Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

A pajzsmirigy-alulműködés következményei 3. rész

Közzétéve: 2021.12.22. 10:44

A pajzsmirigy-alulműködés következményei lehetnek a depresszió, mentális panaszok és kognitív hanyatlás:

A pánikbetegség (túl a B12-vitamin krónikus hiányán), a depresszió (túl az omega-3/omega-6 zsírok komoly eltolódásán) és a gondolkodásbeli nehézségek igen gyakran jelentkeznek pajzsmirigy rendellenességek miatt. A pajzsmirigy-alulműködést akár depresszióként is félrediagnosztizálhatják.

Egy 2002-es kutatás összefüggést talált a pajzsmirigy-funkciók és a pszichiátriai eredetűnek hitt panaszok között. A bipoláris zavarral szenvedők 75%-ánál (!) nem voltak megfelelőek a pajzsmirigy értékek. Ha a pajzsmirigy-funkciók rosszak, az antidepresszánsokra adott válaszreakció emiatt általában eleve kedvezőtlen. A pajzsmirigy-alulműködéssel rendelkező egyének gyakran renyhe gondolkodással, információk késleltetett feldolgozásával, nevek és emlékek felidézésének problémájával stb. is küzdenek. Előfordul, hogy általánosságban romlik a memória. A pajzsmirigy hormonok letesztelésével és egy ultrahang-vizsgálattal elkerülhető lehet a depresszióval való félrediagnosztizálás, ehhez minimum TSH, szabad T4, szabad T3, anti-TPO és anti-TG, valamint a fentiek fényében B12, vas, transzferrin és ferritin szükséges (túl egy teljes vérképen, no meg a D-vitamin szintjének ellenőrzésén).

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-pajzsmirigy-alulmukodes-kovetkezmenyei-3-resz/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/3795092210541515

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások