Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

Folyadék bevitel étkezés közben?

Közzétéve: 2022.08.28. 6:27

Folyadék bevitel étkezés közben

Az ebben a témában futtatott vizsgálatban a kutatók arról számoltak be, hogy még egészséges, fiatal egyének esetén is nagyon megemeli az étkezés utáni vércukor-szintet, ha egy adott étellel együtt folyadékot is fogyasztunk.

Jelen vizsgálatban a résztvevők lekvárral töltött fánkot fogyasztottak és vizet ittak 30 perccel a fánk elfogyasztása előtt vagy után, illetve közben. Összehasonlítva, a legnagyobb mértékű (kiugró) vércukor-emelkedés minden esetben akkor következett be, amikor a fánkot egyszerre fogyasztották el a vízzel (tehát amikor 3-5 dl vizet is ittak fánkfogyasztás közben).

Sokak esetében ez egy egyszerű rossz szokás, de vajon mi történik akkor, ha ultrafeldolgozott, szénhidrátokban gazdag ételeket fogyasztunk cukros üdítőkkel együtt gyermekkorunktól kezdve?

Vagy egy egyszerű “fogyókúrás módszer” lenne az, hogy szénhidrátokban gazdag ételekkel ne fogyasszunk egy időben folyadékot?

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/folyadek-bevitel-etkezes-kozben/

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások