15%-os csomagakciók, valamint 28.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

A folsav és egyéb mikrotápanyagokról várandósság alatt

Közzétéve: 2021.11.20. 6:47

A szintetikus folsav NEM elegendő a velőcsőzáródási rendellenességek megelőzésében.

Pascal Groenen holland kutató úgy véli, hogy a velőcsőzáródási rendellenességek megelőzése a kiegyensúlyozott étrenden alapszik (mi is így gondoljuk). A velőcsőzáródási rendellenességek a központi idegrendszer rendellenességei és egykor a fejlett világ leggyakoribb születési rendellenességei voltak. A velőcsőhibák nagymértékben csökkentek azóta, hogy bevezették a B-vitaminok közé tartozó folsavval dúsított élelmiszereket az Egyesült Államokban, Kanadában és máshol a világban is. Azonban még mindig születnek gyermekek ezzel az állapottal, ami a kutatókat egyéb lehetséges okok felkutatására készteti.

Rágcsálókkal végzett vizsgálatok során Dr. Gorenen felfedezte, hogy a myo-inostiol – az emberi szervezetben is előállított – B-vitaminok családjába tartozó inositol biológiailag aktív formája megakadályozza az egyébként bekövetkező velőcsőhibák 70 százalékát. Ezen megállapítások alapján a holland Radboud Egyetem Nijmegeni Orvosi Központja más kutatókkal együttműködve nagyszabású klinikai vizsgálatot indított, hogy tanulmányozza a táplálkozás, az életmód és a gének szerepét az emberekben kialakuló rendellenességeknél.

A kutatásban 132 velőcsőzáródási rendellenességgel és 236 egészségesen született gyermekes család vett részt. A folsav és a myo-inositol hiánya mellett az anya kolin, cink- és B12-vitaminhiánya, vagy kissé megemelkedett vércukorszintje növelheti a kockázatát az idegcsőzáródási rendellenesség előfordulásának a születendő gyermeknél. Ez rámutat a kiegyensúlyozott étrend szükségességére a terhesség előtt és alatt. A további kutatások azt igazolták, hogy a várandós nőknek, vagy azoknak, akik gyermekvállalásra készülnek, kellene inositol, cink (étrend és szerves formák) vagy B12-vitamin (mi javaslataink fényében hidroxo-, metil vagy adenozilcobalamin formában) kiegészítőket szedniük a jelenleg ajánlott folsav (mindenképp metil-folát formában is) mellett.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-folsav-es-egyeb-mikrotapanyagokrol-varandossag-alatt/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/3654393754611362

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

 • GAL_Babaváró_30_uj_recept_2_nutribalance
  GAL Babaváró (új recept)
  7.590 Ft
 • GAL_Babaváró_50_1
  GAL Babaváró [50 adag]
  10.990 Ft
 • GAL+_Babaváró_multivitamin_nutribalance_2
  GAL+ Babaváró (új recept)
  12.490 Ft
 • life_extension_bioactive_complete_b
  Life Extension BioActive Complete B-Complex
  7.145 Ft
 • Co-Enzyme B-Complex - 60 Veg Capsules
  NOW Co-Enzyme B-Complex – 60 Veg Capsules
  9.138 Ft
 • Pharma_Nord_Bio-Szelénium_100+cink+vitaminok
  Pharma Nord Bio-Szelénium 100 +cink+vitaminok 60 tabletta
  3.950 Ft
 • YIYA_B-vitamin_komplex_nutribalance
  YiYa B-vitamin komplex
  4.990 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások
Kiút az emésztőrendszeri panaszokból!

Tisztázatlan eredetű emésztési vagy emésztéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdesz? Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!

ELŐADÁS Bartha Ákossal 10.17-én - online is!

NutriBalance kedvezmény:

-1000 Ft OFF!