Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

Magnéziummal történő étrendkiegészítés cukorbetegség esetén

Közzétéve: 2022.06.07. 11:45

Több klinikai vizsgálat metaanalízise szerint cukorbetegség esetén a magnéziummal történő étrendkiegészítés segíthet javítani a vércukor anyagcserét a cukorbetegeknél és azok körében, akiknél magas a betegség kialakulásának kockázata. A kutatók 13 randomizált vizsgálatot elemeztek, amelyek a magnézium kiegészítés hatását értékelték cukorbetegek anyagcsere-folyamataira.
Ezenkívül tizenkét vizsgálatot választottak ki, amelyek a magnéziumot a betegség kialakulásának magas kockázatával rendelkező résztvevők körében értékelték.
A placebóhoz képest a magnézium kiegészítés szignifikánsan alacsonyabb éhgyomri glükózszinttel járt azokban a vizsgálatokban, amelyekben cukorbetegek is részt vettek.
A cukorbetegség kockázatának kitett embereket bevonó tanulmányban a magnézium ugyancsak összefüggésbe hozható az alacsonyabb éhomi glükózszinttel és a jobb inzulinérzékenységgel.

Megjegyzés: a részvevőket a cukorbetegség magas kockázatával járó állapotok közé sorolták: túlsúly, prediabétesz, metabolikus szindróma, inzulinrezisztencia vagy egyéb rendellenességek.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/magneziummal-torteno-etrendkiegeszites-cukorbetegseg-eseten/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/pfbid02H2fhcG2Mhe9YNbRxgxBtD4LvVHhWJoF4feDbzoFbbG49h7GPHFqXu3t3BuaJmvLgl

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal:
https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások