Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

Táplálkozás-beállítás, táplálkozás-tervezés

Közzétéve: 2022.12.05. 2:41

A táplálkozás-beállítás, táplálkozás-tervezés alapjairól

A Táplálkozás-BeállításTM alapelveket ismerőknek, követőknek már valószínűleg nem okoz meglepetést, hogy a képen látható két étel, REGGELI. Mégpedig az elmúlt két nap első étkezése. Ez sokaknak nem jutna eszébe.

Rohanó világunkban a “reggelire elfogadható ételek” valamiért redukálódtak a sós és édes péksütikre, a szendvicsekre, a gabonapehely és tej/joghurt kombókra, palacsintára, gofrira, stb… Gyorsan, olcsón (gyakran nem is olyan olcsón) és minél egyszerűbben, na de mi ennek az ára?

Éveket leélni úgy, hogy nap mint nap gyorsan felszívódó, ultrafeldolgozott szénhidrátot, tejterméket, hidrogénezett növényi olajokat és/vagy cukrot tartalmazó dolgokat eszünk reggelire (és néha ebédre, meg aztán vacsora után is egy kicsit) vezet odáig, hogy kb. 2,6 millió magyar ember él valamilyen krónikus betegséggel (pl. 2-es típusú cukorbetegség, szezonális allergiák, inzulinrezisztencia, szív-és érrendszeri betegségek, IBS/IBD, stb.) Elég csak az ismerősi vagy családi körben szétnézni…

http://www.neak.gov.hu/felso_menu/szakmai_oldalak/koronavirus_szakmai_tajekoztatas/kapcsolodo_adatok/Kronikus_betegek_a_haziorvosi_indikatorrendszerben

“Érdemes megjegyezni, hogy bár a különböző élelmiszerekre különbözőképpen reagálnak az emberek, vannak olyan ételek, mint pl. a kukoricapehely tejjel, amely a résztvevők 80%-nál prediabéteszes (cukorbeteg) tartományba (7,8 mmol/L fölé) emelte a vércukorszintet. Ezek a globálisan és általánosan fogyasztott élelmiszerek nagyon kedvezőtlenek lehetnek a világ népességének egészségére.”

A fenti idézet egy 2018-as tanulmány összegzése Dr. Hall, Perelman, Breschi, Limcaoco, Kellogg, McLaughlin, Snyder kutatóorvosok munkásságából. (Stanford University: Stem Cell Biology and Regenerative Medicine, Department of Genetics, Department of Medicine, Division of Endocrinology.)

Magam sem állok neki minden reggel kétfogásos főtt ételt készíteni a családnak, de gyakran van maradék (leves, sült zöldség, főtt gabona, fasírt, sült hús, saláta, stb.) melyhez valamit készítek/választok pluszban, pl. tojást, érlelt sonkát, füstölt halat, maradék májas hurkát vagy sült kolbászt, esetleg valamilyen jó minőségű virslit vagy kenőmájast. Hétköznapokon 10-15 percnél többet nem szánok rá.

Igen, előre kell gondolkodnunk, és igen, érdemes előre tervezni mielőtt bevásárolni indulunk. Igen, valamennyivel több időt vesz igénybe, mint beszaladni a boltba croissant-ért, cserébe teszünk a saját és a családunk egészségéért, ezzel több esélyt adva magunknak és a jövő generációinak is arra, hogy minél több, egészségben eltöltött évet élhessenek.

Az EGÉSZSÉG egy összetett dolog, számos szinten zajlik szinte minden. A Táplálkozás-Beállítás csapata kifejezetten a táplálkozással kapcsolatos komplex és egyéni kérdésekben tud segítséget nyújtani az egészséghez és egészségmegőrzéshez vezető úton!

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/taplalkozas-beallitas-taplalkozas-tervezes/

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások