Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

A reflux kialakulása, hajlamosító tényezői, gyógyszeres kezelése (podcast)

Közzétéve: 2022.10.25. 11:05

A reflux kialakulása, hajlamosító tényezői, gyógyszeres kezelése – mit tehetünk, hogy csökkentsük a panaszokat!?

A médiában és emiatt a közvéleményben is népszerű az az elmélet, hogy a gyomorégést a túl sok gyomorsav okozza. Számos szakember, aki ismeri a tudományos irodalmat, megmondhatja, hogy a gyomorégés és a reflux betegség (GERD) ügye nem ennyire fekete vagy fehér, egyes kutatók és orvosok például nem sorolják a túlzott gyomorsav-szint miatt kialakult betegségek közé.

A reflux betegség definiálása nem olyan egyszerű, hiszen szerteágazó tünetekkel rendelkezik, de a konszenzus szerint reflux betegségről akkor beszélünk, ha a gyomortartalom nyelőcsőn keresztüli visszaáramlása életminőséget rontó panaszokhoz és komplikációkhoz vezet.

Ezt körüljárva beszélgetett alábbi podcastünkben Spindler Eszter dietetikus Kolléganőnk és Dr. Kószó Dóra gyógyszerész a reflux kialakulásáról, hajlamosító tényezőiről és a gyógyszeres kezelésről, illetve arról, hogy mit tehetünk, hogy csökkentsük a panaszokat.

A podcast itt meghallgatható:

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-reflux-kialakulasa-hajlamosito-tenyezoi-gyogyszeres-kezelese-podcast/

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások