15%-os csomagakciók, valamint 28.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

Gyógyhatású, alternatív készítmények ízületi gyulladás esetén

Közzétéve: 2021.12.14. 9:21

A World Journal of Orthopedics 2018. novemberi számában megjelenő beszámoló összefoglalta az ízületi gyulladás kezelésében használt táplálék-kiegészítők alátámasztására szolgáló bizonyítékokat. Az ízületi gyulladás krónikus jellege miatt is érdemes a bizonyítottan hosszú távon is biztonsággal alkalmazható kiegészítők használatára gondolni, különösen azért, mert a jelenlegi kezelések, például a nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel elérhető ugyan fájdalomcsillapítás, de nincsenek hatással a degeneratív progresszióra (!), és súlyos mellékhatásokat is okozhatnak. – jegyzik meg konkrétan a szerzők.

Noha sok étel és étrend-kiegészítő hasznos lehet, a felülvizsgálat az olívaolajra, a D3-vitaminra, a kurkuminra és a karnozinsavra összpontosított, mely utóbbi a zsályában és a rozmaringban fordul elő. Az olívaolaj csökkenti a gyulladáskeltő citokinek felszabadulását, és fokozza az ízületi folyadékban jelenlévő “síkosító” fehérje termelődését. Az olajfalevél kivonatról kimutatták, hogy stimulálja a hialuronsav szintézisét, amely szintén részt vesz az ízületek “kenésében”. A kurkumin nemcsak gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású, de egyik metabolitja javíthatja a vércukor-toleranciát, ezáltal csökkentve a káros, előrehaladott glikációs végtermékek (AGE) képződését.

Megállapították még, hogy az ízületi gyulladásban szenvedő betegek esetén a D-vitamin-hiány hozzájárul a betegség kialakulásához! A karnozinsav hozzájárulhat a porcok egészségéhez, emiatt a rozmaring-kivonat (és a rendszeres rozmaring fogyasztás) is hasznos lehet.

“Ezek a természetes étrend-kiegészítők a legkorszerűbb megoldást jelenthetik erre a nehéz és komplex egészségügyi problémára” – jegyzik meg a szerzők. “Érdemes megjegyezni, hogy ezen kiegészítők közös pozitív tulajdonsága a természetben való hozzáférhetőségük, amely hatalmas előnyt jelent az élelmiszer- és gyógyszeripar számára, valamint az, hogy kevés a mellékhatásuk, amely lehetővé teszi a biztonságos felhasználásuk széles körét”.
Ezen a kutatási területen egyik kedvenc, összetett hatású alapanyagunk az indiai tömjénfa-kivonat (boswellia serrata – pl. Forte-Boswellex). Egy kettős vak, placebo-kontrollos klinikai vizsgálatban a Boswellia kivonat igen jótékony hatásúnak bizonyult térd osteoarthritisben szenvedő betegeknél. A placebo csoporthoz viszonyítva a Boswellia csoport betegeinél jelentősen csökkent a térdfájdalom valamint a duzzanat is, és csökkent a mozgásbeli korlátozottságuk. Egy további vizsgálat során a Boswellia hatását szintén placeboval hasonlították össze rheumatoid arthritisben (RA) szenvedőknél.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/gyogyhatasu-alternativ-keszitmenyek-izuleti-gyulladas-eseten/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4006633632720704

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

 • Freyagena Balance Forte Boswellex
  Freyagena Balance Forte Boswellex
  4.850 Ft
 • GAL Biocurcumin+
  GAL Biocurcumin+
  4.390 Ft
 • GAL Biocurcumin+ Forte
  GAL Biocurcumin+ Forte
  8.290 Ft
 • GAL D3 vitamin
  GAL D3 vitamin
  3.190 Ft
 • GAL_K2+D3_cseppek_nutribalance_1
  GAL K2+D3
  3.290 Ft
 • GAL K2+D3 Forte
  GAL K2+D3 Forte
  5.290 Ft
 • GAL Q10 lazacolaj
  GAL Q10 lazacolaj
  6.990 Ft
 • Pharma_Nord_Bio-Omega_7_nutribalance
  Pharma Nord Bio-Omega 7 60db kapszula
  9.950 Ft

Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások
Kiút az emésztőrendszeri panaszokból!

Tisztázatlan eredetű emésztési vagy emésztéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdesz? Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!

ELŐADÁS Bartha Ákossal 10.17-én - online is!

NutriBalance kedvezmény:

-1000 Ft OFF!