15%-os csomagakciók, valamint 28.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

A gyógyulási esély összefügg a D-vitamin szinttel

Közzétéve: 2021.11.28. 3:40

Az alábbiakban egy, a semmelweis.hu weboldalon megjelent cikkből kiragadott mondatokat tettük közzé. Az eredeti bejegyzés itt érhető el: https://semmelweis.hu/mediasarok/2015/01/20/a-gyogyulasi-esely-osszefugg-a-d-vitamin-szinttel/?fbclid=IwAR35csLiSPJHUCd82pWxdp6yPSvBvQg2yR-YvsCAlJEdB0FOfGKKwU2K5wM

“A súlyos D-vitamin-hiány a halálozás kockázatát 50 százalékkal növeli a súlyos és krónikus betegeknél – állítja dr. Szabó András, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyerekgyógyászati Klinikájának igazgatója. Ezért lenne szerinte elengedhetetlen minden pl. rákos vagy kardiovaszkuláris betegségben szenvedő beteg D-vitamin szintjét normalizálni a kezelés mellett.”

“Ahogy a D-vitamin-hiányosok száma nő, úgy az ezzel kapcsolatos megbetegedések száma is nő: a cukorbetegség, asztma, magas vérnyomás, multiplex sclerosis, reuma, daganatok stb.”

“Az adatok alapján dr. Szabó András szerint egyértelmű: szakmai alapelv minden beteg D-vitamin szintjét normalizálni.”

“…ez a probléma évtizedek óta ismert, mégsem ment még át a szakmai gyakorlatba.”

Ez a cikk 2015. januári (!). Tehát annak ellenére, hogy ez a problémakör már akkor megfogalmazódott a klinikusok körében, a mai napig túl sokaknak továbbra sem kielégítő a D-vitamin ellátottságuk.
A minket követő, felkészült egészségtudatosaknak ez persze egyáltalán nem újdonság, a most “ébredezőknek” viszont újabb megerősítés a kialakult helyzetben is.

A koronavírus (COVID-19) áldozatainak 99,2 százaléka súlyos és krónikus beteg, ezen belül is kifejezetten komoly mértékű a szív- és érrendszeri panaszok előfordulása (miközben a kardiovaszkuláris betegségek esetében régen kiderült, hogy még jobban csökkenti a halálozás kockázatát a célzott D-vitamin-kúra).

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-gyogyulasi-esely-osszefugg-a-d-vitamint-szinttel/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/3012109992173078

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

 • GAL_K2+D3_cseppek_nutribalance_1
  GAL K2+D3
  3.290 Ft
 • GAL K2+D3 Forte
  GAL K2+D3 Forte
  5.290 Ft
 • GAL D3 vitamin
  GAL D3 vitamin
  3.190 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások
Kiút az emésztőrendszeri panaszokból!

Tisztázatlan eredetű emésztési vagy emésztéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdesz? Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!

ELŐADÁS Bartha Ákossal 10.17-én - online is!

NutriBalance kedvezmény:

-1000 Ft OFF!