15%-os csomagakciók, valamint 28.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

A D3-vitaminhiány elősegíti az inzulinrezisztenciát

Közzétéve: 2021.12.18. 5:47

Kimutatták, hogy az immunrendszer sejtjei (a makrofágok) és az inzulinrezisztencia között ördögi kör alakulhat ki, amely hozzájárul az érelmeszesedéshez (atherosclerosis) és az endoplazmatikus retikulum stresszhez.

Az endoplazmatikus retikulum a sejtekben található szerv, amely szintetizálja a fehérjéket, zsírokat és más makromolekulákat. A létfontosságú sejtkomponensek szintézisének akadályozása által az endoplazmatikus retikulum stressz megzavarja a sejtek működését, növeli a makrofágok inzulinrezisztenciáját és növeli az érelmeszesedést kialakító sejtek képződését.

A D3-vitaminhiány fokozza az endoplazmatikus retikulum stresszt a makrofágokban és növeli a vérnyomást. Az alacsony D-vitaminszintű személyeknél nagyobb az inzulinrezisztencia és a metabolikus szindróma kockázata.

A D-vitamin-kiegészítők vizsgálatának áttekintése nem mutatta ki a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését, ám fontos megjegyezni, hogy a legnagyobb vizsgálatban alkalmazott dózis igen alacsony volt (400 NE). Napi 2000 NE D-vitamin mennyiség mellett már csökkentek a cukorbetegség kockázatának kitett betegek tüneteit. A tanulmányok áttekintése kimutatta azt is, hogy közvetlen kapcsolatot van a D-vitamin szint és a II. típusú cukorbetegség kockázata között.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-d3-vitaminhiany-elosegiti-az-inzulinrezisztenciat/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/2615240178526730

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

 • GAL_K2+D3_cseppek_nutribalance_1
  GAL K2+D3
  3.290 Ft
 • GAL K2+D3 Forte
  GAL K2+D3 Forte
  5.290 Ft
 • GAL D3 vitamin
  GAL D3 vitamin
  3.190 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások
Kiút az emésztőrendszeri panaszokból!

Tisztázatlan eredetű emésztési vagy emésztéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdesz? Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!

ELŐADÁS Bartha Ákossal 10.17-én - online is!

NutriBalance kedvezmény:

-1000 Ft OFF!