Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

Freyagena Arktisz Jód

Közzétéve: 2023.11.03. 3:42

Freyagena Arktisz Jód

A FREYAGENA Arktisz jód a skót Ascophyllum nodosum latin nevű, bio minősítésű barna algákból származó természetes jódot tartalmazza. Az edinburghi egyetem kutatói és laboratóriuma garantálja ennek a nyersanyagnak az abszolút csúcsminőségét. A “moszat” néven is ismert alga az Atlanti-óceán északi részén található skót Hebridák és Grönland közötti szigetek érintetlen vizeiben vadon nő; szelektíven, a legmodernebb technológiával gyűjtik be, és még ökológiai (azaz bio) minősítéssel is rendelkezik.

A benne található jód elengedhetetlen a pajzsmirigyhormonok képződéséhez, a kognitív funkciókhoz és a megfelelő energia-anyagcseréhez. Hozzájárul az egészséges bőr fenntartásához, a kiegyensúlyozott emésztési funkciókhoz, valamint a gyermekek normális növekedéséhez.

A jód, mint mikroelem a pajzsmirigyhormonok alkotórészeként fontos szerepet játszik a pajzsmirigy működésében. Számos testi funkciót a pajzsmirigyhormonokon keresztül szabályozunk. A pajzsmirigyhormonok ugyanis nemcsak az egész szervezet oxigén- és energia-anyagcseréjét irányítják, hanem más hormonok felszabadulását is, és szabályozzák a hőháztartást. Ezen kívül a központi idegrendszer fejlődését is befolyásolják. Gyermekkorban a pajzsmirigyhormonok nagy jelentőséggel bírnak a növekedés és az agy fejlődése szempontjából.

Évek óta hangsúlyozzuk viszont, hogy a jód NEM egyenlő a pajzsmiriggyel, sokkal több annál!

A jód természetes forrásai elsősorban a sósvízi halak, tenger gyümölcsei, még inkább azonban a tengeri algák (moszat/hínár); valamint a jódozott só, amely e nyomelem fontossága miatt sok jódszegény talajjal/vízzel rendelkező országban alapélelmiszerként kapható.
Kiemelendő, hogy a várandósság és a szoptatás alatt nő ennek a nélkülözhetetlen mikroelemnek a szükséglete a születendő gyermek szellemi fejlődése miatt.

A fenntarthatóság szempontjából a tengeri moszat különösen értékes jódforrás, ugyanis nem csak jódot tartalmaz, hanem számos igen értékes növényi komponenst is, például polifenolokat és prebiotikumokat.

  • A jód hozzájárul a normál kognitív funkciókhoz
  • A jód hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez
  • A jód hozzájárul az egészséges bőr fenntartásához
  • A jód hozzájárul az emésztőrendszer egyensúlyához
  • A jód hozzájárul a gyermekek normális növekedéséhez
  • A jód hozzájárul a Nők hosszútávú egészségéhez (emlők, petefészkek, méh)

FREYAGENA Arktisz jód, 250 mikrogramm természetes jóddal kapszulánként, tiszta forrásból:

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások