15%-os csomagakciók, valamint 28.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

A D-vitamin normalizálása vagy pótlása javíthatja az IBS tüneteit

Közzétéve: 2021.12.09. 10:34

Az European Journal of Clinical Nutrition-ben közzétett áttekintő tanulmány bizonyítékot szolgáltat a D-vitamin kedvező hatására irritábilis bél szindrómában (IBS) szenvedő egyének esetében.

Az IBS krónikus, funkcionális bélbetegség, amelyet leginkább puffadás, hasi fájdalom, hasmenés és/vagy székrekedés jellemez, és amely tüneteket a stressz és az étrendi tényezők súlyosbítanak.
A szakirodalomi adatok alapján a D-vitamin szerepet játszik az IBS-ben, ezért a kutatók hét tanulmányt tekintettek át, amelyből négy megfigyeléses vizsgálat, három randomizált kontrollált vizsgálat volt. Minden megfigyelési tanulmány arról számolt be, hogy az IBS-ben szenvedők jelentős részének D-vitamin-hiánya volt. Két intervenciós vizsgálat pedig azt mutatta ki, hogy az IBS tünetek súlyossági mutatói és az életminőség javult a D-vitamin-kiegészítés hatására. Az eredmények azt sugallják, hogy az IBS-ben szenvedő betegeknél gyakran fordul elő alacsony D-vitamin szint, és hogy a D-vitamin-kiegészítés segíthet a tünetek javításában.

„A tanulmány betekintést nyújt az IBS állapotába és egy új módját mutatja annak kiegészítő kezelésére” – jelentette ki Dr. Corfe, a cikk szerzője. „Az áttekintett kutatások megállapításaiból nyilvánvaló, hogy minden IBS-ben szenvedő betegnek tesztelni kellene a D-vitamin szintjét, és nagy többségüknek előnyös lehet annak kiegészítése”.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/a-d-vitamin-normalizalasa-vagy-potlasa-javithatja-az-ibs-tuneteit/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4072868546097212

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

 • GAL_K2+D3_cseppek_nutribalance_1
  GAL K2+D3
  3.290 Ft
 • GAL K2+D3 Forte
  GAL K2+D3 Forte
  5.290 Ft
 • GAL D3 vitamin
  GAL D3 vitamin
  3.190 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások
Kiút az emésztőrendszeri panaszokból!

Tisztázatlan eredetű emésztési vagy emésztéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdesz? Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!

ELŐADÁS Bartha Ákossal 10.17-én - online is!

NutriBalance kedvezmény:

-1000 Ft OFF!