk bennük.

 • Egy érdekes tanulmány kimutatta, hogy a fukoidánt fogyasztó idős japán résztvevőknek javult az immunválaszuk az influenza elleni oltásra, azokhoz képest, akik placebót kaptak. A fukoidán egyfajta szénhidrát (poliszacharid), amely megtalálható a wakame-ban és más tengeri moszatokban.

 • A béta-glükánok egy másik egyedi rosttípus, amely ugyancsak megtalálható a moszatokban is. A béta-glükánok más pozitív biológiai hatásokkal együtt támogatják az immunrendszer megfelelő működését és a gyulladásos folyamatok csökkentését.

 • A tengeri moszatokban található különféle bioaktív vegyületek javíthatják a bőrproblémákat is, például a pattanásokat, a hiperpigmentációt, az ekcémát és a bőr öregedését.

 • Ezenkívül a tengeri moszatokban található vegyületek hasznosak lehetnek anyagcserezavarok esetén, például inzulinrezisztenciában vagy cukorbetegségben is. A barna moszat fogyasztása segíthet az étkezés utáni vércukor-csúcsok kiegyensúlyozásában.

 • Az étkezés előtti barna hínár fogyasztás segíthet javítani az agy működésével kapcsolatos paramétereket az étkezést követő 3 órában, amikor sokan a koncentráció és a figyelem elvesztését tapasztalják. Japán déli, Okinawa nevű szigetének népe széles körben ismert hosszú élettartamáról, amihez a moszatoknak is köze lehet: a tengeri zöldségek az okinawai étrend alapelemét képezik, és számos tanulmány kimutatta, hogy a tengeri zöldségek megelőzhetik az életkorral összefüggő betegségeket.

Tóth Vivien, szakmai kollégánk

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-tengeri-zoldsegek-egeszsegugyi-elonyei/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4088170194567047

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

 • Fucoidan__nutribalance
  Freyagena Balance Bartha Fucoidan
  7.990 Ft
 • Arktisz_jod__nutribalance
  Freyagena Balance Arktisz Jód
  4.850 Ft
 • YiYa Jód & Szelén komplex
  YiYa Jód & Szelén komplex
  3.390 Ft
 • IR-csomag Nutribalance
  IR-csomag
  Akciós termék
  28.025 Ft
  32.970 Ft
 • defense_immun_csomag_nutribalance
  DEFENSE IMMUN csomag
  Akciós termék
  21.050 Ft
  24.760 Ft
 • babahhozó csomag nutribalance
  BABAHOZÓ-csomag
  Akciós termék
  24.075 Ft
  28.320 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások
Kiút az emésztőrendszeri panaszokból!

Tisztázatlan eredetű emésztési vagy emésztéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdesz? Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!

ELŐADÁS Bartha Ákossal 10.17-én - online is!

NutriBalance kedvezmény:

-1000 Ft OFF!