Ingyenes belföldi kiszállítás 30.000 Ft felett!

YiYa C-vitamin komplex

4.730 Ft

60 db kapszula

Termékünk 1000 mg C-vitamin tartalommal rendelkezik a napi adagban. A hozzáadott flavonoidok (rutin, kvercetin, homoktövis kivonat, csipkebogyó kivonat) kiterjesztik a C-vitamin hatását, és lassítják a szervezetből való kiürülését. A C-vitamint kis dózisokban (max. 400-500mg) javasolt bevinni, mert ezután telítődik a felszívódása. 4-5 óra alatt kiürül a véráramból, ezért érdemes egy nap elosztva használnunk.

További részletek

7 készleten (utánrendelhető)

Kérdésed lenne a termékkel kapcsolatban? Írd meg nekünk!

Cikkszám: 5999575620360 Termékkategóriák: , Címke:

ELŐNYÖK

HAZAI TERMÉKEK IS
HAZAI TERMÉKEK IS
Magyarországon fejlesztett és gyártott termékek
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
ADALÉKANYAGOKTÓL MENTES TERMÉKEK
Természetes összetevőkkel
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
SZAKÉRTELEM ÉS MINŐSÉG
Termékeink minőségére szakértelmünk a garancia
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
TUDOMÁNYOS HÁTTÉR
Rendelkezésre álló kutatások figyelembe vételével

Részletes termékinformációk

Yiya-c-vitamin-rutin-homoktovis-osszetetel-kapszula-tabletta_nutribalance

 

C-vitamin komplex – Rutin és Kvercetin bioflavonoidokkal, homoktövissel és csipkebogyóval

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a kollagén képződéshez, ezáltal az érfal és a bőr rugalmasságának fokozásához. Létfontosságú a porcok és fogíny egészségének fenntartásához.

1937-ben Szent-Györgyi Albert Nobel-díjat kapott a C-vitaminnal kapcsolatos kutatásai érdemeként. Abban az időben a C-vitamin ritka és drága árucikknek számított, mivel csak nagy mennyiségű narancsléből tudták előállítani. Szent-Györgyi felfedezései hozzájárultak a C-vitaminnal kapcsolatos kutatások számának jelentős növekedéséhez.

A P-vitaminként is ismert Rutin és Kvercetin sokoldalú bioflavonoidok. Gyümölcsökben (pl. alma, füge, citrusfélék, sárgabarack) és zöldségekben (pl. hagymafélék) is megtalálható. A rutin és kvercetin gyulladáscsökkentő hatású, védi a szív, az agy, a szem egészségét. Javítja a hajszálerek állapotát, csökkenti a véraláfutásokat és segíthet a vénák problémáiban is.

A Homoktövis Európában és Ázsiában őshonos növény. Narancssárga gyümölcsét és a velőből/magból kinyert olaját a népgyógyászat hagyományosan az immunrendszer megerősítésére, köhögés, megfázás, láz, gyulladás ellen használja. Klinikai tapasztalatok szerint érrendszervédő, egészséges koleszterinszint és vércukorszint támogató hatása is megfigyelhető.

Továbbá Csipkebogyó kivonattal is megerősítettük a szinergikus hatást. A csipkebogyó szintén flavonoidokban bővelkedik, és több szinten segíti a szervezet működését: perifériás keringést javító, hozzájárul a hasnyálmirigy és máj optimális működéséhez.

 

A rutin flavonoidról

A rutin felfedezése is Szent-Györgyi Albert munkásságát dicséri. Nevét a szintén flavonoidokban gazdag rutafélékről kapta. A rutin egy másik fontos gyulladáscsökkentő flavonoid, a kvercetin glikozidja (rutinózzal). A rutin a C-vitaminnal együttesen fordul elő a természetben: egymás hatását kiegészítik és fokozzák. Az erek erősítéséhez szükséges flavonoid, elősegíti az optimális vérkeringést, segíti az agy és szem vérellátását, csökkenti a trombózis kialakulásának lehetőségét. Antioxidáns hatása révén hozzájárul a magas koleszterin- és húgysavszint kiegyenlítéséhez, alkalmas az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésére. Pótlása nőgyógyászati problémák esetén is kiemelkedő szerepű, például mióma kiegészítő kezelésében.

A bőr rugalmasságáért, az erek és kapillárisok megerősítéséért

A C-vitamin fokozza a kollagén termelődését, amely felelős a bőr és az erek rugalmasságát, és erősíti az izomrostokat. Ez a pozitív hatás a flavonoidok segítségével tovább fokozható. A C-vitamin segíti a sebgyógyulást, felgyorsítja a sérült, megerőltetett kötőszövet regenerálódását [28-31]. A C-vitamin védi az erek és kapillárisok épségét a sérülés ellen. Védi a szem hajszálereit a bevérzés ellen, amelyek a nyomás változásra különösen érzékenyek. A C-vitamin és homoktövis flavonoidok érfalvédő hatása különösen fontos idős vagy cukorbetegséggel küzdő emberek esetében, akiknél hagyományosan alacsony a vér C-vitamin szintje [32].
Klinikai vizsgálatokban a homoktövis bogyó flavonoidokban gazdag kivonata csökkentette a fokozott szív- és érrendszeri kockázatot jelentő biokémiai mutatók mértékét (érfalgyulladás, LDL-koleszterinszint, mellkasi fájdalom) [33-35].

A fertőzések ellen, az immunitás fokozására

Vizsgálatok szerint a C-vitamin fokozza az immunfunkciót [1-20], és segít abban, hogy a megfázás rövidebb és kevésbé intenzív legyen [21-23]. Kontrollált vizsgálatokban napi néhány gramm C-vitamin átlagosan 23%-kal csökkentette a megfázás időtartamát és a tünetek súlyosságát. A vizsgálatok azt is megállapították, hogy a C-vitamin pótlás nagyobb védelmet biztosított a gyermekek számára, mint a felnőttek részére [24]. Tesztcsöves kísérletekben a C-vitamin inaktívvá tette a herpesz vírust [25]. Egy klinikai vizsgálatban a C-vitamin és a flavonoidok használata a tünetek időtartamát 57%-kal csökkentette összehasonlítva a placebóval [26]. A homoktövis gyümölcsének immunvédő és gyulladásgátló tulajdonságait állatkísérletekben is igazolták [27].

Az egészséges fogínyért

Ínygyulladással rendelkező paciensek esetén a C-vitamin és flavonoidok (300 mg naponta mindegyikből) együttes használata csökkentette a fogíny gyulladását. A vizsgálatok szerint kisebb volt azonban a javulás mértéke akkor, amikor csak a C-vitamint használták, flavonoidok nélkül [36-38]. Azoknál az embereknél, akik C-vitamin hiányban szenvednek, nagyobb a kockázata a fogínyvérzésnek és ínysorvadásnak [39].
(A fogínybetegségek kiegészítő kezelésében emellett jelentős jótékony hatást mutattak ki Q10-et szedőknél.)


Források:

»Tudományos referenciák és klinikai vizsgálatok - C-vitamin, Homoktövis

[1] Heuser G, Vojdani A. Enhancement of natural killer cell activity and T and B cell function by buffered vitamin C in patients exposed to toxic chemicals: the role of protein kinase-C. Immunopharmacol Immunotoxicol. 1997 Aug;19(3):291-312.
[2] Toliopoulos IK, Simos YV, Daskalou TA, Verginadis, II, Evangelou AM, Karkabounas SC. Inhibition of platelet aggregation and immunomodulation of NK lymphocytes by administration of ascorbic acid. Indian J Exp Biol. 2011 Dec;49(12):904-8.
[3] Kim JE, Cho HS, Yang HS, et al. Depletion of ascorbic acid impairs NK cell activity against ovarian cancer in a mouse model. Immunobiology. 2012 Sep;217(9):873-81.
[4] Leibovitz B, Siegel BV. Ascorbic acid, neutrophil function, and the immune response. Int J Vitam Nutr Res. 1978;48(2):159-64.
[5] Anderson R. Effects of ascorbate on normal and abnormal leucocyte functions. Int J Vitam Nutr Res Suppl. 1982;23:23-34.
[6] Caldefie-Chezet F, Walrand S, Moinard C, Tridon A, Chassagne J, Vasson MP. Is the neutrophil reactive oxygen species production measured by luminol and lucigenin chemiluminescence intra or extracellular? Comparison with DCFH-DA flow cytometry and cytochrome c reduction. Int J Clic Chem. 2002 May 7;319(1):9-17.
[7] De la Fuente M, Ferrandez MD, Burgos MS, Soler A, Prieto A, Miquel J. Immune function in aged women is improved by ingestion of vitamins C and E. Can J Physiol Pharmacol. 1998 Apr;76(4):373-80.
[8] Patrone F, Dallegri F, Bonvini E, Minervini F, Sacchetti C. Effects of ascorbic acid on neutrophil function. Studies on normal and chronic granulomatous disease neutrophils. Acta Vitaminol Enzymol. 1982;4(1-2):163-8.
[9] Available at: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK27118/. Accessed August 26, 2015.
[10] Kennes B, Dumont I, Brohee D, Hubert C, Neve P. Effect of vitamin C supplements on cell-mediated immunity in old people. Gerontology. 1983;29(5):305-10.
[11] Alvarado C, Alvarez P, Jimenez L, De la Fuente M. Improvement of leukocyte functions in young prematurely aging mice after a 5-week ingestion of a diet supplemented with biscuits enriched in antioxidants. Antioxid Redox Signal. 2005 Sep-Oct;7(9-10):1203-10.
[12] DeFuria J, Belkina AC, Jagannathan-Bogdan M, et al. B cells promote inflammation in obesity and type 2 diabetes through regulation of T-cell function and an inflammatory cytokine profile. Proc Natl Acad Sci U S A. 2013 Mar 26;110(13):5133-8.
[13] Martinez PJ, Mathews C, Actor JK, et al. Impaired CD4+ and T-helper 17 cell memory response to Streptococcus pneumoniae is associated with elevated glucose and percent glycated hemoglobin A1c in Mexican Americans with type 2 diabetes mellitus. J Lab Clin Med. 2014 Jan;163(1):53-63.
[14] Ozerkan D, Ozsoy N, Cebesoy S. Response of thymus lymphocytes to streptozotocin-induced diabetes and exogenous vitamin C administration in ratsdagger. Microscopy (Oxf). 2014 Dec;63(6):409-17.
[15] Schwartz-Albiez R. Naturally occurring antibodies directed against carbohydrate tumor antigens. Adv Exp Med Biol. 2012;750:27-43.
[16] Corthesy B. Multi-faceted functions of secretory IgA at mucosal surfaces. Front Immunol. 2013;4:185.
[17] Elérhető at: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK27162/. Accessed August 26, 2015.
[18] Wang JP, Kim HJ, Chen YJ, et al. Effects of delta-aminolevulinic acid and vitamin C supplementation on feed intake, backfat, and iron status in sows. J Anim Sci. 2009 Nov;87(11):3589-95.
[19] Wang A, Xie F, Wang YH, Wu JL. Effects of vitamin C supplementation on growth performance and antioxidant status of layer ducklings. J Anim Physiol Anim Nutr (Berl). 2011 Aug;95(4):533-9.
[20] Prinz W, Bortz R, Bregin B, Hersch M. The effect of ascorbic acid supplementation on some parameters of the human immunological defence system. Int J Vitam Nutr Res. 1977;47(3):248-57.
[21] Wintergerst ES, Maggini S, Hornig DH. Immune-enhancing role of vitamin C and zinc and effect on clinical conditions. Ann Nutr Metab. 2006;50(2):85-94.
[22] Van Straten M, Josling P. Preventing the common cold with a vitamin C supplement: a double-blind, placebo-controlled survey. Advan Ther. 2002 May-Jun;19(3):151-9.
[23] Hemila H, Douglas RM. Vitamin C and acute respiratory infections. Int J Tuberc Lung Dis. 1999 Sep;3(9):756-61.
[24] Hemilä H. Vitamin C supplementation and common cold symptoms: factors affecting the magnitude of the benefit. Med Hypotheses 1999;52:171-8.
[25] Holden M, Molloy E. Further experiments on the inactivation of herpes virus by vitamin C (l-ascorbic acid). J Immunol 1937;33:251-7.
[26] Terezhalmy GT, Bottomley WK, Pelleu GB. The use of water-soluble bioflavonoid-ascorbic acid complex in the treatment of recurrent herpes labialis. Oral Surg 1978;45:56-62.
[27] Suryakumar G, Gupta A. Medicinal and therapeutic potential of Sea buckthorn (Hippophaerhamnoides L.). J Ethnopharmacol 2011;138:268-78.
[28] Levine M. New concepts in the biology and biochemistry of ascorbic acid. N Engl J Med 1986;314:892-902 [review].
[29] Mazzotta MY. Nutrition and wound healing. J Am Podiatr Med Assoc 1994;84:456-62 [review].
[30] Mazzotta MY. Nutrition and wound healing. J Am Podiatr Med Assoc 1994;84:456-62 [review].
[31] Ringsdorf WM Jr, Cheraskin E. Vitamin C and human wound healing. Oral Surg Oral Med Oral Pathol 1982;53:231-6 [review].
[32] Schorah CJ, Tormey WP, Brooks GH, et al. The effect of vitamin C supplements on body weight, serum proteins, and general health of an elderly population. Am J Clin Nutr 1981;34:871-6.
[33] Lehtonen HM, Suomela JP, Tahvonen R, et al. Different berries and berry fractions have various but slightly positive effects on the associated variables of metabolic diseases on overweight and obese women. Eur J ClinNutr 2011;65:394-401.
[34] Natural Medicines Comprehensive Database citation: Zhang MS, et al. Treatment of ischemic heart diseases with flavonoids of Hippophaerhamnoides. Chinese J Cardiol 1987;15:97-9.Pubmed citation: Zhang MS. A control trial of flavonoids of Hippophaerhamnoides L. in treating ischemic heart disease. ZhonghuaXinXue Guan Bing ZaZhi 1987;15:97-9 [in Chinese].
[35] Larmo P, Alin J, Salminen E, et al. Effects of sea buckthorn berries on infections and inflammation: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial. Eur J ClinNutr 2008;62:1123-30.
[36] Woolfe SN, Kenney EB, Hume WR, Carranza FA Jr. Relationship of ascorbic acid levels of blood and gingival tissue with response to periodontal therapy. J Clin Periodontol 1984;11:159-65.
[37] Vogel RI, Lamster IB, Wechsler SA, et al. The effects of megadoses of ascorbic acid on PMN chemotaxis and experimental gingivitis. J Periodontol 1986;57:472-9.
[38] El-Ashiry GM, Ringsdorf WM, Cheraskin E. Local and systemic influences in periodontal disease. II. Effect of prophylaxis and natural versus synthetic vitamin C upon gingivitis. J Periodontol 1964;35:250-9.
[39] Vaananen MK, Markkanen HA, Tuovinen VJ, et al. Periodontal health related to plasma ascorbic acid. Proc Finn Dent Soc 1993;89:51-9.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„YiYa C-vitamin komplex” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások