Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

A megfelelő vas ellátottságról…

Közzétéve: 2022.09.16. 8:14

A megfelelő vas ellátottságról már a várandósság előtt (!) és annak korai szakaszától gondoskodni kell. A vas ugyanis elengedhetetlen a magzati idegrendszer, és valószínűleg más oxigén-érzékeny szerv fejlődéséhez is.

Komoly figyelmeztetést jelent egy 2019-ben megjelent, nagy esetszámot feldolgozó svéd tanulmány. A várandósság elején már vérszegény anyák gyermekei esetén 44%-al nagyobb volt az esély autizmusra, 37%-al nagyobb kockázata volt a figyelemzavaros, hiperaktív viselkedészavarnak (ADHD), és 120 százalékkal nőtt a szellemi fejlődés elmaradásának esélye. Ha csak a 30. hét után volt megállapítható a vérszegénység, egyik betegség kockázata sem emelkedett.

Egy másik vizsgálat szerint a várandósság alatt meglévő vashiány növeli a csecsemők első életévében a nehézlégzés, kisgyermekkorban az asztma kialakulásának esélyét.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-megfelelo-vas-ellatottsagrol/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/pfbid02Qgn3KG79iSxCG3amE3R1mTDeXHYZD8jwomktDqCXVDWWSqmMdeNvAXHPDV2WnsZGl

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások