15%-os csomagakciók, valamint 28.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

Élőflórás élelmiszerek, probiotikumok szerepe a zsírmájban

Közzétéve: 2022.03.16. 12:46

Élőflórás élelmiszerek (pl. laktofermentált zöldségek) és probiotikumok szerepe a nem alkoholos eredetű zsírmájban: számít a bélmikrobióta?

A nem alkoholos eredetű zsírmájbetegség (angolul rövidítve NAFLD) a metabolikus szindróma májbeli következménye, amely gyakran az elhízást, a cukorbetegséget és a diszlipidémiát is magában foglalja. A bélmikrobióta és a NAFLD közötti kapcsolat az elmúlt években jelentős figyelmet kapott az orvosbiológiai szakirodalomban. Az adatok azt mutatják, hogy a mikrobiom befolyásolja a máj zsíranyagcseréjét, és befolyásolja a gyulladások egyensúlyát is a májban. Bár a klinikai vizsgálatok feltárják a mikrobiom diszbiózisa és a NAFLD közötti összefüggést, a NAFLD-t eredményező bélflóra-eltolódások mechanizmusainak feltérképezése továbbra is kihívást jelent.

Annak a hipotézisnek köszönhetően viszont, hogy az élőflórás élelmiszerek / probiotikumok / szimbiotikumok normalizálhatják a mikrobiomot és visszafordíthatják a diszbiózist, szakmai erőfeszítések történtek az élőflórás élelmiszerek / probiotikumok / szinbiotikumok terápiás hatásának vizsgálatára NAFLD-ben szenvedő betegeknél. A közelmúltban végzett randomizált klinikai vizsgálatok azt sugallják, hogy mindezek javíthatják a nem alkoholos eredetű zsírmáj állapotát. Ezen ígéretes eredmények ellenére további tanulmányokra van szükség ahhoz, hogy megértsük a mikrobiom teljes szerepét a NAFLD fejlődésében és progressziójában.

A cikk forrása: https://taplalkozasbeallitas.hu/elofloras-elelmiszerek-pl-laktofermentalt-zoldsegek-es-probiotikumok-szerepe-a-nem-alkoholos-eredetu-zsirmajban/

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/5125253090858747

Soron következő aktuális egészségfejlesztő, táplálkozástudományi előadásaink Bartha Ákossal: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/


Kapcsolódó, ajánlott termékeink:

 • PROGASTRO_825_nutribalance
  PROGASTRO 825
  10.290 Ft
 • PROGASTRO_Aktív_nutribalance
  PROGASTRO Aktív
  9.630 Ft
 • PROGASTRO_KID_Junior_nutribalance
  PROGASTRO KID Junior
  7.390 Ft
 • PROGASTRO_KID_Mini_nutribalance
  PROGASTRO KID Mini
  4.350 Ft
 • Terraflora__deep_immune_nutribalance_2.png
  TERRAFLORA Deep Immune – 60 veggie capsules
  Akciós termék
  22.750 Ft
  24.550 Ft
 • Now_8 Billion Acidophilus and Bifidus_60_nutribalance
  NOW 8 Billion Acidophilus and Bifidus – 60 Veg Capsules
  6.193 Ft
 • YIYA_L-GG_probiotikum+_1_nutribalance
  YiYa LGG probiotikum+
  6.490 Ft
 • CN-X_Lacto7__nutribalance
  Freyagena Balance CN-X Lacto 7 Probiotikum
  7.690 Ft
Webáruház fejlesztés, weboldal készítés, közösségi média marketing szolgáltatások
Kiút az emésztőrendszeri panaszokból!

Tisztázatlan eredetű emésztési vagy emésztéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdesz? Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!

ELŐADÁS Bartha Ákossal 10.17-én - online is!

NutriBalance kedvezmény:

-1000 Ft OFF!