Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

Az inzulinrezisztencia tünetei

Közzétéve: 2023.02.21. 9:23

Az inzulinrezisztencia évekig fennállhat tünetek nélkül vagy egyes tünetei könnyen összefüggésbe hozhatóak más egészségügyi problémákkal, így sokan évekig élnek inzulinrezisztensként anélkül, hogy tudatában lennének valós állapotukkal.

A normál inzulinszint fenntartása rendkívül fontos a teljes egészségünk és jóllétünk fenntartása érdekében. A problémák egyaránt jelentkezhetnek alacsony vagy magas inzulinszint mellett is. Amennyiben túl magas az inzulinszintünk, a többlet a vérünkben mutatkozik meg. Abban az esetben, ha túl alacsony az inzulinszintünk, a máj folyamatosan glükózt raktároz mivel ilyenkor a rendelkezésre álló inzulin nem elegendő a glükóz sejtekbe való bejuttatásához. Ezzel egyre jobban terheli önmagát és a többi szervünket is.

Napjainkban rohamosan növekvő tendenciát mutat az inzulinrezisztenciával élők (és ezzel diagnosztizáltak) száma. Ahogy azt már sokan tudjátok, az inzulinrezisztencia számos egészségügyi probléma előszobája és okozója, mint a prediabétesz, a 2-es típusú cukorbetegség, gyulladás megjelenése a szervezetben, fájdalmas menstruáció, pecsételő vérzés, meddőség, nem alkoholos eredetű zsírmáj stb.

Az inzulinrezisztencia tünetei – a teljesség igénye nélkül:

  • fáradtság, fásultság
  • fokozott éhségérzet,
  • agyi köd, koncentrációs nehézségek,
  • súlygyarapodás,
  • magas vércukor- és koleszterinszint,
  • magas vérnyomás,
  • sötét bőrelváltozások a hajlatokban (Acanthosis nigricans)

Ahogy korábbi bejegyzésünkben bemutattuk, számos alapvető életmódbeli változtatás hozzájárulhat az inzulinrezisztencia visszafordításához és az inzulinérzékenység fokozásához.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/az-inzulinrezisztencia-tunetei/

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások